Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Timer w nowym oknie python

Intern

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisałem sobie okienko z datą godzina i graczmi. Problem polega na tym ze timer stoi w miejscu.

8553114039452661067719.png

Tutaj część odpowiadająca za zegar:

#czas
self.czasLine=ui.TextLine()
self.czasLine.SetParent(self.Board)
self.czasLine.SetPackedFontColor(0xffffff00)
self.czasLine.SetText(time.strftime("%H:%M:%S"))
self.czasLine.SetPosition(70, 40)
self.czasLine.Show()

Co zrobić aby timer był odświeżany i 2 pozostałe opcje razem z tym ( całe okno najlepiej).

Z góry dzięki <3

@Edit Dodam że jak zmienię postać albo logne/teleportuje się to czas się zmienia, ale nie chodzi na bieżąco.

Opublikowano

@kwiatmix robiłem tak, lecz w skrypcie nie mam takiego defa a jak go dodałem to nic się nie działo.

@Edit a jeśli dodał to tylko w OnUpdate a w tym co dałem wyżej tego nie będzie to w oknie jest puste miejsce.

Opublikowano

@kwiatmix robiłem tak, lecz w skrypcie nie mam takiego defa a jak go dodałem to nic się nie działo.

@Edit a jeśli dodał to tylko w OnUpdate a w tym co dałem wyżej tego nie będzie to w oknie jest puste miejsce.

Bo zapewne źle to dodajesz, pokaz najlepiej cały swój plik to ci poprawie, bo jeśli dodasz w onupdate dobrze to powinno się odswiezac poprawnie.

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...