Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Odnowiony wygląd miast Visteria.org

HeniekLopata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie z tej strony Matesh.

Ogółem posiedziałem trochę nad starymi miastami Metin'a i postanowiłem je odnowić.

Zmiany jakich dokonałem:

- Wymiana tekstur.

- Nowa mapa i minimapa.

- Nowe cienie.

- Nowe attr.

- Zwiększenie ilości i wymiana drzew.

- Dodanie większej ilości obiektów.

- Dodanie większej ilości zabudowań.

- Dodanie krzewów.

- Dodanie roślinności.

- Delikatne poprawki terenu i dodanie kilku dróżek.

- Optymalizacja mapy (Na starych mapach miałem stabilne 45 FPS, a obecnie mam stabilne 48 FPS).

Ogółem sama renowacja pochłonęła 22 godziny pracy (Tak robię mapy z stoperem).

Chce żebyście ocenili, czy mapa była warta tyle zachodu i czy dobrze się prezentuje.

Głównie chodzi mi o to, żeby nie odbiegała za bardzo od klimatu Metin'a.

Oto efekt (Mapę pokazuje od 2:20, jeżeli kogoś nie interesuje moja gadka, to polecam przewinąć):

24b5car.jpg

Opublikowano

Jest przejrzyste wiec spoko.

Muzyka do kitu

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Może być, ale dawanie szarych tekstur na mapę M1 to nie jest dobry pomysł, mapa m1 to nie jest spustoszałe miasto, czy jakaś nawiedzona puszcza. To ma być tętniąca życiem kraina.

Opublikowano

Ładne :P

A kto był waszym 1 sponsorem że przeszliście aż do true xD?

Taki no-name zwany "Perez" po prostu był chamski wobec każdego.

Władza i hajs odbiły mu do głowy, przestał ludzi szanować, a nas traktował jako swoich roboli.

Chłopak się przeliczył w momencie kiedy mama technika wylądowała w szpitalu, a ten z mordą do technika poleciał.

Pomijam już inne tematy obgadywania itd.

Jego reakcja na coś, jak nie szło po jego myśli to wyłączenie nam VPS'a testowego.

Nie polecam z typem współpracować, a jeszcze bardziej się kolegować.

Człowiek jest pusty jak puszka po konserwie.

Co do mapy, to wszystkie mapy będą doprowadzane do tego typu kolorystyki, u nas ma po prostu być bardziej mrocznie, a w tym wypadku realistycznej.

Grunt, że te tekstury są miłe dla oka i od nich oczy nie bolą.

Co do nawiedzonego miasta, to dopiero je zobaczycie.

Zmieniamy Shinsoo w zgliszcza zalane lawą na potrzeby fabuły.

24b5car.jpg

Opublikowano

Ładne :P

A kto był waszym 1 sponsorem że przeszliście aż do true xD?

Aż do True?:)

Zabrzmiało niczym akt desperacji z strony chłopaków z Visterii no ale cóż ,nie każdego do siebie przekonam :>

Oczywiście pozostało wyczekiwać startu serwera,a chłopaki widać że starają się jeśli chodzi o serwer co widać :)

Praca oczywiście dobra co do tematu :)

Pozdrawiam!

True!

Opublikowano

No No No.

Mimo iż Matesh dziwnie się wobec mnie zachował to polecam serwer.

Widać że wiedzą czego chcą.

Pozdrawiam i czekam na więcej.

xxx

Opublikowano

Ładnie, ale jednak trochę zbyt mrocznie :)

Miasta są robione pod fabułę serwera, więc tak ma być :P

Ogólnie praca świetna, sam chciałem poćwiczyć mapki, ale coś nie idzie mi dodawanie obiektów.

Powodzenia!

Opublikowano

No No No.

Mimo iż Matesh dziwnie się wobec mnie zachował to polecam serwer.

Widać że wiedzą czego chcą.

Pozdrawiam i czekam na więcej.

