Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drollbox dla non-premium.

2kapko1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka w tym poradniku pokaże wam jak zainstalować drollbox na minecrafta non premium.

To co zaczynamy wpierw musimy pobrać paczke premium ze strony http://drollercasterworld.pl/ 

Instalujemy:

Dalej>Dalej>W zalezności od komputera ustawiamy wersje słabszą lub lepszą i naciskamy dalej>nie twórz i dalej>utwórz ikone odznaczmy  i naciskamy dalej>instaluj>zakończ

=======================================================================================================

Teraz instalujemy launcher podobny do minecrafta premium u mnie to będzie keinett http://keinett.com/forums/index.php?topic=5430.0

Ściągamy launcher i odpalamy go naszym oczom ukazuje się miejsce gdzie wpisujemy nick dalej jak juz to zrobiliśmy dajemy edit profil ustawiamy wersje 1.6.4 tak ja na obrazku poniżej i klikamy play po właczeniu się minecrafta zamykamy.

post-1029681-0-23192600-1403951203_thumb.png

Teraz instalujemy forge  http://files.minecraftforge.net/ ściągamy 1.6.4 recommended instaler i instalujemy. Odpalamy znowu keinett launcher i znowu edit profil ale tym razem 1.6.4 forge (powinien być na samym dole) i znowu play i wyłączamy.

post-1029681-0-81996700-1403951957_thumb.png

=======================================================================================================

Teraz wchodzimy do folderu gdzie zapisał nam się drollercaster wold u mnie C:\drollbox i teraz przechodzimy przez C:\drollbox\instances\drollbox\minecraft tam mamy najważniejsze foldery takie jak mods chocolate i config kopiujemy te trzy foldery i przeżucamy do .minecraft mozemy tam wejść poprzez wpisaniu %appdata% odpalamy launcher i cieszymy się grą

post-1029681-0-88389400-1403952279_thumb.png

post-1029681-0-53865800-1403952285_thumb.png

Jest to mój pierwszy tut na spontanie więc prosze o wyrozumiałość

Opublikowano

spoko tylko ze ten ma 69 modów coś jest nie tak ... ten ze strony aktualnie - bo sid wiele razy mówił że na tej paczce jest juz ponad 100 modów .. więc gdzie reszta? o.O

OPmMzQy.png

Opublikowano

Bardzo fajny poradnik Sam tak robie

@offtopic co do paczki to ta 69 modów to jakaś lipa

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Paczka 69 jest na słabe kompy w poradniku napisałem że podczas instalacji możesz sobie wybrać czy słabszą 69 czy 128 :D

Opublikowano

Czy jak jedyny nie mam folderu chocolate i config ?

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Witam. U mnie paczka standardowa dziala bez problemu. Jak zainstaluje te druga na mocniejsze kompy to albo wlaczy sie normalnie menu gry i jak dam nowa gra wczytuje sie i wyskakuje komunikat "shutting down server" albo minecraft przed pokazaniem menu przechodzi na pasku (brak odpowiedzi)

Opublikowano

:(Nie działa ... Pokazuje się ekran ładowania (MOJANG) i tam się zawiesza. Zainstalowałem lepszą wersję. Mam kompa 64 bit. Tak samo Java (najnowsza). Pomocy !!!!!!!!!! Z góry dzięki ;)

Opublikowano

jeżeli masz mniej niż 8G ram to zapewnie przez to ci sie wiesza,oczywiście jeżeli zainstalowałeś tą wersje co potrzebuje 8G ram jeżeli tą inną to mówie odrazu mi na 4G ram zacinało i jak by się uparł to można bybyło grać ale tak uparty nie jestem,jeżeli masz tyle rama ile potrzebne to nie mam pojęcie o co chodzi:)

Opublikowano

jeżeli masz mniej niż 8G ram to zapewnie przez to ci sie wiesza,oczywiście jeżeli zainstalowałeś tą wersje co potrzebuje 8G ram jeżeli tą inną to mówie odrazu mi na 4G ram zacinało i jak by się uparł to można bybyło grać ale tak uparty nie jestem,jeżeli masz tyle rama ile potrzebne to nie mam pojęcie o co chodzi:)

Brawo, wygrałeś internety. Musze cię zmartwić, ale płynność gry nie zależy tylko od ramu ale i od innych podzespołów, to oczywiste,że jeżeli masz jakiś gówniany procesor 1 rdzeń 1,7 GHz i zintegrowaną kartę graficzna to raczej nie pograsz nawet jak będziesz mieć te 4 czy 8 GB ramu, więc jak się nie znasz to nie wprowadzaj ludzi w błąd bo jak jakoś gram na paczce przeznaczonej dla "mocniejszych" komputerów z 4GB ramu.

@top

Bardzo fajnie, że pokazałeś jak zagrać na tym mod packu bez premium jednak mi osobiście się to nie przyda. +

Opublikowano

mam kompa 8gb ramu, procek i6 3,5 ghz, grafike 2gb i wyskakuje mi brak odpowiedzi a jak sie wlaczy to juz to jest tylko 6 modow... o co chodzi .. HELP !!

Opublikowano

Siemka w tym poradniku pokaże wam jak zainstalować drollbox na minecrafta non premium.

To co zaczynamy wpierw musimy pobrać paczke premium ze strony http://drollercasterworld.pl/ 

Instalujemy:

Dalej>Dalej>W zalezności od komputera ustawiamy wersje słabszą lub lepszą i naciskamy dalej>nie twórz i dalej>utwórz ikone odznaczmy  i naciskamy dalej>instaluj>zakończ

Teraz instalujemy launcher podobny do minecrafta premium u mnie to będzie keinett http://keinett.com/forums/index.php?topic=5430.0

Ściągamy launcher i odpalamy go naszym oczom ukazuje się miejsce gdzie wpisujemy nick dalej jak juz to zrobiliśmy dajemy edit profil ustawiamy wersje 1.6.4 tak ja na obrazku poniżej i klikamy play po właczeniu się minecrafta zamykamy.

attachicon.gif1.png

Teraz instalujemy forge  http://files.minecraftforge.net/ ściągamy 1.6.4 recommended instaler i instalujemy. Odpalamy znowu keinett launcher i znowu edit profil ale tym razem 1.6.4 forge (powinien być na samym dole) i znowu play i wyłączamy.

attachicon.gif2.png

Teraz wchodzimy do folderu gdzie zapisał nam się drollercaster wold u mnie C:\drollbox i teraz przechodzimy przez C:\drollbox\instances\drollbox\minecraft tam mamy najważniejsze foldery takie jak mods chocolate i config kopiujemy te trzy foldery i przeżucamy do .minecraft mozemy tam wejść poprzez wpisaniu %appdata% odpalamy launcher i cieszymy się grą

attachicon.gif3.png

attachicon.gif4.png

Jest to mój pierwszy tut na spontanie więc prosze o wyrozumiałość

Nie dziala pisze mi Uhoh, it looks like the game has crashed! Sorry for the inconvenience :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...