Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na modach.

guarin99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy na komputerze z takimi parametrami da radę pograć na modach?

Intel® Celeron®  CPU E3400  @ 2x 2.60GHz,
8GB RAM
NVIDIA GeForce 9500 GT
Win 7 64bit.

Jeśli nie to co musiałbym zmienić? Dzięki za wszystkie odpowiedzi! 

Opublikowano

8GB RAM, dobra karta graficzna, na spokojnie... wydaje mi się że bez modów masz powyżej 100 fpsów, tak więc nie masz się co pytać.

(nie odpowiadam za szkody wyrządzone przez zainstalowanie masowej ilości modów, pozdrawiam)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Masz 64 bitowy system, oraz dużą ilość RAM'u. Możesz spokojnie grać. 

Grałem kiedyś na jakiejś paczce i miałem straszne lagi ;/

To zależy od jakości paczki. Niektóre potrafią nawet Ci scrashować MC. Uważaj co instalujesz ;)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

@SeterN

Widze ze pseudo-znawca wyceniajacy konta do gier warte 200-300zl wycenial je na 50-60zl juz wrocil ...

Co za roznica ilu bitowy system ? Niewielka... fakt, ze bez tego nie obsluzy wiecej niz 4gb ramu niewiele zmienia, bo z takim prockiem ....  a RAM tak wazny nie jest. Grafika tez nie powala...

@topic

Pograsz, ale tylko na tych lzejszych... te mocniejsze moga ci ciac, bo masz slaby procesor, a bez modow az tak duzo fps i tak nie bedziesz mial bo masz slaba karte graficzna...

Opublikowano

Szczerze, aby teraz pograć na modach a np: na takich już w miarę dobrych mod packach trzeba naprawdę posiadać bardzo mocny komputer. Ale myślę że twój komputer nie należy aż tak do najgorszych więc pograsz sobie spokojnie.

Opublikowano

A pp co wgl grać na modach ? ;) nie lepiej zagrać z kolegami na serwerach typu survival gildie takich jak xCrafte*s.pl ?

Co w sobie mają mody ? to tylko dodatki ?

Opublikowano

@SeterN

Widze ze pseudo-znawca wyceniajacy konta do gier warte 200-300zl wycenial je na 50-60zl juz wrocil ...

Co za roznica ilu bitowy system ? Niewielka... fakt, ze bez tego nie obsluzy wiecej niz 4gb ramu niewiele zmienia, bo z takim prockiem ....  a RAM tak wazny nie jest. Grafika tez nie powala...

@topic

Pograsz, ale tylko na tych lzejszych... te mocniejsze moga ci ciac, bo masz slaby procesor, a bez modow az tak duzo fps i tak nie bedziesz mial bo masz slaba karte graficzna...

Bity mają znaczenie "Geniuszu"

76561198081948961.png

Opublikowano

Gram na paczce FTB direwolf20 i mam 20-60fps + potężne zacinki... I nie wiem dlaczego tak jest ;/

Na zwykłym minecrafcie, bez modów mam stabilnie 110-130fps.

Opublikowano

na początku pograsz ale w endgame mogą występować lagi z powodu procesora. Sam tak miałem jak latałem po świecie nic nie robiąc to ok ale za każdą próbą otwarcia eq  miałem 5 sekundowego laga.

24n3chy.jpg

Opublikowano

No tak, gram na takiej co pisałem wyżej (ok. 140 modów). I jest tragicznie, otwieranie skrzynki-lag, owieranie eq-lag. Co chwilę mam totalny spadek fps i tnie się strasznie. Chyba sobie nie pogram... ;/

+. Co myślicie o zamianie procka na : Intel Core i5-3570K

karty graficznej na: ATI Radeon HD7950  ?

Gość Matrixen
Opublikowano

Nie zmieniaj na Intel, procki z tej firmy to g**no, zmień na jakiś dobry AMD, ja polecam jeden z serii Dual-Core.Używam jestem zadowolony przy 100 modach i to wymagających mam powyżej 100 FPS i nawet jak mam przydzielone 1GB.

Opublikowano

Witam. Czy na komputerze z takimi parametrami da radę pograć na modach?

Intel® Celeron®  CPU E3400  @ 2x 2.60GHz,
8GB RAM
NVIDIA GeForce 9500 GT
Win 7 64bit.

Jeśli nie to co musiałbym zmienić? Dzięki za wszystkie odpowiedzi! 

Powiem tak.

Celeronik - przy większej ilości modów zapomnij (lub tych bardziej zaawansowanych).

Grafika - na shaderach sobie nie pograsz ;)

Procesor i grafika do wymiany. Z tym płyta główna, bla bla bla... Dalej zapraszam do działu komputery ;) Tylko proszę, słuchaj się tylko zaufanych ludzi z plakietkami świadczącymi o tym.

Jak widziałem tam ludzi, którzy xeona polecili do gier, to mnie krew zalała...

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...