Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy istnieje inny program niz virtualbox do odpalenia maszyny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie czy istnieje inny program niz virtualbox do odpalenia maszyny bo z virtualboxem niezaciekawie mi sie pracuje 1 dzien jest dobrze drugiego wywala mi bledy i na nowo musze wszystko instalowac z gory dziekuje za pomoc leca +

Nick: 3MajGarde

Gildia: DieForHonoR

Opublikowano

VirtualPc nie dziala na windows 8 a vmware nie odtworzy tego pliku co mam z gotowa maszyna terenzo.czy istnieja jeszcze jakies inne programy. Z  jakim windowsem najlepiej wspolpracuje virtualbox ? Moze zainstaluje xp ? badz inny windows sobie zalatwic ? Czy jak wgram drugi windows np xp i majac dwa windowsy na laptopie windows 8 i xp czy to nie bedzie dla niego przeszkadzac ?

Opublikowano

Ppm roxwiarz problemy odpal z zgodnoscia win 7 gotowe. Na ikonke wirtual pc .

Mi virtualbox dziala na win 8 normalnie tylko ze jak konczze prace nad serwerkiem to zapisuje maszyne zamykam wszystko zamykam lapka a drugiego dnia jak chce odpalic maszyne startuje to na powitanie mam to:http://www.iv.pl/images/02019755481248992286.png po czym jak wpisuje pasy i uruchomie serwer to wyskakuje mi to: http://www.iv.pl/images/91787145074582934966.png a jak wylacze maszyne to potem juz jej uruchomic nie moge bo wyskakuje mi to: http://www.iv.pl/images/54882662659899858816.png i juz sam nie wiem co mam robic rozwiazania szukam juz od tygodnia conajmniej wiec pomyslalem ze moze wgram jakiegos starszego windowsa jak np xp badz 7. Xp mam orginalny a 7 juz nie moze tam bez problemu to odpale ??? Dzialam na pliczkacch terenza

Opublikowano

hmm według mnie system w tym przypadku nie ma znaczenia ja mam win 7 i pare dni temu miałem ten sam problem na mpcforum pomogli mi a teraz ja przekaże ci dalej ten sposób zrób to Po zalogowaniu się wpisz w konsoli następujące polecenia: w sysinstall w host ma być Ethost. (nie zapomnij o kropce) reszte pewnie wiesz zapisz zmiany. wpisz reboot później wpisz to :

rm /var/db/mysql/account/string.ibd

rm /var/db/mysql/player/string.ibd

później wpisz ee /etc/rc.conf szukamy tego:

defaultrouter="Twoje IP"# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014

zamieniamy na to co jest poniżej chodzi o to że musisz roździelić linijke  

defaultrouter="Twoje IP"

# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014 

i w samym 

defaultrouter=

wpisz również swoje IP

zapisujemy (esc->a->a) i tyle. po tym wszystko mi działa i cieszę się serwerem Powodzenia !

Opublikowano

hmm według mnie system w tym przypadku nie ma znaczenia ja mam win 7 i pare dni temu miałem ten sam problem na mpcforum pomogli mi a teraz ja przekaże ci dalej ten sposób zrób to Po zalogowaniu się wpisz w konsoli następujące polecenia: w sysinstall w host ma być Ethost. (nie zapomnij o kropce) reszte pewnie wiesz zapisz zmiany. wpisz reboot później wpisz to :

rm /var/db/mysql/account/string.ibd

rm /var/db/mysql/player/string.ibd

później wpisz ee /etc/rc.conf szukamy tego:

defaultrouter="Twoje IP"# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014

zamieniamy na to co jest poniżej chodzi o to że musisz roździelić linijke  

defaultrouter="Twoje IP"

# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014 

i w samym 

defaultrouter=

wpisz również swoje IP

zapisujemy (esc->a->a) i tyle. po tym wszystko mi działa i cieszę się serwerem Powodzenia !

Nie zrozumiales mnie ja mam maszyne dobrze skonfigurowana i nie mam problemow aby wejsc sobie na serwer czy wprowadzic jakies zmiany tylko jak sie wyloguje s postaci wszystko pozamykam i pozapisuje to drugiego dnia jak zechce go odpalic to mam problemy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...