Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w GMS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z kolegą chcieliśmy spróbować coś zrobić w Game Maker Studio i doszliśmy do wniosku, że nasza postać będzie miała 2 części. Pierwsza, nogi będą się poruszały (animacja) w miarę chodzenia. Druga czyli od pasa w górę będzie "podążała" za kursorem. I tutaj pojawiają się moje 2 pytania.

Co zrobić, żeby obydwie części nie spadały pod wpływem grawitacji?
Jak zrobić podążanie części za myszką (cała ma się obracać)?

Z góry dzięki, ale jeśli macie jakiś inny fajny silnik (nie unity) do robienia gier 2D z perspektywy jak w terrari, w miarę łatwy i masą tutoriali jak do GMS to możecie podać, nie jesteśmy daleko z pracą :)

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Proszę o odpowiedzi na temat. 

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref

3foc.png

Opublikowano

refam

3foc.png

Opublikowano

refeł

podarujcie te kilka minut

3foc.png

Opublikowano

łatwy silnik to twoim zdaniem wszystko za pomocą myszki zero kodowania, jak nie podoba ci się Unity3d z dupnych przyczyn to może spróbuj GameFroot.

Opublikowano

Co wy macie tak z tym Unity? Tylko unity, tylko unity. Ja p******e. 

Gość sobie wybrał silnik, chce sobie zrobić grę. Więc odpowiedzcie na jego problem, a nie pierdolcie żeby skorzystał z czegoś innego. Nie znacie odpowiedzi? To co jeszcze tu robicie?

Sory, ja też nie znam odpowiedzi. Już sobie idę.

gamedevmania.com

Opublikowano

Popieram pana wyżej. Jak nie podoba się wam to, że używam waszego zasranego unity to przykro mi. Problem rozwiązałem sam, na tym forum tylko wiedzą co to unity.

Ci co też będą chcieli podrzucam link do tematu na steamie (tylko podążanie za myszką, resztę się zrobi)

http://steamcommunity.com/app/214850/discussions/0/540733523632528242/?insideModal=1

Do zamknięcia.

3foc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...