Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, postanowiłem opisać jakie eventy czekają nas po przejściu naszego świata w tryb hardmodowy, i jak je wywołać. 

Bloodmoon

Każdego wieczora jest 1/9 szansy pojawienia się "krwawego księżyca", event trwa aż do rana i zwiększa ilość wrogów mogących pojawić się na ekranie. Dodatkowo pojawiają się wrogowie których nie spotkamy podczas normalnej nocy np. Corrupt Bunny Corrupt_Bunny.png, Corrupt Goldfish Corrupt_Goldfish.png?version=c99bba7c03b, The Groom The_Groom.png?version=7b4c38bbce56f53130 (90% szans na zdobycie jego cylindra), Clown Clown.png?version=711dc32af6c60ad03484cf (3,33% na dropnięcie bananarangów w ilości 1 - 4)

Solar Eclipse

Zaćmienie słońca, podobnie jak krwawy księżyc jest wydarzeniem niezależnym od nas, każdego ranka jest 1/25 szansy na jego wystąpienie, jedynym warunkiem jest wcześniejsze pokonanie przynajmniej jednego mechanicznego bossa. Podczas eventu spotkamy wrogów takich jak: Reaper Reaper.png?version=72384dfacecedd94d9369, Vampire Vampire.png?version=b669fbb12c280393a414, Eyezor Eyezor.png?version=be1bf24e74e44e9cfda52, Frankenstein Frankenstein.png?version=7f657f82c335216 oraz Swamp Thing Swamp_Thing.png?version=9fae684b669e29d4. Z dwóch ostatnich z szansą 0,4% może wypaść Broken Hero Sword potrzebny do stworzenia True Night's Edge, True Excalibur oraz najsilniejszego miecza w grze - Terra Blade (robi się go z dwóch wymienionych przed nim oraz 1 Broken Hero Sword) Cały event trwa 15 minut, czyli cały terrariowy dzień.

Frost Legion

Podczas tego eventu na naszym świecie pojawia się złowroga grupa bałwanów zachowująca się tak jak armia goblinów. Niestety z bałwanów-gangsterów nie dropi nic oprócz bloków śniegu, za to po ich pokonaniu do naszego domku wprowadzi się NPC Santa Claus, jednak tylko w okresie od 15 do 31 grudnia (wystarczy zmienić datę na komputerze). Aby przywołać Frost Legion będziemy potrzebowali Snow Globe Snow_Globe.png?version=5c638f92a9ea2ee6e który wypada z prezentów wyłącznie na hardmodowym świecie (w okresie od 15 do 31 grudnia) z szansą 7%, jednak sam legion może zostać przywołany nawet na świecie pre-hardmode Mafia bałwanów: Mister_Stabby.png?version=f188b4a4c19e2eSnowman_Gangsta.png?version=338b1b510307Snow_Balla.png?version=088c41fafccc73128

Pirate Invasion

Kolejny event podobny do inwazji armii goblinów z tą różnicą że atakują nas piraci. W przeciwieństwie do bałwanów, z piratów dropi wiele cennych przedmiotów i dwie silne bronie Cutlass, którego używałem dopóki nie zrobiłem Terra Blade Cutlass.png?version=62072336fa434637db53 oraz Coin Gun Coin_Gun.png?version=9ea30c409474e268d75 z którego nie opłaca się strzelać ponieważ używa pieniędzy jako amunicji, poza tym żeby wypadł trzeba przejść przez event około 60 razy. Z piratów dropią też złote meble oraz strój marynarza. Po skończeniu inwazji do wolnego domku na naszym świecie wprowadzi się NPC Pirate. Aby wywołać inwazję będziemy potrzebowali Pirate Map Pirate_Map.png?version=cdfab7b2c4bb40aa3 która dropi z każdego moba blisko oceanu podczas hardmode z 1% szansy

Pumpkin Moon

Event wywoływany jest Pumpkin Moon Medallionem Pumpkin_Moon_Medallion.png?version=188d3 który tworzymy przy mythrilowym kowadle z 30 dyni Pumpkin.png?version=74e4ead5deb2cb564e64, 10 hallowed barów Hallowed_Bar.png?version=54db46aea942889 i 5 ectoplasmy Ectoplasm.png?version=7dae5b39d9cc0dafbf. W przeciwieństwie do poprzednich wydarzeń, to składa się z fal przeciwników, po pokonaniu jednej, przychodzi następna, aż do 15. Medalionu najlepiej użyć zaraz po rozpoczęciu nocy ponieważ event kończy się o 4:30 terrariowego czasu, a przeciwników jest naprawdę sporo a wszyscy są unikalni dla tego wydarzenia

Frost Moon

Event przebiega tak samo jak Pumpkin Moon, różnią się tylko przeciwnicy, drop oraz przywoływacz. Aby przywołać Frost Moon musimy stworzyć Naughty Present Naughty_Present.png?version=5719ff2916d3 z 20 silku Silk.png?version=9bcf4c4d4cf537fc1f181b0, 5 ectoplasmy Ectoplasm.png?version=7dae5b39d9cc0dafbf oraz 5 soul of fright Soul_of_Fright.png?version=493b3479b72a4. Wydarzenie to jest póki co najtrudniejszym jakie możemy spotkać w terrarii

Obrazki i wsparcie z: http://terraria.gamepedia.com/

Opublikowano

Ten poradnik okazał się dla mnie bardzo przydatny :) nigdy nie wiedziałam jak przywołać Frost Moon :3

Możesz też dodać że w Blood Moon zombie maja możliwosć wyważenia drzwi :P

Łap +

Opublikowano

Pomysł dobry, ale opisy troszkę ubogie. Brakuje informacji o umiejętnościach mobków, poszczególnych dropach, bossach itd. Może z czasem ktoś uzupełni :) 

Teraz leci plusik, poradnik z pewnością przyda się nowym :) 

To już 9 lat z MPC <3

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeszcze był jeden event którego chyba nie wypisałeś że takie oko się wielkie pojawia mogę się też mylić bo dawno w tą grę nie grałem

Opublikowano

Jeszcze był jeden event którego chyba nie wypisałeś że takie oko się wielkie pojawia mogę się też mylić bo dawno w tą grę nie grałem

To jest po prostu boss ;)

"Upadli powstaną"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z inwazji piratów może nam wypaść również pirat staff, która przywołuje pirata, który dla nas walczy, eye patch,Lucky Coin i parrot banner :)

76561198110826528.png Jeśli pomogłem daj like :)
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Hardmodowe Eventy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...