Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gornik96

Który serwer bardziej wam odpowiada ?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim serwerze chcieli byście zagrać ?

• Frakcje średniowieczne (magia, runy itp.)
    • Frakcje współczesne (samoloty, bronie itp.)
    • RolePlay w klimatach GTA San Andreas (narkotyki, gangi, szybkie samochody itp.)
  2. 2. Typ serwera wybrany, teraz na jakiej podstawie będzie od zbudowany ?

• Tylko Mody, oczywiście nie dużo :)
    • Tylko Pluginy
    • Trochę tego, trochę tego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ostatnio korci mnie, żeby zrobić jakiś fajny serwer. Do głowy przyszły mi tylko te typy serwerów :D

Ankieta skończy się za 2 tygodnie czyli 11 lipca w piątek. Chce je zrobić tak, żeby gracz uczestniczył w 100% całym sobą oraz, żeby było baaardzo duużo urozmaiceń. Aby gra nigdy się nie skończyła/znudziła !

Pomysły są takie.

Serwer RP GTA San Andreas :

- własne domy, bloki

- możliwość posiadania firmy, sklepu bycia dealerem

- samochody, wyścigi,

- napady na bank, pościgi

Serwer frakcje średniowieczne :

- magia

- klasy postaci ( elf, troll, ogr )

- runy

- potwory

- przygoda !

Serwer frakcje współczesne :

- bronie

- samoloty

- czołgi

- helikoptery 

- eventy z niszczycielami 

- elementy historii !

Jestem otwarty na wszelkie sugestie, bo jak wiadomo dwie głowy to nie jedna !  ;D

Ogólnie sprawa jest taka, że serwer mam już kupiony i sobie eksperymentuje,

jeżeli komuś się nudzi to zapraszam, w internecie jestem prawie 24/h więc,

może coś pomóc albo poprostu pogadać ;)

gg : 15934720

gornik96.jpg
Opublikowano

Górnik jak by to sie udało to nie wiem grałbym, grałbym :) Wszystkie pomysły są super najbardziej się mi podoba ten z GTA i średniowiecze. Jak ci sie uda zrobic serwer od razu gram :)

Powodzenia i Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Serwer frakcje współczesne nawet, nawet :3 Podoba mi się również Serwer frakcje średniowieczne. :)

(W Serwerze frakcje współczesne podoba mi się motyw samolotów :D)

image.png

Opublikowano

Właśnie wyobraziłem sobie widok ledwo co żyjącego dedyka który już się topi od przeciążenia, ledwo co można się do niego zbliżyć. Bo na serwerze trwa właśnie 5 godzinna walka na samoloty :D

gornik96.jpg
Opublikowano

Pograłbym na serwerze typowo 'GTA'owy' z modami i pluginami. Mam nadzieję że jakiś pomysł na mapę masz i ogólnie jak zrobić żeby serwer się szybko nie znudził! :)

Życzę powodzenia przy tworzeniu.

Pozdrawiam.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

@gornik96 Będziesz dał rady napisac pluginy, skrypty na takie coś, lub zainstalować mody z wlasnym launcherem do pobrania na serwerze? Ile ten serwer bedzie miał slotów? Życzę Ci, żeby się udało :)

sygnaturka.png
Opublikowano

Pograłbym na serwerze typowo 'GTA'owy' z modami i pluginami. Mam nadzieję że jakiś pomysł na mapę masz i ogólnie jak zrobić żeby serwer się szybko nie znudził! :)

Życzę powodzenia przy tworzeniu.

Pozdrawiam.

Mapa oczywiście typowo z GTA, pomysłem jest aby nie dać od razu całej mapy. Bo zanim ją zbuduje to minie kilka lat :D Będą regiony, każda edycja serwera to inna dzielnica. 

Co do strony technicznej to się tego podejmuje, bo nauczę się czegoś nowego. I bez ryzyka nie ma zabawy ;) !!

@gornik96 Będziesz dał rady napisac pluginy, skrypty na takie coś, lub zainstalować mody z wlasnym launcherem do pobrania na serwerze? Ile ten serwer bedzie miał slotów? Życzę Ci, żeby się udało  :)

Nauka pisania pluginów już zaczęta, z własnym launcherem bawię się od kilku dni. Więc jest bardzo ciekawie :D

Myślę, że ok 40-50 slotów. Bo trochę ramu serwer będzie zużywał, ale wszystko zależy od tego jaki typ serwera wygra ;)

gornik96.jpg
Opublikowano

Dawno nie było fajnego serwera (chyba nigdy nie było) średniowiecze + magia, rpg itd.

Oczywiście, żeby nie było tak, że trzeba spamiętać 500+ komend :)

Życzę powodzenia

Opublikowano

Wybrałem frakcje średniowieczne oraz to, żeby taki serwer był tworzony na pluginach. Wydaje mi się, że wtedy będzie więcej graczy, bo nie każdy kto chciałby pograć, ściągałby paczkę z modami. ;)

Opublikowano

Wybrałem frakcje średniowieczne oraz to, żeby taki serwer był tworzony na pluginach. Wydaje mi się, że wtedy będzie więcej graczy, bo nie każdy kto chciałby pograć, ściągałby paczkę z modami. ;)

Zauważ, że zawsze można stworzyć własny launcher serwerowy.

Wszystko aktualizowałoby się samo :)

Oczywiście nie można przesadzać z modami. bo nie każdy może sobie pozwolić na dużą ich ilość :/ (nie mówię o sobie)

Opublikowano

Zauważ, że zawsze można stworzyć własny launcher serwerowy.

Wszystko aktualizowałoby się samo :)

Oczywiście nie można przesadzać z modami. bo nie każdy może sobie pozwolić na dużą ich ilość :/ (nie mówię o sobie)

Jeżeli wygra modowany typ serwera. Będzie on stawiany pod takie komputery jak mój :P Czyli  

GTS 8600

2 gb RAM

2x2,20GHz

gornik96.jpg
Opublikowano

Na moim powinno śmigać.

i5 3350

gtx 660 2gb

4gb ramu

Jak widać tylko ja głosowałem na mody xD

Na jakim silniku będziesz stawiał ?

MCPC+ będzie chyba najlepszy :)

Opublikowano

Na moim powinno śmigać.

i5 3350

gtx 660 2gb

4gb ramu

Jak widać tylko ja głosowałem na mody xD

Na jakim silniku będziesz stawiał ?

MCPC+ będzie chyba najlepszy :)

Jeżeli będą mody tp MCPC* 

Wszystkiego się dowiemy :D

Za tydzień będę już stawiał serwer na prowadzącej dopowiedzi 

gornik96.jpg
Opublikowano

@top Nie wiem jak Ty górniku ze ślunska, ale ja cały czas czekam na serwer. Mam nadzieję, że wyjdzie z tego coś przyzwoitego ;)

@offtop nareszcie 50 postów i można gnoić różne serwery ;)

Opublikowano

A jestem Górnikiem z łodzi :D

A co do serwera to robie już średniowieczne frakcje. Doświadczenie juz w tego typu serwerach mam 2 letnie ;) Serwer będzie robiony przez weterana dla weterana

gornik96.jpg
Opublikowano

No ja czekam i czekam. Nie mam gdzie z kumplem grać więc dobrze jakby powstał jak najszybciej :)

@gornik96 jeśli można jakoś pomóc z serwerem to jestem chętny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...