Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z ogniem oraz creeperami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić gdy moją mob-arene podpalają moby to jest wnerwiające i podpala graczy w nastepnej rundzie bo to sie nie usuwa jesli wiecie jak to usunac lub zablokowac napiszcie

a 2-gim pytaniem to tez do mob areny ale chodzi o creeepery jak wybuchna wywalają daleko w góra . jak to zablokowac

dzieki za odpowiedzi !

post-615032-0-47093700-1403807618_thumb.png

Cześć :)

Opublikowano

Najprostrzym sposobem byłoby usunięcie creepera i blaze'a z areny. Możesz też zablokować podpalanie terenu przez blaze'y stawiając cuboid i dopisując flagę :> A co do creeperów mówisz że po wybuchu odrzuca? To musi być sprawka jakieś pluginu lub skryptu bo oryginalnie tak się nie dzieje. Na screenie zauważyłem że masz statystyki gracza w tabelce z boku ekranu. czy mugłbyś podać mi plugin na to to? :D 

Opublikowano

Tak ten plugin to ScoreBoardStats
Tam ustawiasz sobie Twoje staty mozesz sobie też ustawić na górze np nazwa serwera tak jak u mnie scoreboardstats na mpc forum duzo tego tam znajdziesz :)

i jaka flaga na ten cuboid na podpalanie . ?
jaka to flaga :)

aha ti na creepery to nie plugin tylko dodali to bo pisze ci blew up czasem odrzuci cie i killasz a tu mozesz za arene wyleciec i kicha :X

Opublikowano

:_)  swiezu a wiesz jak zablokowac te creepery wybuchu wgl na mob arenie lub na calym swiecie ???

Ref jesli chodzi o creepery.

Opublikowano

Jeśli chodzi o czytanie ze zrozumieniem, to nie jest to twoja najmocniejsza strona :P
Przeczytaj, tam jest to napisane ;) (flaga)

@Edit

@patrykozak
po raz ostatni ci to pokazuję;

http://www.mpcforum.pl/topic/534562-wszystko-o-worldedit-oraz-worldguard/

Z chęcią pomogę - ale za ciebie czegoś nie zrobię.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Postaw cuboid za pomocą World Guarda na nie podpalanie terenu. Możesz też po prostu usunąć wybrane mobki z areny. ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak trudno napisać komendy? 

wpisujesz //wand i tym itemkiem zaznaczasz wybrany teren ( 2 bloki po przekątnej terenu na jego końcach).

potem wpisujesz //expand vert

i dodajesz flag ./rg flag fire-spread deny

aha a jeśli chodzi o wycbuchanie creperów mozesz użyć flagi creeper-explosion deny tylko wtedy wcale nie bedą wybuchały. Dzięki za plugin :P 

Pomogłem?  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...