Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Podajcie mi najlepsze telefony (smartfony) do 600-700zł. Główne do dzwonienia, robienia zdjęć, czasami do grania (gry typu POU).

Opublikowano

Xperia S, Xperia J, Xperia U, HTC desire 500, HTC desire 300 ;)

Nie bierz nic z xperii. Mam i Motorola Moto G jest ze 3 razy wydajniejsza:

4x szybszy procesor

2x więcej ramu

widocznie większy ekran

lepszy ekran

gorilla glass

prawie 2x większa bateria

sporo wyższa rozdzielczość

lepszy układ graficzny

nowszy andek

wszystko lepsze. ;)

te xperie mają po 2 lata i są po prostu stare, drogie i stosunkowo słabe. xperia S jest 300 zł droższa ('nieużywaną używkę' motoroli dorwiesz za 550-600).

desire 500 już się zbliża, ale też ma mniejszy ekran, słabszą baterię, brak gorilla glass, i sporo słabszy układ graficzny (starszy procek).

Opublikowano

Nie bierz nic z xperii. Mam i Motorola Moto G jest ze 3 razy wydajniejsza:

4x szybszy procesor

2x więcej ramu

widocznie większy ekran

lepszy ekran

gorilla glass

prawie 2x większa bateria

sporo wyższa rozdzielczość

lepszy układ graficzny

nowszy andek

wszystko lepsze. ;)

te xperie mają po 2 lata i są po prostu stare, drogie i stosunkowo słabe. xperia S jest 300 zł droższa ('nieużywaną używkę' motoroli dorwiesz za 550-600).

desire 500 już się zbliża, ale też ma mniejszy ekran, słabszą baterię, brak gorilla glass, i sporo słabszy układ graficzny (starszy procek).

Xperia SP, miażdży ale twoją motorolokę.

Nie słuchaj go Xperie są dobre, i w cale nie takie stare. 

Xperia J i M powstały w 3kwartale 2013roku.

4x szybszy procesor od Qualcomm MSM8960Pro 1.7ghz? Ty sobie żarty robisz.

Opublikowano

No i co z tego skoro to są lowendy a moto g to midend, za taką cenę takie podzespoły, rozdzielczość i support (telefon gugl) także zamiast być nie zadowolonym z xperii to lepiej brać moto g która jest bez konkurencyjna

Wyjdź i nie wracaj. Fanboye w tym dziale to najgorsze co może być, zero obiektywnych opinii.

lownfast

Opublikowano

Nie słuchaj go Xperie są dobre, i w cale nie takie stare. 

Xperia J i M powstały w 3kwartale 2013roku.

Masz tylko xperię więc hejtujesz motorolę?

Jestem w pełni obiektywny. Mam oba telefony, zarówno 'lepszą' xperię jak i motorolę i ten drugi jest O WIELE lepszym telefonem, a raczej smartfonem.

Pominę fakt, że kosztuje ponad 100 zł więcej (SP wykracza poza budżet mimo, że jest słabsza). Oczywiście oba telefony są dobre, ale w Moto G czuć rękę Google`a i ich "pokazowa" motorola wyszła świetnie.

SP powstała pół roku wcześniej, co już powoduje, że ceny podzespołów są wyższe.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7581/7011/0/0/

Opublikowano

Masz tylko xperię więc hejtujesz motorolę?

Jestem w pełni obiektywny. Mam oba telefony, zarówno 'lepszą' xperię jak i motorolę i ten drugi jest O WIELE lepszym telefonem, a raczej smartfonem.

Pominę fakt, że kosztuje ponad 100 zł więcej (SP wykracza poza budżet mimo, że jest słabsza). Oczywiście oba telefony są dobre, ale w Moto G czuć rękę Google`a i ich "pokazowa" motorola wyszła świetnie. W OGÓLE NA PROCESORZE SIĘ NIE ZNASZ.

SP powstała pół roku wcześniej, co już powoduje, że ceny podzespołów są wyższe.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7581/7011/0/0/

Taak. Xperia Sp kosztuje 700zł na allegro nowa :3. SP powstała pół roku wcześniej, co już powoduje, że ceny podzespołów są wyższe. I tak Xperia SP ma lepszy procesor i kartę graficzną.

Aha, i nie masz xperii sp.

No i co z tego skoro to są lowendy a moto g to midend, za taką cenę takie podzespoły, rozdzielczość i support (telefon gugl) także zamiast być nie zadowolonym z xperii to lepiej brać moto g która jest bez konkurencyjna

Wyjdź i nie wracaj. Fanboye w tym dziale to najgorsze co może być , zero obiektywnych opinii.

Hmm.. mam tą motorle i żałuje, robi słabe zdjęcia i nie ma miejsca na karte microsd, jedyny co ma dobre to ekran.

