Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z pamięcią RAM.

dorek15

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mój problem polega na tym, że komputer strasznie się zacina. Jest to spowodowane pewnie tym, że powinienem mieć 4GB RAM'u.

Gdy wejdę we właściwości komputera pokazane jest iż mam 4GB.

tmP.png

Natomiast gdy wchodzę zaglądam do Dxdiag pokazane tam jest, że mam zaledwie 724MB!

smP.png

Parametry podane wyżej. Karta graficzna: AMD Radeon HD 7700 Series. Czy może być to spowodowane tym, że karta zabiera mi ram? Liczę na pomoc.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaaa.... Patrzyłem na to i dopiero teraz się skapnąłem. To tutaj pewnie leży problem?

attachicon.gifqweqwe.png

Próbowałem zmienić na więcej, ale nie mogę.

Ustaw maksymalną pamięć ile tam chcesz, 3072 MB (3 GB), albo więcej. Tylko Win 32 bit ogranicza ram do 3.25 GB, więc zmieść się w tym.

Swoją drogą - Windows potrafi czasem wkurwić, to normalne. 

Opublikowano

A jaki to system? Win. 32bit limituje ram do 3.25GB

Ma windows 7 bo na 1 zdjęciu jest kawałeczek niebieskiego pola klasyfikacji systemu ale moge się mylić. 

Opublikowano

Przetestuj tą pamięć RAM jakimś programem bo mogła Ci że tak powiem pierdylnąć (spalić się...)

Opublikowano

a może to jest z karty graficznej ?

a jak ci ścina

nie masz może wszystkiego na dysku z Windowsa? jeśli tak to zrobi sobie druga partycje i tam instaluj gry np.

może pokasuj rzeczy których nie używasz ?

Opublikowano

Jaaa.... Patrzyłem na to i dopiero teraz się skapnąłem. To tutaj pewnie leży problem?

post-355294-0-53483300-1404042864.png

Próbowałem zmienić na więcej, ale nie mogę.

Opublikowano

Ma windows 7 bo na 1 zdjęciu jest kawałeczek niebieskiego pola klasyfikacji systemu ale moge się mylić. 

Mu chodzi o to czy ma 32 czy 64 bitową wersje systemu ale dołączam się do pytania 

To jest Windows Vista 32 bit,tak trudno to zobaczyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...