Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dołączanie do serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moglby ktos sprawdzic czy mozna wbic na moj serwer ip: 109.196.247.252
serwer dziala na wersje 1.7.9, jesli nie ta rubryka czy cos to z gory przepraszam,

po prostu moj kumpel ma problem z dolaczeniem a ja nie mam pojecia z czyjej 

strony lezy wina.

Opublikowano

Nie działa, serwer jest dedykowany!?

wlasnie nie, pobralem z strony bukkita craftbukkita odpalilem i skonfigurowalem, 

Podaj hosting na jakim jest serwer.

Napisz co twojemu koledze pisze!

Moze serwer jest PREMIUM a kolega nie ma ;P

serwer nie jest premium bo jemu nawet nie pokazuje slotow tak jakby byl wylaczony ale ja jestem online wiec jest wlaczony... serwer nie dedykowany, kumplowi pisze javaj.net.connectException:connection timed out:connect

Opublikowano

Serwer stawiasz na komputerze wiec twój kolega nie wejdzie na niego bez podłączanie się do sieci, Jeżeli chce zrobić serwer na własnym komputerze to musisz zrobić to przez Hamachi, lub skonfigurować router.

Serwer działa tylko dla ciebie, ponieważ jesteś hostem.

Jeżeli chcesz zrobić serwer na zasadzie może wchodzić ten kto chce musisz kupić serwer na jakimś hostingu, lub wykupić własnego dedyka.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Serwer stawiasz na komputerze wiec twój kolega nie wejdzie na niego bez podłączanie się do sieci, Jeżeli chce zrobić serwer na własnym komputerze to musisz zrobić to przez Hamachi, lub skonfigurować router.

Serwer działa tylko dla ciebie, ponieważ jesteś hostem.

Jeżeli chcesz zrobić serwer na zasadzie może wchodzić ten kto chce musisz kupić serwer na jakimś hostingu, lub wykupić własnego dedyka.

o co by mialo chodzic ze skonfigurowac router ?

Opublikowano

Wydaje mi się, że masz wewnętrzne IP komputera i tylko Ty możesz tam grać. O zewnętrzne IP komputera możesz upomnieć się u dostawcy, on Ci wszystko powie.

wchodzilem na jakas tam stronie juz nie pamietam i pisalo ze mam zewnetrzne ip

Opublikowano

Mi wydaje sie ze masz wewnetrzne,, bo sie na 100 zaczyna, chyba ze masz w domu router, to on ma zewnetrzne ip ale to trzeba odblokowac porty, zeby ludzie mogli grac. Jezeli nigdy nie zmieniales ip na zew, to na poczatku wydaje mi sie, ze zawsze daja wew ip.

/edit jutro zadzwon po prostu do dostawcy internetu i sie dopytaj, a jak masz blisko, to wez umowe i tez idz.

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Mi wydaje sie ze masz wewnetrzne,, bo sie na 100 zaczyna, chyba ze masz w domu router, to on ma zewnetrzne ip ale to trzeba odblokowac porty, zeby ludzie mogli grac. Jezeli nigdy nie zmieniales ip na zew, to na poczatku wydaje mi sie, ze zawsze daja wew ip. /edit jutro zadzwon po prostu do dostawcy internetu i sie dopytaj, a jak masz blisko, to wez umowe i tez idz.

tak mam router, probowalem odblokowac porty programem Simple Port Forwarding, ale nie mam pojecia jak sprawdzic czy sa  one odblokowane, jesli wie ktos jak

sprawdzic czy mam ip zewnetrzne czy wewnetrzne to prosze o pomoc, to samo z tym jak sprawdzic czy porty sa odblokowane.

Opublikowano

Szczerze? Ja bym zadzwonil po typka od internetu i niech on Ci to poodblokowuje xD Ty sie z tym mozesz męczyć, a on to zeobi szybko, a moze 5zl za to wezmie, albo i nic.

Ip kompa-wew

Ip routera-zew.

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

jaki masz model routera ?

dlink dir-501

Od kogo internet? UPC czy co?

ISP: Firma Handlowo-Uslugowa System 77

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

moglby mi ktos dac jakis sposob "zeby nie dzwonic do dostawcy" zeby sprawdzic czy ip kompa mam zewnetrzne czy wewnetrzne, chyba ze sie nie da sprawdzic tak to zadzwonie do niego i mam mu powiedziec zeby mi odblokowal porty i zmienil ip na zewnetrzne ? Czy dostane jakies dodatkowe koszty na stale do rachunkow czy bedzie to najwyzej 1 razowa oplata

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...