Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z własnym serwerem.

Norbertpl22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż  mam takowy problem, gdy kiedyś tworzyłem serwa przez server.cfg mogłem używać cheatów i bawić się z kolegą.

A teraz gdy chce je włączyć wpisuje zamiast "0" to wpisuje "1" bo ta cyferka oznacza że są włączone, nie działa to nawet po kilkukrotnym restarcie serwa.

"D:\Program Files (x86)\Call of Duty 4 - Modern Warfare\iw3mp.exe" +set dedicated 2 +set sv_punkbuster 0 +exec mp_server.cfg

Takie coś się wpisuje do żeby odpalić serwer i zastanawiam się, że może dodać tam +set sv_cheats 1

Edit: 

Nawet po wpisaniu +set sv_cheats 1 serwer nie wykrywa włączonych kodów. Jeśli ktoś umie pomóc bardzo go o to proszę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Okej sorrka ze dopiero teraz pisze, ale wczesniej nie moglem. No to mowie ze zalogowalem sie do rcona ale gdy wpisuje devmap (tutak mapa) nic sie nie dzieje, a nazwe mapy dobrze wpisuje.

Opublikowano

A co bys takiego chcial zeby sie dzialo?

Tzn ze mapka ci sie nie laduje? Powinienes troche jasniej opisac co jest nie tak.

Jeszcze raz dla przykladu, bedac na sererze wpisujesz /rcon login haslo, nastepnie np /rcon devmap mp_crash itd, itp. OCZYWISCIE W KONSOLI, NIE NA CHATCIE:

O komendach na cheaty juz nie bede sie rozpisywal bo pisales ze uzywales.

28co9z8.png

Opublikowano

Hmm, nie wiem dlaczego, wlasnie postawilem swoj server na probe, wszystko dziala nawet jump_height. Ja ustawilem tak- /rcon bg_fallDamageMinHeight 800
/rcon jump_height 800

28co9z8.png

Opublikowano

Spróbowałem jak ty nawet maxheight, ale wtedy powracalo do stanu jumpa 39 bo skakał normalnie.

Okej mam jak wpisałem do serwera zadziałało. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...