Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań

Ghost1225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań dot. tej gry. 

Oto pytania:

1.Jak najlepiej grać? Czekać na wroga czy szturmować pozycje?

2.Jakie ustawienie celownika (ew. jakiś mod na celownik) jest najwygodniejsze?

3.Załogę trzeba rozwijać/wymieniać?

4.Często ginę zabity przez gościa, którego nawet nie widzę. Ciężko mi jest namierzyć kogoś schowanego za jakimś budynkiem/inną losową przeszkodą. Można jakoś to "wyćwiczyć"?

5.Szukam jakiś modów, które usprawniają rozgrywkę i czynią ją łatwiejszą (bez "wspomagaczy", oczywiście) Chodzi mi głównie o w/w celownik i mody na np: widoczność grubości pancerza, szansy na trafienie, odległości od celu itp.

6. Czy czołg T-25 (kupiłem go, bo miałem 2k złota z kodów promocyjnych) jest dobrą maszynką?

I jeszcze jedno pytanie, właściwie mały problemik. Otóż nie mogę zmienić jakości terenu, mimo ustawienia wszystkiego na najwyższe. Cały czas stoi na średnim a wyżej się nie da zmienić, bo kursor się nie przesuwa. Reset ustawień nic nie dał.

Za dobre odpowiedzi, będą lajki :)

PS Proszę o wyrozumiałość, bo jestem "newbie" w tej grze :D 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

1. zależy jakim czołgiem. Rush przydaje się, gdy masz zgrany team, np pluton.

2. j1mb0, ewentaulnie dla newbie MeltyMap

3. Jak zmieniasz czołg to przeszkalaj swoją. Gdy grasz to ona się szkoli

4. Graj czołgiem z dobrym camo i zasięgiem widzenia wtedy nie bedziesz mial tego problemu

5. http://www.mpcforum.pl/topic/1082528-spis-modyfikacji-na-wersje-91/

6. Tak, ale poczekaj na zniżkę 50% bo pojawia się ona dość często. za 750 golda bedziesz mogl go kupic

Opublikowano

1. Zależy od czołgu i sytuacji.

2. Jimbo

3. Rozwijać i potem na kolejny czołg.

4. Ponieważ ma dobre camo albo zostałeś wyspotowany. Tak, z czasem poprawi Ci się czas namierzania. 

5. Paczka by DjVirus

6. Jak na 5t do zarabiania to tak, ale widzę, że nie jesteś doświadczony i nie masz dużego tieru. Także nie zbyt potrzebny na razie ^^

Może za słaby pc ?

Jakość ustawiona na poprawione ? Włącz zalecane.

Juri. on już ma T-25 xD

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano
  1. Zależne od czołgu i sytuacji. Wypisz czołgi którymi grasz, a ci powiemy.
  2. Tylko mody, WG słabo z celownikiem przędzie. Wszyscy chwalą J1mbo bo wygodny, ale jak nie umiesz grać to bierz coś bardziej pomocnego. Niektórzy polecają MeltyMap, ale jak dla mnie Deegie jest wygodniejszy.
  3. Tak.
  4. Taka mechanika gry.
  5. W dziale Poradniki znajdziesz coś "Spis modów" oraz "Nielegalne modyfikacje". Te drugie wybitnie pomogą.
  6. Tak. Na początku gry nie graj nim bo nie ma sensu, ale jak nie masz specjalnie czegoś do gry a brakuje ci forsy(lub bardzo brakuje ci forsy) to graj nim.

Zmień jakość grafiki z Standardowej na Poprawioną.

Opublikowano

1.Każdy czołg wymaga innej techniki gry. Czołgi lekkie są do podświetlania, czołgi średnie pomagają HT a czołgi ciężkie są do atakowania flanek lub frontu.

2.Polecam Ci bo jesteś newbie MeltyMapMod. Celownik pokazuje grubość pancerza.

3.Za każdą bitwe twoja załoga się uczy. Za wygraną bitwe dostaje 500 exp à za przegraną 250. Uczy się tak do 100% à później wybiera się umiejentność dla załoganta. Załoge można przenieść do innego pojaz tracąc 10% umiejentności załogi

4.Zostałeś wyspotowany. Najlepiej kamp w krzakach i gdy pokaże się cel duj z niego hp.

5.Białe wraki czołgów,WeakSpots,MeltyMapMod,

6.Tak. Jest to jeden z najlepszych zarabiaczy premium 5 tieru

7. Zmień grafike na poprawną i zaaktualizuj sterowniki karty graficznej

Opublikowano

1.Każdy czołg wymaga innej techniki gry. Czołgi lekkie są do podświetlania, czołgi średnie pomagają HT a czołgi ciężkie są do atakowania flanek lub frontu.

2.Polecam Ci bo jesteś newbie MeltyMapMod. Celownik pokazuje grubość pancerza.

