Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie mam kilka pytań do was:

1) Czy jak mam pliki serwerowe np FreeBSD 7.2 lub 8.2 to czy załączę je na  FreeBSD 9.0 lub 10.0 ?

2)Polecicie jakieś dobre pliki serwerowe easy  na FreeBSD

3)Na jakiej serwerowni najlepiej kupić serwer np ovh...  (żeby było oprogramowanie FreeBSD 7.2 lub 8.2)

4) Czy da się postawić serwer na Linux Debian jak tak to podajcie link do tematu;)

Z góry dziękuję!!!

Liczę na + Jeśli pomogłem lub napisałem coś miłego:)

Opublikowano

1) Tak

2) aline2 z tym że masa bugów

3) ovh według mnie, jak umiesz dobrze zabezpieczyć to kimsufi

4) tego nie jestem pewny z tego co słyszałem to już idzie postawić na linuxie aczkolwiek ja polecam freebsd

Opublikowano

Do 4 da sie na linuksie lecz nie ma linkow na tym forum ale sa pliki. Stawianie na linuxie jest drozsze niz na FreeBSD iz wiecej zre. Wiecje potrzebuje zasobow. 

Do 3 to OVH dobre, zaplac wiecej i sie ciesz a nie zaplacisz 10 zl mniej i musisz sie meczyc z DDoSami.

Do 2. TarianMT2 pliki sa na mpc ladne game 2089.

Opublikowano

2. nie ma co się bawić na gotowcach, nie wiadomo kto tam coś dodawał lub "próbował" najlepiej użyć czystych sf, wyeliminować poważne błędy i zacząć je rozbudować co do game to lepsze według mnie jest 2089, 34k jest niestabilne i ma wiele dziur

Opublikowano

FreeBSD jest systemem "takim" jak windows mac itp... A pliki serwerowe są "zwykłą aplikacją". Teoretycznie i praktycznie serwer możesz posatwić na dowolnym systemie. Patrzac na twoje wiadomości odradzam ci kupowanie maszyny serwerowej, ale radzę Ci poćwiczyć na serwerach Hamachi i No-Hamachi. Ja polecam pliki derina lub takiniesmialy.

Opublikowano

Wszystkie mają bugi.

Ale najlepsze będą Terenzo.

Tak eae zważywszy na to, że u terenza na starcie trzeba w maszynie porobić kilka cudów. To będzie to kłopot dla początkującego użytkownika. Niech zaczyna od najłatwiejszych w użytkowaniu a potem idzie ze skalą.

Opublikowano

2. nie ma co się bawić na gotowcach, nie wiadomo kto tam coś dodawał lub "próbował" najlepiej użyć czystych sf, wyeliminować poważne błędy i zacząć je rozbudować co do game to lepsze według mnie jest 2089, 34k jest niestabilne i ma wiele dziur

każde game ma dziury, 2089 też ma.

Opublikowano

może i ma coś w sobie jeszcze, ale nie to co te nowe game które mają tego ponad, a na starym game kazdy wie co może w nim nawalić albo od czego paść serwer

Opublikowano

No ma dziury ale i tak jest okrzyknięte mianem najlepszego Game. Osobiście polecam 2089.. nie jestem przekonany do 34083.

najlepszego? Nie powiedziałbym, każde game jest dobre, 2089 może stabilniejsze ale nie posiada systemów ;) Za to game 34083 jak potrafisz dobrze załatać i wyeliminować bugi to jest dość dobre.

Opublikowano

nie wiem jakie game 34k posiada oszałamiające systemy, skoro runy i system petów niby jest ciekawy, ale za to pełno bugów z party

Opublikowano

Ja bym polecił pliki boza dobre do nauki a co do vpsa to radziłbym ci zacząć od hamachi i się nauczyć niż marnować pieniądze na serwer który nie będzie używany takie jest moje zdanie na ten temat

Opublikowano

1) Tak

2) aline2 z tym że masa bugów

3) ovh według mnie, jak umiesz dobrze zabezpieczyć to kimsufi

4) tego nie jestem pewny z tego co słyszałem to już idzie postawić na linuxie aczkolwiek ja polecam freebsd

Da się "techniku" od siedmiu boleści ;)

Co do plików to nieśmiałego są proste jak deska :D

r3ePj8E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...