Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Licencje Non-Profit 512 slotów i email

maniek1k1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Witam jak wiadomo zdobycie licencji teraz jest zablokowane, wiadomo kiedy zostanie wznowiona? 

Jeżeli zdobyłbym licencje od kogoś na jakiej zasadzie to działa? Konkrety poproszę 

Aby zdobyć "oficjalnie" licencje trzeba podać email podpięty pod domenę, czy czy może to być ustawienie przekierowanie z [email protected] na pocztę GMAIL, czy muszę stawiać na serverze vps "sever mail" typu sendmail (bajże tak się nazywa ten pakiet)

Na oficjalnej stronie ts3 z licencją jest napisane że nie dają licencji klanom, czy jeżeli posiadam w nazwie servera/domeny nazwę CLAN mogą odrzucić moją prośbę o licencje? 

Opublikowano

Wymogi to klan/gildia, domena, mail w domenie, serwer pod ts3  oraz rozbudowana strona www.

Jeśli wszystko posiadasz dostaniesz licencje, oczywiście jak zechce im się otworzyć zapytania...

Jeśli się przydało kliknij LubieTo !

Konfiguracja serwerów TeamSpeak 3.

Kontakt: PW, Skype: HeXoReK

Opublikowano

1. Witam jak wiadomo zdobycie licencji teraz jest zablokowane, wiadomo kiedy zostanie wznowiona? 
  2. Jeżeli zdobyłbym licencje od kogoś na jakiej zasadzie to działa? Konkrety poproszę 
  3. Aby zdobyć "oficjalnie" licencje trzeba podać email podpięty pod domenę, czy czy może to być ustawienie przekierowanie z [email protected] na pocztę GMAIL, czy muszę stawiać na serverze vps "sever mail" typu sendmail (bajże tak się nazywa ten pakiet)
  4. Na oficjalnej stronie ts3 z licencją jest napisane że nie dają licencji klanom, czy jeżeli posiadam w nazwie servera/domeny nazwę CLAN mogą odrzucić moją prośbę o licencje? 

1. Często włączają rejestrację na 1-2 godziny

2. jeśli masz od kogoś licencję, a on ma ustawione 512 slotów to nie włączysz serwera lub włączysz, ale padnie po kilku minutach. Jeśli masz kogoś kto ma licke NPL, a nie wykorzystuję wszystkich slotów powiedzmy, że starczy mu 256 to na drugiej maszynie też może być legalnie 256 slotów.

3. Musisz posiadać własny adres www z postawioną stroną i adresem email

4. Źle zrozumiałeś, bo ta licencja jest dla klanów, gildii itp.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, przeczytałem jeszcze raz informacje dot. klanów i racja, źle przeczytałem :)

Hmm to że muszę mieć stronę i email to wiem ale z emailem chodzi o dokładnie o tą kwestię 

Aby zdobyć "oficjalnie" licencje trzeba podać email podpięty pod domenę, czy  może to być ustawienie przekierowanie z [email protected] na pocztę GMAIL, czy muszę stawiać na serverze vps "sever mail" typu sendmail (badajże tak się nazywa ten pakiet na lunuxie ) 

Opublikowano

No widzisz nie każda, mam kupioną domenę na ovh, aby móc skorzystać z systemu mailu musiałbym zapłacić dodatkowe ~17 zł za miesiąc (jedynie przekierowanie jest za free), nie mam zamiaru płacić za coś co mogę zrobić samemu dlatego się pytam czy wystarczy zwykłe przekierowanie czy muszę stawiać własny server/system maila 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi ale nadal nikt nie potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi na mojej pytanie. To jak bym chciał zrobić tort z dżemem, mam malinowy dżem ale w przepisie jest truskawkowy, pytam się was czy mogę użyć malinowego czy muszę zrobić truskawkowy a wy mi każecie kupić truskawkowy. Bez problemu mogę na swoim vpsię postawić system mailowy a nie bawić się w darmogównane hostingi. Jeżeli wymagany jest własny mail to chce mieć go na własnej maszynie bo da mi to pewność ze wszystko będzie działało a jedynie ograniczenia będzie stanowić maszyna oraz moje umiejętności, nie wiem jak wy czy wolicie pójść na gotowca i mieć spokój ale ja chce przy okazji czegoś więcej się nauczyć przy z vps a nie tylko mendy na włączenie. wyłączenie i zresetpwanie ts. 

Tak więc ponawiam znowu moje pytania i mam nadzieje ze trafi się kompetentna osoba która mi odpowie na to pytanie a nie powie co mam zrobić. Czy aby dostać licencje nonprofit wystarczy zrobić przekierowanie z [email protected] na inny mail np gmail czy muszę zakładać system mailu na vpsie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...