Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Strona pod serwer, co chcielibyście tam zobaczyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie majnekrafty, wczoraj się nudziłem, i se pomyślałem że napisze jakąś stronę WWW iż nie mam innych projektów do wykonania aktualnie, i se pomyślałem że kiedyś jak grałem w majnekrafta i robiłem serwery, to miałem problemy z znalezieniem gotowej strony WWW (wtedy nie umiałem jeszcze pisać stron WWW). A więc chcę napisać stronę pod serwer MineCraft, najprawdopodobniej będzie się na niej znajdował status serwera, liczba graczy online, IP itp.. w dalszych wersjach możliwe że zrobię sklep SMS, możliwość się logowania i rejestracji oraz dodawania nowych wiadomości oraz do wybrania dwa może i więcej różnych szablonów od koloru do wyboru :D ale to dopiero w dalszych wersjach strony :) na razie będą takie rzeczy: Status serwera, wiadomości/like box z FaceBook'a, działający formularz kontaktowy itp.. małe drobiazgi. Lecz najważniejsza i najlepszą funkcja tej strony będzie bardzo łatwa konfiguracja do której będzie załączona instrukcja. W tej konfiguracji będzie można zmienić takie rzeczy jak tytuł strony, poszczególne teksty znajdujące się na stronie, link do FP z FB, Zmienić w stopce nazwę na serwera ;) lecz nadal będzie napisane kto napisał tą stronę ale o tym napisze niżej. No więc to chyba tymczasowe funkcje znajdujące się na stornie ;).

O co chodzi z stopką?

Prawdopodobnie będzie możliwość zapłacenia jakiejś kwoty (np 25zł lub 50zł) za usunięcie moich praw które zostaną zmienione na serwera oraz jego nazwę :) lecz każdy będzie mógł se w każdej chwili zmienić se tą stopkę, ale pomyślałem o tym i zostanie napisany system zabezpieczający możliwość zmieniania praw autorskich bez mojej zgody, będzie to działało w taki sposób: ktoś usunie miejsce gdzie pisze że strona została napisana przez mnie, kod wykrywa że nie znajduje moich praw, automatycznie wysyła do mnie wiadomości że te pliki stoją na tym serwerze WWW, i pisze mi że moje prawa zostały usunięte, następnie kontaktuję z właścicielem serwera, i daję mu ostrzeżenie daję czas np 3 dni na przywrócenie moich praw, tego nie zrobi zostaną podjęte kroki prawne.

A teraz do was pytania:

Co chcieli byście zobaczyć jeszcze na tej stronie?

Jakie funkcje?

Jakie możliwości?

Ile może kosztować usunięcie moich praw?

Jak strona miała by wyglądać? Jakieś przykłady/linki do zdjęć jak strona mogła by wyglądać.

Przykład jakby by wyglądała konfiguracja strony:

350491403947097924811.jpg

Oczywiście to jest tylko początek projektu, będzie dużo dużo więcej możliwości do konfiguracji, jak np, już widać wyżej na SS nazwy linków (nawigacji) Tak aby nie było trzeba ich szukac i grzebać w kodzie

STRONA BĘDZIE W 100% DARMOWA, TYLKO USUNIĘCIE Z STOPKI "CODED BY- ALTI." MOŻLIWE ŻE BĘDZIE POTRZEBNA LICENCJA ;)

Pozdrawiam, Alti.

Opublikowano

Zrob zamiast konfiguracja w kodzie to zrob konfiguracje po zalogowaniu sie ze np wchodze w ustawienia zmieniam nazw3 strony z craftsite itp na polskie serwery i ze nie musze sie bawic w kodzie

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Zrob zamiast konfiguracja w kodzie to zrob konfiguracje po zalogowaniu sie ze np wchodze w ustawienia zmieniam nazw3 strony z craftsite itp na polskie serwery i ze nie musze sie bawic w kodzie

Dzięki za propozycję, na pewno taka funkcja zostanie dodana w przyszłych wersjach nie dalej jak v_0.5 :) na razie muszę zobaczyć jak ten projekt wypali ;)
Opublikowano

Top 10 graczy na serwerze najlepiej wykorzystać jakiś plugin lub skrypt z MySQL

xD

Opublikowano

Top 10 graczy na serwerze najlepiej wykorzystać jakiś plugin lub skrypt z MySQL

Bardzo dobra propozycja, dałeś mi kolejny pomysł ;) miałem zrobić że będzie można wybrać sobie dwa style strony, ale teraz i chyba dodam też że można wybrać pod jaki typ serwera strona ma być :).

Wielkie dzięki.

