Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z szumieniem mikrofonu.

kubaxaxa3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio instalowałem od nowa windowsa 7 i po tej instalacji pojawił się dziwny problem. Otóż , gdy rozmawiam z kolegami na skype i włączę jakąś grę to zaczyna szumieć mój mikrofon.Wcześniej takiej sytuacji nie było .Moja  Płyta główna to  ASRock 870iCafe. Sterownik dźwięku to Realtek HD Audio i wersja to 6.0.1.7246. Bawiłem się ustawieniami w tym menedżerze realtek ale nic nie pomogło. Macie jakieś pomysły? 

Maroon-5-Concert-from-Katrina-Rivera-800

Opublikowano

Upewnij się że jest to najnowszy sterownik ;)

A jako iż jest to ASRock z którym mam doświadczenia niezbyt miłe to powiem tylko tyle: zmień płytę lub format i sprawdź czy nadal szumi, bo prawdopodobnie nie przestanie ;)

Wada układu i architektury stosowanej przez ASUS'a w płytach ciup starszych... miałem podobną sytuację... Ewentualnie kup Słuchawki USB/ KArtę dźwiękową USB, mi pomogło ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...