Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak messanger lokalizuje mijajac TORa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zrobie teraz jakis maly zarys sytuacji. 

Wszyscy pewnie wiemy co to jest TOR, no właśnie. I jest taka aplikacja na androida, która po zainstalowaniu i posiadaniu roota filtruje wszystkie ruchy do internetu wej/wyj

No i okej, ale teraz pojawia się problem. Niby to działa, ale np. już na messangerze na tablecie, ktory jest zrotowany (TOR działa), i niby pokazuje ze zalogowano z jakiegos tam shanghaju(czyli dobrze, bo  ip zmienil), ale gdy juz zaznacze zeby przy wiadomosci pokazywal moja aktualna lokalizacje, wtedy faktycznie ją pokazuje(innymi slowy nie chce zeby pokazywał tą faktyczną). Teraz pytanie jakim cudem to coś wysyłane przez google/messangera do sprawdzenia lokalizacji nie jest filtrowane przez orbota, skoro wszystkie inne ruchy są filtrowane przez owe proxy cebulowate ? 

Jako tora używam aplikacji orbot, która jest odpowiednikiem TORA na androida.

Opublikowano

Wyłącz usługi lokalizacyjne, może ta appka nie filtruje wszystkich portów, tylko takie domyślne.

Opublikowano

No właśnie a ja chciałbym, żeby te usługi lokalizacyjne były włączone  i pokazywało coś w stylu "wysłano z miasta Bangladesh[czy jakiekolwiek inne byle nie moja prawdziwa lokalizacja]"

Niby jest napisane ze filtruje wszysztko, ale sproboje recznie dodac, moze sie da. Jest opcja sprawdzenia jakim to portem leci (lokalizacja) ?

Opublikowano

Nie wiem, usług raczej nie oszukasz bo są pobieranie albo z GPS, albo najbliższego nadajnika GSM, nie z internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...