Nie zachowałem się wobec ciebie dziwnie.

Akceptowałem nawet to, że jesteś, a raczej byłeś w ForGame.

Wiesz dobrze, co ja o ludziach z tej ekipy sądzę, o tobie miałem inne zdanie do czasu kiedy przyszedł do mnie znajomy i zaczął gadać, że za błędy na Aslanie obwiniasz nas i my rzekomo ci questy pisaliśmy.

Sorry stary, ale jak ciśniesz takie bajki za plecami to nie dziw się, że tak na ciebie zareagowałem.

Co najwyżej to dostałeś od nas jedną mapę i nic więcej.

Ładnie, ale jednak trochę zbyt mrocznie :)

Ogółem to drzewa i krzewy są z gry Oblivion, więc uznałem, że zgrają się dobrze z teksturami z Obliviona i takowe pobrałem.

Oczywiście z teksturami było sporo roboty, bo bardzo mocno raziły po oczach i gdy patrzeliśmy chen daleko przed siebie to tekstura tak jakby falowała.

Po godzinie gry na niezmodyfikowanych teksturach przeze mnie można było się rozpłakać, tak bardzo oczy bolały.

Pamiętajcie też, że ciemniejsze, mniej dokładne odcienie mniej męczą oczy niż te jaskrawe.

Mi się np. podobają, serwer ciekawie sie zapowiada

Dziękujemy za tą opinie, co do samego serwera to pracujemy nad nim już od 8 miesięcy i nie jest to praca "żółwia" od 8 miesięcy nie zajmuje się niczym innym jak serwerem i powiem wam szczerze, że gdyby serwer nie wypalił to bym się pociął, bo byłem o włos od zawalenia szkoły.

Co do przejścia do True, to nie jest to dla nas żadna kara, a powiem wręcz, że się z tego ciesze.

Tutaj mamy całkiem inne warunki pracy, True nie wpieprza się w projekty, a jak trzeba coś kupić to zwyczajnie to kupuje i się nie wykręca.

Gdy MPCforum powstanie zbierzemy liczną "armie" GM'ów, żeby kontakt z wami był perfekcyjny, postawiliśmy sobie wyzwanie:

"U nas support ma odpowiadać wciągu 4 godzin, a problem rozwiązywać wciągu 24 godzin".

Będziemy też przygotowywać wiele update, planujemy stosować politykę globalów czyli tzw. sezony - Prócz patchów eventowych, konserwacyjnych itd. będą też ogromne patch'e sezonowe, kiedy będzie:

- Podnoszony LvL

- Dodawane EQ

- Dodawane nowe systemy

- Dodawane nowe areny

- Dodawane nowe mapy

- Dodawane nowe dungeony

- Zmieniana grafika (Strona i client)

- Dodawane nowe modele

- Kontynuacja fabuły

I wiele więcej.

Jesteśmy pełni determinacji do pracy nad tym serwerem dosłownie 24/7.

Za dużo poświęciliśmy czasu na ten serwer, żeby to wszystko stracić.

Mogę wam zagwarantować, że nam nigdy się to nie znudzi, uwielbiamy grzebać w plikach, tworzyć mapy, pisać questy, pisać w pythonie systemy, po prostu uwielbiamy to co robimy.

My nie stawiamy na zyski, a sam True dowiedział się już o tym w szczerej rozmowie między nami - Nie, to nie jest gadka na pokaz.

Planujemy robić różne konkursy w których będą do wygrania rzeczywiste nagrody (Np. Zatruty Miecz wykonany z drewna oczywiście trójwymiarowo, idealny do powieszenia na ścianie).

Ogółem wiele pieniędzy z serwera chcemy przeznaczać na nowe modele, nagrody dla was i jeżeli dochód będzie wystarczająco wysoki to planujemy również wspomagać domy dziecka - To ostatnie jest dla nas dużym przedsięwzięciem, ale myślę, że temu sprostamy i jest to jeden z naszych celów.

24b5car.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...