Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z plikami Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest problem z tym item proto gdzie sr i umki niedropia w broniach 30/75.

Zrobilem tak jak mowil, dalem zapytanie do sql ale jak mam to convertowac?!

Wiem gdzie wzucic ale co mam tam wzucic jak kurde niewiem jak to convertowac... jak exportuje w .txt to calkiem inna struktóra jest tego po exporcie niz to co jest w mt2/db*...

Moze ktos mi to wytlumaczyc? najlepiej jakis tut by sie przydal nagrany bo jakos tego niemoge ogarnac..

2 problem to drop z mobow... usunelem drop paru itemow z bestow a one i tak to dropia... zwiekszylem szanse na drop a i tak niema ruznicy!!

Opublikowano

robisz zapytaie, które podał Terenzo w swoim temacie, te zapytanie robisz w player---> item_proto potem eksportujesz item_proto, konwertujesz plik .txt do nowego rozmiaru programem, który otrzymałeś powyżej i na  koniec przekonwertowane item_proto.txt wrzucasz do db po stronie serwera za pomocą programu fillezilla bądź WinSCP, restartujesz serwer i powinno wszystko śmigać jeżeli to zrobisz tak jak ci napisałem.

Opublikowano

Tak robilem, zresetowalem maszyne, nawet calkiem zresetowalem VB i 0 zmian, bronie na 30 dropia bez bonow, a jak dropia juz to niema sr/um

Opublikowano

SR I UM dodajesz wpisem do MYSQL nie wiem jaki to wpis ale jest w plikach by terenzo.....

Wchodzisz w navicat potem drugi przycisk myszy na player dajesz console i wklejasz te wpisy dajesz enter potem reset serwa I gotowe.

Opublikowano

SR I UM dodajesz wpisem do MYSQL nie wiem jaki to wpis ale jest w plikach by terenzo.....

Wchodzisz w navicat potem drugi przycisk myszy na player dajesz console i wklejasz te wpisy dajesz enter potem reset serwa I gotowe.

Widze ze niestawiales tych sf... mowie ze tak robilem... i nic...

Opublikowano

Jako iż na tym game item_proto jest czytane z db to wejdź sb w .txt i zmień sb "addon_type" w broniach 30/75 na -1 i powinno działać. :>

Opublikowano

Jako iż na tym game item_proto jest czytane z db to wejdź sb w .txt i zmień sb "addon_type" w broniach 30/75 na -1 i powinno działać. :>

tez to recznie robilem do kazdej broni od +0 do +9 i po resecie maszyny nadal niedropia z sr/um

Opublikowano

nie, nawet jak recznie dodam bon i go zmienie to tak jak w innych broniach wchodza, niema wogule sr i um w zadnej borni.

Opublikowano

no to po prostu źle coś robisz skoro ci nie czyta item proto, najprawdopodobniej zle cos konwertujesz albo zle wykonujesz zapytanie, wykonaj zapytanie w item_proto po stronie serwera, wyeksportuj do item_proto.txt i wyslij mi pliczek.

Opublikowano

mozesz wbic na tsa do mnie? to ci pokaze wszystko co jak robie, tylko akurate jestem w trakcie zmieniania na 8026 czy jakos tak zobaczyc czy to zadziala, jak nie to ostatnij raz zobacze tak jak mi mowiles.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...