Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty do szkoły

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Piszę dzisiaj do Was, ze świadomością, że może ktoś tutaj miał dobre/złe doczynienia z butami i będzie w stanie pomóc :P

Jako że wakacje się już rozpoczęły, trzeba zacząć myśleć nad obuwiem które zakupie na kolejny rok szkolny. Potrzebuje butów po szkole, a więc będą one musiały wytrzymać to, że będę miał je po przynajmniej 7-8 godzin dziennie (a czasem i dłużej) na nogach bez przerwy. Muszą starczyć na przynajmniej jeden semestr (jeżeli chodzi o uszkodzenia mechaniczne). Jak wiadomo - są to buty do szkoły, a więc raczej przydałoby się, abym mógł bez problemowo ćwiczyć w nich na W-F'ie - powinny przylegać do nogi [wiadomo - piłka nożna, etc] oraz trzymać się podłoża. Podeszwa musi być w jasnych [najlepiej żółty/biały] kolorach.

Budżet tutaj jest niestety niski - 150 zł, ale dlatego piszę do Was - bo nie chcę zakupować jakiś butów pokroju "mercurial"'i ponieważ mimo, że są dobre, to tylko przez pierwszy miesiąc/dwa. Poszukuje raczej jakiś butów z jakiejś firmy "no-name", dlaczego? Odpowiedź jest prosta - nie chcę płacić za znaczek, a wiem, że podobną jakość oferuje mi kilka mniejszych firm. 

Dobra, drugą rzeczą którą chcę poruszyć jest pytanie - jak ogarnąć "nieprzyjemny zapach" z tego typu butów. Gdy miałem zwykłe halówki albo buty materiałowe - takich problemów nie miałem, natomiast przy butach ala "mercurial" trzeba powiedzieć - po wyciągnięciu nogi po tych 8 godzinach nie dało się wytrzymać bez ich umycia. Dodam jeszcze, że dbam o higienę i raczej nie korzystam z niskiej jakości skarpet...

Pozdrawiam :P

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Ty chcesz ćwiczyć na WF i chodzić po sql w tych samych butach?  :huh:

2. Wkładki do butów.

Opublikowano

Ty chcesz ćwiczyć na WF i chodzić po sql w tych samych butach?  :huh:

2. Wkładki do butów.

U mnie wszyscy tak chodzą

XrgAYyk.png

Opublikowano

będą one musiały wytrzymać to, że będę miał je po przynajmniej 7-8 godzin dziennie (a czasem i dłużej) na nogach bez przerwy

Ty tak na poważnie? Na twojej planecie nie ma powietrza i nie można wyjść na zewnątrz? Powinieneś wiedzieć, że wszystkie buty są przystosowane do tego, żeby nosić je nawet 24/7. Uwierz mi, im nie robi to różnicy.

chodzić po sql w tych samych butach?  :huh:

On nie będzie chodzić po SQL, tylko po szkole.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ty tak na poważnie? Na twojej planecie nie ma powietrza i nie można wyjść na zewnątrz? Powinieneś wiedzieć, że wszystkie buty są przystosowane do tego, żeby nosić je nawet 24/7. Uwierz mi, im nie robi to różnicy.

On nie będzie chodzić po SQL, tylko po szkole.

W teorii mógłbym je nosić 24/7, ale tu chodzi o wytrzymałość, bo niektóre buty przy takim użytkowaniu po prostu "padają" po krótkim czasie. 

Gajos - mówie kur... buty nie sandały, gdyby nie to, że w tym dziale posty sie nie liczą to powiedziałbym, że nabijasz posty... ;x

pSlav - ... czytałeś w ogóle temat? Czy udajesz debila? Dziękuje dobranoc.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Polecam buty Reebok breakpoint low, ja za nowe z dostawą zapłaciłem 133 zł na allegro. I są bardzo wygodne i wytrzymałe, do tego fajnie wyglądają. Co do wytrzymania to jak bedziesz je szanował to na rok spokojnie starczą do łażenia po szkole.

Opublikowano

Zawsze można sandały lub trampki :D

Trampki sa uniwersalne i na zimę sie przydadzą

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

EasyDead - fajne, podobają mi się. Powiedz tylko - ćwiczyłeś w nich na WF'ie? Czy raczej tylko do chodzenia?

Opublikowano

Tak ciezko ruszyc dupe i wejsc do takiego deichmana i samemu sobie wybrać buty?

Zazwyczaj tak robię. Jednak chcę zaczerpnąć rady innych, może będą w stanie coś zarekomendować. Zresztą - nie kupię na pewno do szkoły już butów w Deichmanie - mam kilka par butów "po dworze"/wyjściowych, każde wytrzymują (z Deichmana), ale za każdym razem kiedy kupie buty do szkoły w Deichmanie wytrzymują miesiąc ;D

Właśnie - całkiem powaznie zastanawiam się nad F5"-ami" Adidasa. Jakieś doświadczenia mieliście?

Opublikowano

Zazwyczaj tak robię. Jednak chcę zaczerpnąć rady innych, może będą w stanie coś zarekomendować. Zresztą - nie kupię na pewno do szkoły już butów w Deichmanie - mam kilka par butów "po dworze"/wyjściowych, każde wytrzymują (z Deichmana), ale za każdym razem kiedy kupie buty do szkoły w Deichmanie wytrzymują miesiąc ;D

Właśnie - całkiem powaznie zastanawiam się nad F5"-ami" Adidasa. Jakieś doświadczenia mieliście?

to są buty do grania w piłkę, nie do chodzenia

Opublikowano

Nie polecam... F5 albo mercurial victory to najgorszy wybór jaki może być... F5 i victory to najsłabszy model butów. Do nogi nie przylegają , zero czucia piłki . już lepiej predator sobie kup , za 120 powinnienes znalezc i masz pewnosc ze to nie jakies najslabsze gowno. Polecam buty z deichmana , sam mam bodajze  firmy fila , wczesniej miałem victory i są dużo lepsze niż te 'sportowe' f5. płacisz 119 złotych, ale masz gwarancje taką ze gdy ci się rozkleją to na miejscu ci na inne wymieniaja jakie sobie wybierzesz. 

Opublikowano

pitbull, dzięki za opinie ;-) Na butach niestety się nie znam, więc każda opinia jest dobra.

Myślałem nad Predatorkami i chyba je zakupie, ktoś jeszcze jest w stanie je ocenić?

Opublikowano

pitbull, dzięki za opinie ;-) Na butach niestety się nie znam, więc każda opinia jest dobra.

Myślałem nad Predatorkami i chyba je zakupie, ktoś jeszcze jest w stanie je ocenić?

Sam nie popieram kupowania halówek poprzez firme. Korki sobie kupie Adidas albo Nike bo jest róznica , a na hale ja mam zwykle trampki fioletowe firmy no name , bo nie gram profesjonalnie na hali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...