Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 vs Xbox 360

Jerem96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie.

Co jest lepsze? PS3 czy Xbox 360?

Co lepiej zakupić na dzień dzisiejszy i dlaczego?

Chodzi mi najbardziej o gre single czyli bez neta i innych dupereli z tym związanych)

Proszę o normalne odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie.

Co jest lepsze? PS3 czy Xbox 360?

Co lepiej zakupić na dzień dzisiejszy i dlaczego?

Chodzi mi najbardziej o gre single czyli bez neta i innych dupereli z tym związanych)

Proszę o normalne odpowiedzi

Zacznijmy od tego, że (1)na obydwu konsolach masz fajne exclusivy. Znajdź te, które bardziej cię interesują. Przykład:

xbox360- Halo, Forza

ps3- The last of us

2. Kupując subskrybcję gold na konsoli microsoftu dostajesz 2 gry na miesiąc, a z ps+ (które jest droższe) tylko je wypożyczasz.

3. Jak skusisz się na grę online, to na play station grasz przez sieć za darmo, a na xboxie musisz posiadać GOLDa. Oczywiście są tego wielkie plusy na rzecz x'a. Mają własne serwery do gier np. Fifa. Gdy nie działa multi na pc to nie działa także na ps3, a na xboxie możesz grać spokojnie.

Podsumowując-Subskrybcja Microsoftu zapewnia stabilność i gry na zawsze :)

4. Na xboxie masz świetny komunikator głosowy poprzez xbox live.

5. Co do gry SP, xbox ma znacznie wygodniejszego pada, co umila grę a w przypadku ps'a utrudnia.

Na twoim miejscu brałbym bez wachania xboxa (ale nie muszę, bo go mam. Zresztą ps' a też ;p) Pozdrawiam

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam i PS3 i X360 jestem testerem gier, jak na razie xbox 360 wygrywa walkę . Za około tydzień ma przyjść do mnie PS4,a za 2 tygodnie Xbox ONE choć moje wrazenie będzie jak każdego testera, nie ma zbyt dużego skoku w grafice gier itp pomiędzy X 360 i ONE jak i PS3 i 4, niby obydwie konsole sa potężne, ale na dzisiejsze Gry   starczy jeszcze na około 5 lat taki Xbox 360 . Kupuj X360.

Opublikowano

Piszesz w dziale Xbox więc wiadoma odpowiedz większości. Ja ci polecam Xbox360 mój brat go kiedyś miał ale sprzedał i kupił PS3 i teraz żałuje bo jak przyjedzie do mnie i pogra na Xboxie to ciągle mówi że jest lepszy bo wygodniejszy pad i w ogóle.

Plusy:

+Niska awaryjność nowego modelu

+Można przerobić

+Wygodniejszy pad

+Fajne darmowe gry jak się ma Xbox Live Gold

Minusy:

-Płatny internet

-Może zarysować płytę jeżeli gramy w coś i przesuniemy konsole

Popatrz też jaką konsolę mają twoi kumple, lecz nie radze tak wybierać tylko z tego powodu ze twoj kupel ma PS3 to odrazu bierzesz. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Zauważyłem ten temat przez przypadek. Po pierwsze nie oczekuj w dziale XBoxa oceny obiektywnej. Może ja jako posiadacz PS3 wypowiem się co nieco ( chociaż i tak subiektywnie) . Stawałem przed tym samym wyborem co ty. PS3 czy Xbox. Mam kolegów, którzy grają na Xboxie i na PS3 także nie był to dla mnie wyznacznik. Do PS3 przekonały mnie:

1. Patyczki. Bardziej podoba mi się Move od Kinecta, ponieważ grając na kinecie nie wytrzymywałem, że nie mam czegoś w ręku. Na przykład grając w Ping Pong-a, dostawałem szału. ( to są raczej moje własne upodobania )

2. Kompatybilność z innym sprzętem Sony. Mam w domu telewizor Sonego i Telefon. Udało mi się połączyć te 3 urządzenia. Może to jest jakaś drobnostka, ale mam wrażenie, że wszystko chodzi sprawniej, szybciej i wygodniej.

