Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS Vita - Problem z grafiką

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od niedawna jestem posiadaczem konsolki PS Vita. Zauważyłem, że grafika na niej nie jest zbyt za ciekawa.. to znaczy, że nie ma wygładzania krawędzi. Np. gdy zamykam aplikacje zwijając tą taką kartkę papieru, to widać na niej ząbki, lub gdy gram w jakąś grę to krzewy, liście drzewa są takie postrzępione i nie ładnie wyglądają. Zjawisko to jest normalne? Czy jednak coś jest z moją konsolą? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w grze Rayman: Origins wersja demonstracyjna, grafika jest normalna a w innych już nie (np. w Asphalt: Injection, Uncharted: Złota Otchłań)

Liczę na szybką pomoc, i sorry za białe tło ale skopiowałem z gmaila :)
Opublikowano

PS Vita to mocny sprzęt ale nie spodziewaj się cudów w kwestii grafiki. Takie gry jak Uncharted czy Killzone wyciskają z konsoli ostatnie soki.

Opublikowano

No wiem, no ale przecież taka podstawa jak wygładzanie krawędzi powinno być.. Gdy siedze w menu i zamykam aplikacje to aż to razi po oczach jak widzę te ząbki na końcach i nie równe powierzchnie... pomożecie?

Opublikowano

Jak mamy ci pomóc? Tak już jest i nic nie zrobisz. Poza tym wcale tragedii nie ma.

Może daj screena jak to u ciebie wygląda? (przycisk PS + przycisk start)

Opublikowano

Escape Plan faktycznie wygląda średnio ale nie mam go więc nie wiem czy to gra czy twoja konsola. Mimo wszystko myślę, że przesadzasz mocno. Brak wygładzania krawędzi to rzecz częsta na konsolach. Nawet na mocniejszym PS3 są gry z ząbkami. Musisz przeboleć :P

Opublikowano

Kolega pokazał mi swoją PS Vitę, zero ząbków, grafika piękna, w Escape Plan wszystko równiutko, aż chciałem mu tą konsolę zabrać... Tylko nie rozumiem tego bo u mnie gra się nie zacina, wszystko ładnie chodzi, nigdy nie upadła nie ma rys, tylko to wygładzanie, więc o co chodzi..

Opublikowano

Po pierwsze pan od którego sprzedałem konsolę ma ponad 400 pozytwnych komentarzy, w opisie pisał że stan idealny, wszystkie papiery tak jak z salonu, paczka przyszła idealnie zapakowana, konsola 0 rys, nie widać śladów rozkręcania, nawet sam sprzedający powiedział że nie rozkręcał ani mu nigdy nie upadła, wyświetlacz działa idealnie nigdzie rys nie ma, paragon, tony papierów do konsoli, gry się nie zacinają chodzą ładnie, wszystko się szybko wczytuję, tylko ten problem z krawędziami. Pewnie da się to jakoś usunąć, bo patrzyłem na innych forach z PS3, że ludzie też nie mieli wygładzania, ale w końcu napisali, że rozwiązali problem ale nie podali rozwiązania...

EDIT: Na komórce nie ma takiego problemu, a co dopiero na konsoli DO GIER...

Opublikowano

Po pierwsze pan od którego sprzedałem konsolę ma ponad 400 pozytwnych komentarzy, w opisie pisał że stan idealny, wszystkie papiery tak jak z salonu, paczka przyszła idealnie zapakowana, konsola 0 rys, nie widać śladów rozkręcania, nawet sam sprzedający powiedział że nie rozkręcał ani mu nigdy nie upadła, wyświetlacz działa idealnie nigdzie rys nie ma, paragon, tony papierów do konsoli, gry się nie zacinają chodzą ładnie, wszystko się szybko wczytuję, tylko ten problem z krawędziami. Pewnie da się to jakoś usunąć, bo patrzyłem na innych forach z PS3, że ludzie też nie mieli wygładzania, ale w końcu napisali, że rozwiązali problem ale nie podali rozwiązania...

EDIT: Na komórce nie ma takiego problemu, a co dopiero na konsoli DO GIER...

Sprzedaj jako prawie nową nie śmigana i kup inna :) POLECAM ;d 

Opublikowano

Tak trudno przeczytać trochę tematu? Przeczytaj temat od początku to znajdziesz screeny gimbusie..

Ułomny jesteś czy co? Skąd mamy wiedzieć czy ci np. grafika nie pada jak **** ciężko ci screeny zrobić? Ten temat to jakiś żart, proponuję go zamknąć.

Opublikowano

Ułomny jesteś czy co? Skąd mamy wiedzieć czy ci np. grafika nie pada jak **** ciężko ci screeny zrobić? Ten temat to jakiś żart, proponuję go zamknąć.

Nie no debil do kwadratu, K***A DEBILU POSRANY ZOBACZ PARĘ PIERWSZYCH POSTÓW TO K***A JAPIERDOLE ZOBACZYSZ TE JEBANE SCREENY CWELU K***A NAUCZ SIĘ CZYTAĆ A DOPIERO WCHODŹ DO INTERNETU POJEBAŃCU SKOŃCZONY K***AA!

CZASAMI NIE WIERZĘ W POLSKI NARÓD DO K***Y NĘDZY!

Opublikowano

Nie no debil do kwadratu, K***A DEBILU POSRANY ZOBACZ PARĘ PIERWSZYCH POSTÓW TO K***A JAPIERDOLE ZOBACZYSZ TE JEBANE SCREENY CWELU K***A NAUCZ SIĘ CZYTAĆ A DOPIERO WCHODŹ DO INTERNETU POJEBAŃCU SKOŃCZONY K***AA!

CZASAMI NIE WIERZĘ W POLSKI NARÓD DO K***Y NĘDZY!

Dzieciaku ogarnij się, zrób screeny na których masz problem bo na tych co dałeś takowego nie ma. Może teraz zrozumiesz?  //zgłoszone

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiesz co?? Ekran chyba jebniety... Bo na screenach nic nie widac, a jaki stopien postrzepienia tych krawedzi?? Zanies do serwisu... Dobry serwis jest w Nowym Targu, ulica Krzywa serwis czy tam sklep "Player" na wystawie jest chyba xbox 360 i psp :P Zobaczysz. Albo do innego serwisu. Ale ten ekran to CHYBA... Nie jestem pewien, ale stawiam na niego...

694101439111178842252.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...