3.Za każdą bitwe twoja załoga się uczy. Za wygraną bitwe dostaje 500 exp à za przegraną 250. Uczy się tak do 100% à później wybiera się umiejentność dla załoganta. Załoge można przenieść do innego pojaz tracąc 10% umiejentności załogi

4.Zostałeś wyspotowany. Najlepiej kamp w krzakach i gdy pokaże się cel duj z niego hp.

5.Białe wraki czołgów,WeakSpots,MeltyMapMod,

6.Tak. Jest to jeden z najlepszych zarabiaczy premium 5 tieru

7. Zmień grafike na poprawną i zaaktualizuj sterowniki karty graficznej

Skilla to ty faktycznie nie masz...

1. Zasadniczo, a na niskich tierach ta reguła nie znajduje zastosowania.

2. Z tego się i tak nie korzysta. Lepiej pobrać hitzone'y, paintball mod i kuć. I w MMM jest za dużo funkcji jak dla newbie, nieco źle przedstawionych.

3. Głupota totalna. Za bitwę każdy załogant dostaje tyle expa ile dostałeś za bitwę, jeśli jest martwy to tylko połowę tego. Traci się % doświadczenia zdobytego na załodze, a nie % umiejętności.

Opublikowano

1. Zależy od mapy i czołgu. Oczywiste jest, że HTkami (czołgami ciężkimi) i medami (średnimi) się jedzie na pole bitwy a tdki (nie wszystkie) i arta ustawiają się w krzaczkach i snajpią.

2. Ja osobiście od 8.7 używam J1mbo ale jak kto woli. Wejdz na playernotes albo awolfa.

3. Załoga expi się wraz z czołgiem. Na wyższych (5+) tierach (poziomach) opłaca się przeszkalać załogę ale wcześniej nie ma sensu bo czołgi zmieniamy za szybko.

4. Można. Po około 1000-1500 bitw będziesz już w miarę ogarniał gdzie i jak mniej więcej strzelać.

5. Nie znam takowych, ale w celowniku (jimbo), który mam pokazuje się na czerwono jak nie będę w stanie przebić a na zielono jeżeli będe w stanie. Polecam też weak-spots/points mod. Bardzo przydatnr bo pokazuje słabsze miejsca pancerza czy moduły takie jak silnik, czy ammorack.

6. T25 fajna maszynka na swoim tierze. Match making do 7 tieru, gdzie duża część czołgów ma cię na 2 hity a parę zabawek nawet na 1. Dobry zarabiacz, ale trzeba go ogarniać.

Hmm... w sumie mam ten sam problem.

Opublikowano

Skilla to ty faktycznie nie masz...

1. Zasadniczo, a na niskich tierach ta reguła nie znajduje zastosowania.

2. Z tego się i tak nie korzysta. Lepiej pobrać hitzone'y, paintball mod i kuć. I w MMM jest za dużo funkcji jak dla newbie, nieco źle przedstawionych.

3. Głupota totalna. Za bitwę każdy załogant dostaje tyle expa ile dostałeś za bitwę, jeśli jest martwy to tylko połowę tego. Traci się % doświadczenia zdobytego na załodze, a nie % umiejętności.

K***a...ja tak uważam i zdania nie zmienie. Nie musisz odrazu skakać po wszystki bo źle napisane.

Opublikowano

Dzięki wszystkim :D Jutro pobiorę te mody i zastosuje się do porad, może coś uda się ugrać.

PS Gram zwykle jakąś chińską zabawką z 1 tieru, T-25 zostawiłem sobie na później.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ok, dzięki. Mam jednak teraz inny problem, otóż bardzo często WoT zrywa połączenie z serwerem :( Nie wiem o co chodzi, ping mam przeważnie 20-32 a i tak traci co chwile. Można jakoś temu zaradzić? Nie mam żadnych programów włączonych itp.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Masz to tylko w WoT? W innych grach, lub np. przy rozmowach na skype jest to samo? Jak często to występuje?

Opublikowano

Przy rozmowach nie ma problemu, w grach też nie (w BF3 raz mi połączenie zerwało, ale z mojej winy) Chociaż zauważyłem, że po instalacji WoT'a jakoś internet "ociężale" chodzi. Dziwne, spróbuje przeskanować komputer, może jakieś świństwo siedzi na dysku.

To zrywanie połączenia jest co drugą bitwę, jest to o tyle wkurzające, że przestałem na razie grać.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Pobieranie 'apdejtów' do wota działa na zasadzie torrenta, czyli łączysz się z jak największą liczbą peerów (kompów) na których ten update już jest. Działa to też w drugą stronę, czyli jeśli ty masz pobrane to wysyłasz do tych co pobierają.

A przynajmniej tak mi się wydaje.

Opublikowano

@ad0n Ale co to ma wspólnego z tematem? :D

@topic Poradziłem sobie jakoś, usunąłem kilka dodatków i nie wywala już z serwera. 

Temat do zamknięcia, jeszcze raz dzięki za pomoc.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...