Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Prywatny Serwer

Wilczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nexus War to kolejny projekt składający się z GM montany. Jak najbardziej godny polecenia ;) Nic innego i lepszego nie ma!

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Nexus War to kolejny projekt składający się z GM montany. Jak najbardziej godny polecenia ;) Nic innego i lepszego nie ma!

Jak warunki? Ile na start, cashe etc? :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

exp jest normalny, ale często są EXP eventy jak i te zwykłe ;)

Server nie jest tak nastawiony na kolorowe bronie jak montana, więc nie ma ogromnej ilości różnych i dziwnych broni oraz nie ma platynowej premki :)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Wilczku, proponuje ci przeczytać tę moją jakże bardzo rozbudową wypowiedź (z innego tematu). Miłej lektury.: xD

Obecnie istnieją bodajże cztery serwery, z czego tylko dwa są warte jakiejkolwiek uwagi. Mam oczywiście na myśli NexusWar bądź WarCode.

Jeżeli mamy brać pod uwagę kryterium dot. liczebności graczy, to ciężko jest powiedzieć grze gra więcej osób. Na obu serwerach liczba graczy na obecną chwilę mieści się w ok. maksymalnie 20+ użytkownikach podłączonych do gry w danej chwili. Natomiast biorąc pod uwagę to, gdzie można w prostszy sposób zdobyć bronie z kolorkami, to niestety muszę tutaj uchylić drogę WarCode'owi.

Ja osobiście wybrałem NexusWar. Tutaj niektórzy mogliby się wtrącić pisząc, iż jestem tam administratorem i dlatego tak piszę. Otóż nie, gdyż zespół projektu WarCode również składał mi ofertę współpracy lecz ją odrzuciłem. Dlaczego? Zrobiłem to dlatego, iż ich serwer gry bazuje na rdzeniu zaprogramowanym przez programistów Montany, który wyciekł do sieci i jest dostępny dla każdego. Nie jestem przeciwko wykorzystywaniu tych plików, ale jeżeli już chce się z nich korzystać to jednak należałoby mieć jakiś zakres umiejętności w dziedzinie programowania i umieć pracować, w tym przypadku, w środowisku C++. Ich zespół koderów jest krótko powiedziawszy beznadziejny, gdyż ten projekt liczy już sobie kilka miesięcy, a w dalszym ciągu nie poprawili w emulatorze serwera najbardziej irytujących, a za razem prostych w usunięciu błędów.

Projekt NexusWar jest prowadzony głównie przez osoby pracujące wcześniej przy Montanie, która była najpopularniejszym i prawdopodobnie najlepszym pod względem ilości działających rzeczy (przypominam, iż to właśnie my jako pierwsi uruchomiliśmy serwer na kliencie gry wykorzystywanym przez Nexon'a oraz napisaliśmy tryby zombie czy też battle group). Nasz serwer gry bazuje na własnych plikach, napisanych w dużej mierze przez ToXiiC'a, które są już praktycznie pozbawione wszelkich błędów. Aktualnie pracujemy nad pozostałymi opcjami rozgrywki w trybach A.I (Time Attack) oraz BG (Total War).

Podsumowując, NexusWar nieustannie się rozwija, natomiast WarCode ze swoją "profesjonalną" administracją zatrzymuje się powoli w miejscu. Taka jest moja opinia, ale nikt nie musi się z nią oczywiście zgadzać. To tylko i wyłącznie od was zależy, który serwer wybierzecie, ja do niczego nie nakłaniam.

Tak na marginesie. Na stronie WarCode wyczytałem, iż mają w swoim zespole osobę (moderatora), która ponoć potrafi porozumiewać się we wszystkich językach krajów należących do Unii Europejskiej oraz angielskim. Jest to bardzo interesujące zważywszy na błędy, które są popełnione we wpisach, w języku angielskim, znajdujących się na ich stronie np. tak bardzo popularne już "Countrys".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...