Xperia SP robi 3x lepsze zdjęcia i dźwięk od motorli. Tak w ogóle czemu porównujecie te 2 telefonu, motorola jest o wiele tańsza od Xperia SP, która ma lepsze parametry..

Motorola G ma konkurencje LG L90, mają takie same podzespoły tylko LG L90 robi lepsze zdjęcia, możesz po oglądać filmiki na youtubie, lub przeczytać recenzje.

Ja patrzę na to, iż Xperia Sp ma o wiele lepsze podzespoły (karta graficzna adreno 320, motka ma 305 :3).

"Wyjdź i nie wracaj. Fanboye w tym dziale to najgorsze co może być , zero obiektywnych opinii. " Nie jestem żadnym fanboyem, szczerze w ogóle nie lubię androida, wolę wp.

Tutaj jeszcze takie porównanie, motorola moto g na antutu benchmark posiada 17k pkt, a xperia sp 22k, wyprzedzając sgs3.

Wiem, że nie powinno się porównywać na tej zasadzie.

Opublikowano

Taak. Xperia Sp kosztuje 700zł na allegro nowa :3. SP powstała pół roku wcześniej, co już powoduje, że ceny podzespołów są wyższe. I tak Xperia SP ma lepszy procesor i kartę graficzną.

Aha, i nie masz xperii sp.

Hmm.. mam tą motorle i żałuje, robi słabe zdjęcia i nie ma miejsca na karte microsd, jedyny co ma dobre to ekran.

Xperia SP robi 3x lepsze zdjęcia i dźwięk od motorli. Tak w ogóle czemu porównujecie te 2 telefonu, motorola jest o wiele tańsza od Xperia SP, która ma lepsze parametry..

Motorola G ma konkurencje LG L90, mają takie same podzespoły tylko LG L90 robi lepsze zdjęcia, możesz po oglądać filmiki na youtubie, lub przeczytać recenzje.

Ja patrzę na to, iż Xperia Sp ma o wiele lepsze podzespoły (karta graficzna adreno 320, motka ma 305 :3).

"Wyjdź i nie wracaj. Fanboye w tym dziale to najgorsze co może być , zero obiektywnych opinii. " Nie jestem żadnym fanboyem, szczerze w ogóle nie lubię androida, wolę wp.

Tutaj jeszcze takie porównanie, motorola moto g na antutu benchmark posiada 17k pkt, a xperia sp 22k, wyprzedzając sgs3.

Wiem, że nie powinno się porównywać na tej zasadzie.

Xperia ma tyle zalet, co i motka. Jednym bardziej pasuje lepszy ekran, drugim lepsza grafika. To kwestia tego co lubi, ale autor podał budżet, w którym o wiele lepiej mieści się motorola.

Opublikowano

Dobra teraz czas obiektywnie, mam Xperia SP i jest naprawdę fajna do tej ceny, gdy wypuścili 4.3 była tragedia, ale na dniach wyszedł .205 (aktualka do 4.3) i teraz jest ok - gdy się ma roota i Greenify bateria trzyma długo (u mnie dochodzi czasem do 5 godzin 30 minut co na innych jest bardzo trudne do uzyskania). Aparat jest średni, jakość wyświetlacza słaba w porównaniu do innych telefonów. W 3-4 kwartale tego roku ma wyjść Kit-Kat 4.4. Jednym minusem jest skrzypiąca obudowa oraz nowe sofy wypuszczane od Sony, z 4.3 było strasznie ale po aktualizacji jest super. Posiada lekki launcher od Sonego i nawet ładny. XSP patrząc po zdjęciach na necie robi lepsze zdjęcia i ma większą baterię oraz nagrywa w 1080p i posiada matrycę CMOS. 

Moto G ma bardzo fajny ekranik 4,5 IPS, SP ma 4.6 TFT który jest słabej jakości. Motorola nie ma slotu micro-sd więc jeżeli chcesz grać dużo to raczej bym polecił SP z powodu slotu, a jak Motorola to tylko wersja 16GB która jest droższa nawet o 100-150 zł. Bardzo szybkie aktualizacje i czysty android. Motorola posiada 4 rdzeniowy procesor Cortex A7 ale jednak XSP posiada JEDNE Z NAJMOCNIEJSZYCH rdzeni na rynku typu Krait i posiada ich dwa. 

Jeżeli wolisz lepszą jakość, nagrywanie w 1080p, fajny launcher, długie działanie na jednym ładowaniu oraz kartę micro-sd weź XSP. Jeżeli wolisz patrzeć na lepszy ekran, mieć czysty android i oficjalne wsparcie od Google wybeirz Moto G. 

Wydajności nie porównuję, bo jest prawie na tym samym poziomie. W grach lepiej działa XSP z powodu 2 mocnych rdzeni i dobrej grafiki, a Motka lepiej działa ogólnie w menu etc. z powodu czystego androida i świetnej optymalizacji. Wyglądu też nie porównuję, bo to jest indywidualna sprawa. 

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...