3. Nie lubię płacić abonamentów kiedy nie muszę ( Płacę tylko na WoW-a ). Mam 3 gry i w nie gram. Jeżeli mi się znudzą to pójdę do sklepu i kupię nową. ( Wydatek jednej gry na miesiąc/dwa/trzy ) to nie dużo. Jeżeli chcę pograć w BF3 Multi to po prostu odpalam konsolę i gram. Kiedy chcę. Nie martwię się o abonament. Z PS+ nie korzystam. Nie bawi mnie wypożyczenie gier. Ja po prostu lubię mieć kupioną grę na półeczce i tyle.

Na co nie zwracałem uwagi:

- Wygląd konsoli ( jak grasz to przecież na nią nie patrzysz )

- Awaryjność. Tutaj zdecydowałem, że jest to kwestia przypadku. W dzisiejszych czasach nawet zwyczajna suszarka może się zepsuć po miesiącu lub wytrzymać 2 lata. Moim zdaniem największą rolę w tym wszystkim ma użytkownik sprzętu. Nie dbasz = sprzęt się psuje. Jeszcze raz mówię. Nie patrzyłem czy PS3 szybciej psuje się od Xboxa, ponieważ są Xboxy i PS3, które mogą zepsuć się po pół roku użytkowania.

- Pady. Szczerze? Oba trzyma mi się podobnie. Ostro waliło mi jaka konsola, ma jaki pad. Grałem 3 godz. na Xboxie i 3 godz. na PS3 i w obu przypadkach moje ręce i mózg chciały więcej grania i nie odczuwały żadnego bólu... Także wydaje mi się, że to również zależy od upodobania. ( A tak nawiasem "mówiąc" bardziej podoba mi się pad do PS3 bo jest taki chudziutki ;D )

Reasumując: Pograj sobie na Xboxie i PS3  ( na przykład w sklepie lub u kolegi ) Zastanów do czego Ci będzie potrzebna ta konsola. Czy odczuwasz jakieś problemy związane z np. padami w konkretnym przypadku. Obie konsole nie są złe. Polecam PS3 i Xboxa. Popatrz z jakich powodów inni ludzie wybierali daną konsole. Moje powody już znasz. Przeanalizuj sobie w głowie czego potrzebujesz i podejmij decyzję ( lub napisz na tym forum czego potrzebujesz od konsoli)

Diss_Stream.png

Opublikowano

Skoro go nie interesuje online to można w ogóle ominąć dylemat gold vs ps plus :P

Ja bym na jego miejscu popatrzył jakie konsole mają exy skoro chce tylko grać offline na singlu.

Posiadam PS3 ale moja ciotka ma X360 więc spędziłem z nim wystarczająco długo czasu aby mieć opinię.

Mi osobiście bardziej się podoba pad od 360 ale wolę gry na PS3.

Po prostu niech zobaczy jakie gry każda konsola oferuje i sam wybierze ;)

Opublikowano

''Skoro go nie interesuje online to można w ogóle ominąć dylemat gold vs ps plus :P

Ja bym na jego miejscu popatrzył jakie konsole mają exy skoro chce tylko grać offline na singlu.

Posiadam PS3 ale moja ciotka ma X360 więc spędziłem z nim wystarczająco długo czasu aby mieć opinię.

Mi osobiście bardziej się podoba pad od 360 ale wolę gry na PS3.

Po prostu niech zobaczy jakie gry każda konsola oferuje i sam wybierze ;)'' 

Popieram w stu procentach manetka od PS3 jest gorsza.Sam wie jakie woli gierki niech sprawdzi na która konsole ma lepszy wybór i tyle:D

Opublikowano

ja także polecam xboxa choć czasem żałuję że nie mogłem pograć w gry typu heavy rain itp.

Ale da się przeżyć.

Jak dla mnie jedyny minusem xboxa to to iż gra przez neta jest płatna no ale jest tego dużo plusów jak wyżej kolega powiedział.

Dodatkowo wygodniejszym dla mnie w xboxie jest kontroler ruchu bo zabawa jest naprawdę zajebista przy tym :P

jeżeli miał bym wybierać wziął bym xboxa szczególnei że ceny spadają w dół ^^

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...