Opublikowano

Sam pisze taki system więc mogę ci co nieco podpowiedzieć,

- Zarządzanie kontami z serwera 

- Możliwość podłączenia kilku serwerów 

- Możliwość podłączenia kont serwerowych do głównego konta www

- system newsów 

- system przerw technicznych 

- autoryzacja kont Premium/no-premium

- itemshop z podziałem na kategorie i serwery

- promocje czasowe

- pełna możliwość konfiguracji kont na serwerach z www. 

Opublikowano

Sam pisze taki system więc mogę ci co nieco podpowiedzieć,

- Zarządzanie kontami z serwera 

- Możliwość podłączenia kilku serwerów 

- system newsów 

- system przerw technicznych 

- autoryzacja kont Premium/no-premium

- itemshop z podziałem na kategorie i serwery

- promocje czasowe

- pełna możliwość konfiguracji kont na serwerach z www.

ohohoho, wielkie dzięki za te pomysły :) na pewno większość z

nich pojawi się w najbliższych wersjach.

Opublikowano

Oj gościu szczerze ci współczuje. Nie chodzi mi tutaj o trudność napisania takiej stronki bo to nie problem :). Natomiast ludzie z natury są niecierpliwi. Część pomysłów pewnie będziesz musiał odrzucić i tu się pojawi oburzenie.
A z mojej strony propozycja co byś mógł zrobić to AKTYWACJA/DEZAKTYWACJA modułów np chat na stronie osobny czy połączony z serwerem. I przy "Instalacji" strony wybór co ma się włączyć odrazu a co nie.

Co do:

Ja bym nie robił możliwości podłączone konta tylko odrazu na stornie robisz konto to masz na serwerze albo robisz na serwie to masz na stronie bez możliwości takiego podpinania.

Co możesz dodać:

- BAN/UnBAN

- Restart serwera jeżeli jest możliwość

- Notatki do każdego gracza, ułatwiają życie nieszczęsnym adminom i zawsze jest wgląd czy ktoś miał bana za co itp

- Przy rejestracji na stornie limit tworzenia kont ew sprawdzanie po ip czy email ale to pewnie miałeś na uwadze

- No takie podstawy jak szukajka gracza czy coś w tym stylu

- Opcja urlopy jak np działki gracza są kasowane po jakiejś nieobecności "o ile są działki"

Mógłbym wymyślać i wymyślać bez końca być może. Jeżeli chcesz jakieś pomysły pisz do mnie to może uda się coś doradzić.

Opublikowano

Zawsze można użyć tez jakiegoś framework-a ja polecam tutaj CodeIgniter  czy CakePHP ale równie dobrze może być też Zend.

Opublikowano

Zawsze można użyć już gotowych rozwiązań. Ja natomiast jestem zwolennikiem pisania wszystkiego od zera co się tylko da xD. W ten sposób się dodatkowo uczymy, znajdujemy nowe rozwiązania, jak i również mamy większy wpływ na to co się dzieje w kodzie.

Opublikowano

Zawsze można użyć już gotowych rozwiązań. Ja natomiast jestem zwolennikiem pisania wszystkiego od zera co się tylko da xD. W ten sposób się dodatkowo uczymy, znajdujemy nowe rozwiązania, jak i również mamy większy wpływ na to co się dzieje w kodzie.

Tak to prawda! wtedy uczymy się więcej :) na razie myślę że zrobię stronę z małym systemem newsów :) oraz ten sklep SmS ;)
Opublikowano

Ogl rzecz mówiąc, to fajnie by było gdyby można było zobaczyć autorski CMS bez pracy na frameworku ;)
W CMS'ie oczywiście to wszystko co do ustawienia w configu - lecz przez stronę.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

I jak tam prace nad projektem. Dużo zrobione. Chciał bym zobaczyć jak ci idzie :p

Opublikowano

I jak tam prace nad projektem. Dużo zrobione. Chciał bym zobaczyć jak ci idzie :P

Jeszcze nie zaczalem :P na razie robie inna strone (dla kogos) i wzamian dostane autorski plugin ktory dodam na ta strone (ranking itp..)

Opublikowano

Panie poco autorski xD Tylko weź pod uwagę to że nie pod każda wersje serwera będzie działać a ja ostatnio znalazłem fajny plugin który sporo informacji ma w bazie.

@Edit

Altiruss masz na PW wszystko

Opublikowano

Panie poco autorski xD Tylko weź pod uwagę to że nie pod każda wersje serwera będzie działać a ja ostatnio znalazłem fajny plugin który sporo informacji ma w bazie.

Jak mozesz dac linka to daj ;p moze pomysle nad nim ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...