Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMX M4 45

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam założyłem ten temat by porozmawiać na temat tego czołgu. Wczoraj go  kupiłem i tu pojawia się pytanie. Jak nim grać by w miarę przyjemnie się grało i by szybko dojść do AMX 50 100. Moj AMX M4 jest stockowy posiadam w nim tylko wybadane dziło 90 mm F3, prosił bym o poradę czy badać go do końca czy tylko poszczególne moduły i lecieć odrazu w 50 100 i porady co do gry tym czołgiem, opłaca się nim side scrapingować ? grać w pierwszej lini ? czy może zamontować działo 105 mm i grać jako TD ? byle by łatwo się nim expiło.     Z góry dziękuje za pomoc

64l7.png

Opublikowano

To jest czołg do 2 linii. Słaby pancerz (czesem może coś odbić), lufka przeciętna, mobilność słaba (w porównaniu do następnika). Graj nim jak wsparcie i najlepiej uzbieraj sporo free expa, żeby jak najszybciej go przejść.

Opublikowano

Moje wspomnienia z niem nie są zbyt miłe. Czołg papier, działo 90mm, które wg mnie jest dużo lepsze niż 105mm. Ogólnie czołg drugiej linii, snajper, potrafi zadać mocne straty przeciwnikowie, lecz z drugiej strony banalny do wyeliminowania... chyba najgorszy czołg w lini  do amx 50 100

Opublikowano

Moje wspomnienia z niem nie są zbyt miłe. Czołg papier, działo 90mm, które wg mnie jest dużo lepsze niż 105mm. Ogólnie czołg drugiej linii, snajper, potrafi zadać mocne straty przeciwnikowie, lecz z drugiej strony banalny do wyeliminowania... chyba najgorszy czołg w lini  do amx 50 100

PFFFFF... chyba zapomniałeś o klasach 1-5.

-=-

Czołg bardzo przyjemny po ogarnięciu. Zapomniałem jak nim grałem, więc Ci dużo nie powiem.

Czołg jest naprawdę dobry. 

Rady:

Nie przyjmuj DMG.

Oddawaj strzały z odległości. 

Bądź trzeźwy na polu bitwy i używaj mózgu, a wyniki same przyjdą. 

x

Opublikowano

Albo grasz ze 105mm albo grasz jako snajper. Wybierz sobie, bo 105 nadaje się tak do snajpienia jak IS-3...

Panie co pan masz do isa3 :) Mam go i jak ogarniasz jak strzelac to i mozna nim snajpic na 300-400 metrow ;)

Opublikowano

Panie co pan masz do isa3 :) Mam go i jak ogarniasz jak strzelac to i mozna nim snajpic na 300-400 metrow ;)

Skupianie celownika dwa lata, a przy dobrych wiatrach wejdzie pestka. xD

Grałem tym czołgiem ma kolegi koncie. Na pewno nie możesz wyjeżdżać jako pierwszy nawet gdy jesteś w topie, bo takie KV-1 bez problemu Cię przebiję. Trzymaj się bardziej tyłu niż przodu.

105 mm nie zakładaj.

Opublikowano

Bardzo fajny czolg i wstep do 50 100 ktorym gra sie tak samo (tyle ze na 50 100 mamy juz zabojczy magazynek)

m4 jest bardzo mobilny ale nie ma pancerza dlatego trzeba graj bardziej jak medem czyli:

flankowac

zaskawiwac przeciwnika pojawiajac sie tam gdzie sie nad nie spodziewa

wykanczac zajetych przeciwnikow

czasami snajpic

Piekny wstep do 50 100

860331433165800174608.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...