Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheat Engine - Obejście Zabezpieczeń Soldata

iamiam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie próbowaliście kiedyś wyszukać coś w soldacie za pomocą Cheat Engine. Nawet nie musicie nic szukać, wskazywać procesu soldata w ce, by zaczął on świrować i wyświetlać losowe komunikaty "Access violation at adress ...". Cheat Engine można ustawić tak by Soldat nie wykrył go i można było swobodnie szukać. Opcje działają TYLKO dla Cheat Engine 5.4 i wcześniejszych wersji (poszukajcie w google). Oryginalny post autorstwa vd_scrawni z http://www.an-forums.net do którego dostęp wymaga rejestracji, która została zablokowana (dokładniej wyświetlanie capthi'y (tekstu z obrazka)).

This is how you should setup cheat engine so that soldat doesnt detect it

scansettings0nz.png

codefinder0db.png

assembler3xu.png

extra8tn.png

Oczywiście Cheat Engine zostaje ukryte nie tylko przed soldatem, ale i całym systemem przez co np. nie widać go w liście procesów, i ogólnie trudno go zamknąć gdy się zawiesi, a zawiesza się często, bez powodu. :rolleyes:

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano

Bardzo fajnie ale ja mam CheatEngine56 . I nie wiem jak to zrobić proszę o wytłumaczenie !! a bardzo by mi się spodobało gdyby haxy działąły !!

xxx

Opublikowano

Masz starsze wersje:

http://rapidshare.com/files/141663493/CheatEngine5.3.zip

http://www.multiupload.com/QQ3KYP0XH7

(nie mój upload)

---

Jak ktoś nie wie jak znaleźć adres to nie zawracać mnie dupy tylko poszukać jakich tutoriali. Osobiście dodam że pozycje obiektów, i gracza zapisane są w zmiennej typu "Float" i dla każdego ID jest inny adres (może kiedyś napisze więcej o tym).

Opublikowano

Wiesz co to jest Cheat Engine? :]

Program dzięki któremu SAM MOŻESZ ZNALEŹĆ ADRESY (np. odpowiedzialne za stanie na ziemi (kiedy stoisz na ziemi szukasz 1, kiedy jestes w powietrzu szukasz 0)) i zrobić SWÓJ WŁASNY HACK. (np zamrozić tamten adres na 1 i uzyskać hack zwiący się "Air Man")

Masz jakiś tutorial:

nie jest on co prawda do Soldata, ale w nim będzie podobnie.

Oczywiście jeśli jakiś adres zostaje zamrożony, battleye wykryje go na 101%. Trzeba do tego bypassa, ale to nie są tanie i publiczne rzeczy... :P (jak coś to ja nie posiadam)

Opublikowano

Jasnowidzisz i przewidujesz że napisze? Czy chcesz żebym napisał?

Jeśli chcesz żebym napisał to chociaż magiczne słowo "prosze" byś napisał. Ja też żyje, i też marnuje na to swój czas który mógłbym przeznaczyć na ważniejsze rzeczy... I co z tego mam?...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...