Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgrałem pliki balantii na pliki terenza, i się odpaliły, jednak gdy próbuję się połaczyć z mysql to wyskakuje 1045 - Access Denied For User 'Root'@'Twoje.Ip' USING PASSWORD: YES (coś takiego)

A gdy próbuję się połączyć na konto to wyskakuje błąd podczas połaczenia z serwerem, gdy wpisze byle jakie dane wyskakuje że są nieprawidłowe, czyli że coś jest nie tak, daje LUBIE TO. :)

Opublikowano

Odpisałem Ci na pw, złe hasło do MySQL podajesz, albo nie posiadasz uprawnień odpowiednich w x userze. Musisz to ręcznie zmienić.

Opublikowano

Jak masz w /usr/home folder balantia (każdy tylko nie game)
To wpisz w maszynie

cd /usr/home/balantia           [ENTER]
./start.sh                      [ENTER]

a z mysql to może złe hasło? Spróbuj metineth lub wpisz:

mysql -p              [ENTER]

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;                [ENTER]

quit                            [ENTER]

lub weź z plików terenzo 3 pliki user z /var/db/mysql/mysql i nadaj chmod 777

04282063632453381788.png

Opublikowano

Wpisujesz złe hasło do mysql na plikach Terenzo jest hasło:

metineth

OMG... próbowałem wszystkie jakie podaje. Zaraz sprawdzę czy zadziała ten sposób.

jak wpisuję mysql -p to wyskakuje Enter Password wpisałem takie jakie miałem do maszyny i do mysql i wyskakuje to samo co w navicat mysql. Acces denied itd..

//edit

pobrałem pliki terenza ale w mysql nie ma user.. :X a stare podmieniłem.

Opublikowano

Mialem dzis to samo . poprostu wpisuje zle haslo .  

Zapewne wpisuje haslo root  a nie haslo root mysql  

Opublikowano

Tak to jest jak się inteligentnie podmienia tabelę USERS, zamiast dokonać zmian z poziomu samego MySQL. Gdyby baza została wgrana poprawnie z poziomu SQL, a nie fizycznie podmienione tabelki, również nie było by problemu.

Oczywiście to nie twoja wina, bo o tym nie wiedziałeś.

W tej chwili możesz to zrobić tak:

http://www.cyberciti.biz/tips/recover-mysql-root-password.html

albo przypomnieć sobie hasło, albo podmienić znowu nieprawidłowo tabelę USERS na taką do której znasz hasło root'a albo przeinstalować mysql.

sygnatura2.png

Opublikowano

Tak to jest jak się inteligentnie podmienia tabelę USERS, zamiast dokonać zmian z poziomu samego MySQL. Gdyby baza została wgrana poprawnie z poziomu SQL, a nie fizycznie podmienione tabelki, również nie było by problemu.

Oczywiście to nie twoja wina, bo o tym nie wiedziałeś.

W tej chwili możesz to zrobić tak:

http://www.cyberciti.biz/tips/recover-mysql-root-password.html

albo przypomnieć sobie hasło, albo podmienić znowu nieprawidłowo tabelę USERS na taką do której znasz hasło root'a albo przeinstalować mysql.

Hasło było metineth. I nic nie zmieniałem. I tak nie działało.

//edit

zrobie wszystko od początku, zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...