Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to Cap/Jaka klasa. [global]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam przygodę z WoW-em.

1. Proszę o scharakteryzowanie mi tych dwóch klas pod kątem używalności na dungach/raidach i late-game-ie:

Kapłan i Łotrzyk

2. Co to "CAP"?

Diss_Stream.png

Opublikowano

1. Ominę to pytanie ponieważ nie grałem PvE na wysokim poziomie tymi klasami :)

2. Pewnie chodzi Ci o cap wymieniony w twoim poprzednim temacie , jest to zdobycie maksymalnej ilości punktów conquest (  punkty za które sie kupuje zbroje w PvP ) na tydzień.Tak samo mozna robic capy valorow  , te punkty juz dotycza pve :)

Opublikowano

Zaczynam przygodę z WoW-em.

1. Proszę o scharakteryzowanie mi tych dwóch klas pod kątem używalności na dungach/raidach i late-game-ie:

Kapłan i Łotrzyk

2. Co to "CAP"?

Witam,

1.Łotr- jest to klasa mogąca być tylko dps'em, ogólnie to zadaje obrażenia i tyle. Jeśli jest taka potrzeba to może ominąć grupę mobów za pomocą jego umiejętności stealth no i może również ogłuszyć/pullnąć jakiegoś moba (pull- tzn. zaatakować go tak, żeby przyszedł do nas sam bez innych mobów, o ile dobrze wiem to rouge tak potrafi).

Kapłan- to jest typowy healer, może również zadawać obrażenia ale na max lvlu robi on raczej słaby dps. Z tego co wiem to ma on jakieś buffy dla drużyny no i jak to healer to może leczyć całą drużynę no i różne takie :) Ma taką fajną umiejętność, że kiedy zginie to przez jakiś czas jest takim duchem i może nadal leczyć swój team.

Powyższymi klasami nigdy nie grałem więc tylko tyle mogę powiedzieć.

Na drugie pytanie odpowiedział Ci już kolega wyżej więc nie będę pisał 2 raz.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedź. 

O prieście już chyba wiem wszystko. Tak jak myślałem. Typowy healer.

Chciałbym coś jeszcze usłyszeć o rogalu. Nigdy nie miałem okazji grać tą klasą. Moja znajomość postaci kończy się na Druidzie i Magu.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedź. 

O prieście już chyba wiem wszystko. Tak jak myślałem. Typowy healer.

Chciałbym coś jeszcze usłyszeć o rogalu. Nigdy nie miałem okazji grać tą klasą. Moja znajomość postaci kończy się na Druidzie i Magu.

Cóź mogę Ci powiedzieć, łotr skrada się, ogłusza i zabija od tyłu. Jeśli grasz rogalem to możesz uniknąć zabijania niepotrzebnych mobów bo poprotsu włączasz ukrycie i biegniesz :D Zdecyduj czy chcesz grać dpsem czy healem i wybierz klase. Jeśli wybierzesz kapłana to jesteś skazany na heala chyba, że w kolejnym dodatku się coś zmieni, a jak wybierzesz łotra to jesteś skazany na dps. Co do pvp rogala to raczej jak on Cie nie ogłuszy od tyłu to nie zrobi Ci zbyt wiele i wtedy bardzo łatwo go zabić. Weź po prostu to co Ci się podoba bo te 2 klasy to 2 inne bajki, mele i caster. Ogólnie jak dla mnie to te klasy i tak są do dupy bo ja gram tylko dpsem, a mele dps na raidach to katurga jak dla mnie bo musze gonic bossa i tylko dps trace.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

CAP-em najczesciej nazywa sie czegos najwiecej np mowisz mam cap golda czyli maksimum . Kaplan nie jest skazany na healowanie , ale zawsze szybko dungeon znajdzie i do tego discipline jest bardzo mocny na malych levelach , praktycznie nie do zabicie na malych levelach chyba ze ktos jest bisowym twinkiem . Jezeli chodzi o lotrzyka czyli rogue bardzo fajna postac , glownie wykorzystywana z pvp ale w pve tez sobie radzi . Jezeli chcesz sie pobawic w pvp to wez sobie rogue , jezeli szybko wyexpic level to wez sobie priesta .

1377430129-U769346.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...