Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile fps powinienem miec ?

TheKrabik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla debili dopisze co jest czym

Witam ile fps powinienem miec na takim sprzecie :

Procesor: AMD A8-5550M

Karty graficzne: AMD Radeon HD 8550G + 8570M Dual Graphics

Ram: 16GB

Oprogramowanie: Windows 7 Home Premium 64 bity

Opublikowano

Na moje niedoświadczone oko... na pewno tyle, że w połączeniu z dobrym netem mógłbyś postawić na tym 100+ slotów bez zająknięcia.

Jeśli chodzi o fpsy to przy standardowych ustawieniach tak około 300+/400+ powinieneś mieć.

Oczywiście jeśli przypiszesz połowę (przy takiej ilości możesz nawet więcej) ramu.

Ba ! Możesz nawet więcej niż połowę bo systemowi 8gb nie potrzeba. Można mu spokojnie 3gb zostawić.

Większość nowszych oraz gier które dopiero wyjdą będzie śmigać na ultra :)

Opublikowano

Minecraft jest postawiony na javie, moga byc 2 identyczne maszyny, na jednej moze byc 40fps na drugiej 100fps. To nie znaczy, ze jak masz Intel Pentium T4200 1gb RAM przypisany do mc ze mozesz miec 100fps. I tez nie masz dedykowanej karty graficznej, bo masz APU a nie CPU (APU = CPU+GPU)

Dostaniesz ok.60fps max settings, shadery I optifine.

Opublikowano

To masz slabego kompa

@Edit

Kup sobie oryginalnego minecrafta a nie na piracie

Kolejna wypowiedz bez sensu pozatym mam premium :)

Jest mały szczegół ** Laptop .

naprawde ? wiedzialem ze bedzie roznica pomiedzy laptopem a PC ale nie myslalem ze az taka wielka :(

a i czy mam na renderowanie 2 chunkow czy 32 chunkow fpsow mam prawie tyle samo ;d

Opublikowano

Spróbuj zaktualizować sterownik do grafiki ( tej dedykowanej ) i nie wiem jak to w radeonach ale

gdy mamy laptopy z kartą graficzną nvidi i z drugą ( zintegrowaną ) to klikając PPM mamy opcje

uruchomienia z dedykowanym procesorem graficznym czy coś w tym stylu .. Jeśli nie masz tego pod

PPM to pogrzeb może w opcjach . Możliwe że minecraft uruchamia ci się na tej zintegrowanej i chodzi jakby chciał ale nie mógł .

x

Opublikowano

mi się wydaje ze tyle co masz to jest optymalne ja mając GT650M na laptopie, 6GB ramu i procesor i5(Znacznie wydajnieszy od APU)  też mam podobnie :c 

a po za tym MineCraft nie nalezy do najbardziej Zoptymalizowanych gier :c bo co tam tak jest naprawde kilka set klocków i grafika rodem 2005r,

Opublikowano

Ja na mojej maszynie również miałem problem z fps i strasznymi freezami i fps dropami, w 90% przypadków winna jest java ponieważ pc wyciąga ile trzeba bezproblemowo.Sprawdź czy nie masz zainstalowanych Javy 6 i 7 razem, kolidują ze sobą i powodują fps drop, jeśli to jest ok, na wszelki wypadek usun jave i zreinstaluj całą, jeśli to nie pomoże to moim jedynym pomysłem pozostałym jest to że po prostu masz małą ilość RAM przypisaną do MC, można mieć 8G ramu a mc ma wpisane 512M i nie pociągnie więcej.

Opublikowano

Przepraszam ze dalej nieodpisuje ale jak zaczolem sie bawic sterownikami tak mi sie wiekszosc sterownikow spierdolilo i mam teraz oelno problemow z 40 fps zrobilo sie 10...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...