Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc w War Z

maju4422

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich bardzo serdecznie w Infestation od kilku godzin.

Na postaci mam nabite około 5 godzin nie jestem pewien ale w granicach tego. Czy mógłby ktoś dać mi jakieś rady dla początkujących np gdzie się opłaca chodzić, co brać, gdzie zdobyć bronie oraz jedzenie, ktoś zrobił poradnik dla zielonych ale film niestety nie działa.

Jeżeli ktoś zna jakieś rady to proszę pisać, z góry dzięki ^_^

Opublikowano

Jak chcesz lootować bronie, stanagi itp. Polecam Norad. Czasami są ludzie ale da się polutować. Duży broni, stanagów polecam także plecaki większe brać. Tam jest także super zombie więc trzeba się z nim umieć obchodzić. Ale to miasto na sam początek gry myślę że nie będzie pomysłem.

Miasto w którym możesz dobre itemki znaleść lecz nawet często są ludzie to Frosty Pines - Polecam, blisko safe MPCforum. Wchodzisz na małe serwery, lutujesz słyszysz strzał to możesz odrazu wyjść z serwera. Najlepsze jest to że 3-5min do safezona. Jak nie loot to jeszcze nawet możesz kogoś tam zabić.

Dla początkujących, bronie, jedzenie leki itp. Polecam górną cześć mapy. 

http://warz.net.pl/wp-content/uploads/2013/12/colorado_v2.jpg

Tam gdzie jest po prawej stronie Blue Ridge (safezone) Spridge Ridge. Obok tego miasta jest wielkie jezioro a wokół niego są miasta. Polecam chodzić w kółko i później do safezona

Jeżeli chodzi o rady musiałbyś napisać o jakie rady :)

No ale napewno jak jesteś początkującym i nie jesteś jakimś pro graczem w podobne typu gry to polecam trzymać się zdala od innych ludzi.

Zombie bij najlepiej pojedynczo, dobrze wykorzystać coś na czym nie będzie cię zombie wstanie bić. Np. Barykada Sandbag

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Plecaki 100% Frosty pines, lornetki też tam są. Kusze hmmm nie pamiętam gdzie ostatnio ją znalazłem, ale też w niektórych miastach występuje a bardzo dobra to ona nie jest

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jak chcesz lootować bronie, stanagi itp. Polecam Norad. Czasami są ludzie ale da się polutować. Duży broni, stanagów polecam także plecaki większe brać. Tam jest także super zombie więc trzeba się z nim umieć obchodzić. Ale to miasto na sam początek gry myślę że nie będzie pomysłem.

Miasto w którym możesz dobre itemki znaleść lecz nawet często są ludzie to Frosty Pines - Polecam, blisko safe MPCforum. Wchodzisz na małe serwery, lutujesz słyszysz strzał to możesz odrazu wyjść z serwera. Najlepsze jest to że 3-5min do safezona. Jak nie loot to jeszcze nawet możesz kogoś tam zabić.

Dla początkujących, bronie, jedzenie leki itp. Polecam górną cześć mapy. 

http://warz.net.pl/wp-content/uploads/2013/12/colorado_v2.jpg

Tam gdzie jest po prawej stronie Blue Ridge (safezone) Spridge Ridge. Obok tego miasta jest wielkie jezioro a wokół niego są miasta. Polecam chodzić w kółko i później do safezona

Jeżeli chodzi o rady musiałbyś napisać o jakie rady :)

No ale napewno jak jesteś początkującym i nie jesteś jakimś pro graczem w podobne typu gry to polecam trzymać się zdala od innych ludzi.

Zombie bij najlepiej pojedynczo, dobrze wykorzystać coś na czym nie będzie cię zombie wstanie bić. Np. Barykada Sandbag

Norad to jest Baza Wojskowa, nie miasto :D

- To tak, jeśli chodzi o jedzenie to najlepiej markety a zwłaszcza duże, miejsca gdzie są duże markety (Whiestone Moutain, Clearviev, Campos City, Moutain Crest).

- Dla początkującego jeśli chodzi o bronie to polecam Frosty Pines (Komisariat, Hotel, Straz Pożarna, Koło Wozu strażackiego stoją dwie Policajki tam często bronie Militarne się respią (Masada,Scary,M4,M16 ITP). Oczywiście są także inne miejsca jak Campos City (Hotel,Komisariat) Lecz tam już troszkę trudniej bo sporo graczy (Oraz w Clearviev na Komisariacie Item Boxy się respią z Karabinami jest ich chyba 4 jak dobrze pamiętam.

- Leki to w każdym mieście (Smallvile,Clearviev,Campos,Frosty,Moutain Crest,Whiestone Moutain)

- Plecaki to jak dla mnie randomowo, ja wszędzie znajduję po trochu plecaków, ale Mediumy najczęściej się respią w Hotelach (Campos,Frosty,Whiestone).

- A jeśli chcesz już lepsze bronie nazbierać to Norad, Lotnisko - Bardzo dużo Item Boxów z których respia sie na prawde przyzwoite bronie.

- Pojazdy się respią w Rocky Ford (Za płotem) , Falsdale (Jest tam nie daleko taka budowa, to też za płotem), na Lotnisku (Sam środeczek, obok Super Zombie), w Campos City (Obok marketu), we Frosty Pines (Na stacji Benzynowej, oraz na autostradzie) W Smallvile (Na drodze wchodzac od strony Straży Pożarnej) Goblin Peak (Gdzies na drodze), Badgers Hut (Taka chatka, tam znalazłem Strikera).

--- > Kusze często znajduję w Moutain Crest któryś z domków nie pamiętam który :D

Opublikowano

polepszyć widoczność możesz poprzez zastosowanie gammy. Nie trzeba nic pobierać. Możesz to uczynić dzięki swoim sterom do karty graficznej. Są one instalowane w systemie i wszystko zależy od karty jaką posiadasz. W przypadku Nvidii jest to panel sterowania Nvidia. Zakładka ,,wyreguluj ustawienia kolorów pulpitu" i tam suwakami można rozjaśnić sobie co się chce. Jasność, kontrast, poświatę itd. Przy dobrej kombinacji osiąga się taki efekt, że noktowizja jest nam kompletnie zbędna. Owszem nokto ułatwia życie, bo nie trzeba się przyglądać, ale zabieg z gammą trwa dosłownie kilka sekund, więc jest to warte. Tutaj na forum jak i pewnie na yt jest masa poradników dotycząca gammy.

Opublikowano

Często Large Backpack respił się na Hill Ranch i chyba nadal tam się respi, więc polecam się tam przejść. Polecam także Campos City często spotykałem tam Alice Rucksack oraz Large Backpack.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...