Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet graficzny i nauka

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

takie pytanie kieruje do tych, co z myszki przerzucili się na tablet. Otóż zakupiłem ostatnio tablet graficzny i nauczyłem się na nim grać w ciągu 2 dni, teraz idzie mi dużo lepiej niż z myszką, daję radę ogarniać mapy, które były dla mnie niegdyś nie do przejścia.

Co Wy sądzicie o graniu na tablecie zamiast na myszce? Lepiej Wam na tablecie, czy może jednak na myszcze? I jak szybko nauczyliście się ogarniać tableta, jeżeli chodzi o grę?

Opublikowano

Tylko tablet, ale polecam małe tablety. Mam pentagrama A4 i muszę jeździć po tablecie aby trafiać, ale lepiej się gra. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Tylko tablet, ale polecam małe tablety. Mam pentagrama A4 i muszę jeździć po tablecie aby trafiać, ale lepiej się gra. 

Ja mam mały, trochę większy niż moja dłoń.

Opublikowano

To trzeba w sterownikach ustawić obszar :)

Mi przejście na tablet dało dużo - w koncu jumpy to nei problem. No i dziękit abletowi udaje się grać mapy z coraz wyższym ar.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tablety graficzne są dobre, lecz często widzę graczy co grają lepiej na myszkach niż na tabletach. Wszystko to zależy od ustawień i gracza. 

Aby mieć lepsze osiągi na myszce należy odznaczyć "zwiększ precyzję wskaźnika" w start>panel sterowania>sprzęt i dźwięk>mysz>opcje wskaźnika. Odznaczenie tego zapewni nam to, że o tyle ile się przesuniemy myszką, tyle przesuniemy się kursorem. Oczywiście zwiększenie szybkości kursora zapewni szybsze jego poruszanie (zapewne ogarniecie). 

Na tablecie graficznym można robić fajne spiny i jumpy - łatwiej robić to długopisem niż myszką.

Opublikowano

Tablety graficzne są dobre, lecz często widzę graczy co grają lepiej na myszkach niż na tabletach. Wszystko to zależy od ustawień i gracza. 

Aby mieć lepsze osiągi na myszce należy odznaczyć "zwiększ precyzję wskaźnika" w start>panel sterowania>sprzęt i dźwięk>mysz>opcje wskaźnika. Odznaczenie tego zapewni nam to, że o tyle ile się przesuniemy myszką, tyle przesuniemy się kursorem. Oczywiście zwiększenie szybkości kursora zapewni szybsze jego poruszanie (zapewne ogarniecie). 

Na tablecie graficznym można robić fajne spiny i jumpy - łatwiej robić to długopisem niż myszką.

Właśnie z tabletem + długopis robię 2x więcej spinerów. :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a dotykacie rysikiem tablet?

bo ja mam wacom ctl 480 i jak jezdze rysikiem to zuzywa sie a jak trzymam nad to strasznie nie precyzyjnie ...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanie jaki obszar macie ustawiony w sterownikach bo dzisiaj kupiłem tableta i nie wiem jak ustawić :D

Opublikowano

mam pytanie jaki obszar macie ustawiony w sterownikach bo dzisiaj kupiłem tableta i nie wiem jak ustawić :D

W sterowniku od tableta możesz to zmienić. ;-)

Opublikowano

Ja zrobiłem wręcz odwrotnie z Tabletu na myszkę...  i nie widzę różnicy w grze gra się tak samo lecz minimalnym plusem gry na tablecie jest szybsze ogarnianie jump - ów :P

1.jpg

Opublikowano

Ja zrobiłem wręcz odwrotnie z Tabletu na myszkę...  i nie widzę różnicy w grze gra się tak samo lecz minimalnym plusem gry na tablecie jest szybsze ogarnianie jump - ów :P

Jak komu wygodnie, ja preferuje tablet. ;)

Opublikowano

Witam,

takie pytanie kieruje do tych, co z myszki przerzucili się na tablet. Otóż zakupiłem ostatnio tablet graficzny i nauczyłem się na nim grać w ciągu 2 dni, teraz idzie mi dużo lepiej niż z myszką, daję radę ogarniać mapy, które były dla mnie niegdyś nie do przejścia.

Co Wy sądzicie o graniu na tablecie zamiast na myszce? Lepiej Wam na tablecie, czy może jednak na myszcze? I jak szybko nauczyliście się ogarniać tableta, jeżeli chodzi o grę?

ja bez tableta to nie przejde nawet flaklypa ;_;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...