Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co źle robię? Co mainować? Jakieś porady?

Mitekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam a więc jestem aktualnie w dywizji Silver I 

http://www.lolking.net/summoner/eune/36091921#matches

Wiem,że słabo farmie, Gram głownie na jungle xinem ale gdy nie mam wyboru ide na inne linie. Tak więc pytanie  mainować xina czy udrya na jungle? Na mida podobno fizz/kata a top rene/jax, proszę o jakieś porady w drodze do golda :) Z góry dzięki

x

Opublikowano

Słaba farma, pomagaj innym, warduj taktycznie miejsca, trzymaj się repsu smoka i go rób jak wstaję. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Przewaga 20 - 25 creepow nad tobą to jak +1 kill dla przeciwnika. Oblicz sobie ile killi mu "oddałeś"

Mniejsza farma = mniej itemow i mniejszy lvl

mniej itemow = jesteś słabszy

mniejszy lvl = mniej ad i ap ( w aa) , mniej armoura, mniej mr, mniejszy poziom umiejetnosci postaci.

Dlatego farma jest taka ważna. Ja jestem w g5, ale wszystkie piąte dywizje są środowiskiem trolli... Nie jestem w stanie jeszcze ich wycarrować, może kiedyś :P

Opublikowano

Gra dravenem i syndra, zgnij w tym silverze na zawsze.

Patrzysz tylko na swoje staty, nie grasz teamowo, nie masz farmy, 50 cs w 30 min na syndrze lub dravenie? Oszalales?

Nic wiecej jak s1, pograj customy normale i naucz sie farmic, pozycjonowac, bronic carry, focusowac itp

Opublikowano

Jakim cudem jesteś w Silver 1 z taką farmą? 

Przecież Syndrą zajebiście się lasthituje z Q.

Takie totalne minimum to chociaż te 100cs więcej w 25min, jeśli coś się dzieje i jest bez przerwy 5 na midzie, albo pomagasz innym liniom.

Z resztą nieważne Talon miał 72cs.. o.O

Więc tak po wygraniu 5 ranków trafiłem do s3, a farmię dużo lepiej od cb, hmm czyli jestem graczem s1+ :) Było by fajnie.

y6eft.gif

Opublikowano

Witaj, zgadzam się z opinią panów u góry, farma to jest podstawa.
Druga sprawa to; linia na której grasz i postać którą grasz. Największy wpływ na rozgrywkę masz ze środkowej linii i z lasu.

I jeszcze jedna sprawa; w silverze nie współpracujesz, silver jest jeszcze gorszy od bronze...

Opublikowano

Pierwsze co polecam to nie mainować Xina. Jest to postać nastawiona na early/mid i jest to postać jak Shaco. Czyli? Nie zaorasz early udanymi gankami gdzie ginie enemy to jesteś już useless praktycznie wiem bo po tym nerfie flary jest słaby i gra się nim raczej pod lizarda.

Lepiej naucz się grać Udyrem pod mad stone'a (trochę ryzykowne w silverze bo nic nie gankujesz tylko farmisz i kerujesz midgame a w niskich dywizjach nie potrafią defować).  Kup Vi lub Elise i oraj.

[img]http://havitus.pl/screeny/sygnatura.gif[/img]

Opublikowano

Ok Gold V wbity, dzieki za rady teraz zabieram sie za ćwiczenie farmy itd tzn znaczne grać więcej normali zeby to co sie da opanować. Pytanie: Granie rankeda raz na miesiąc zeby nie spaść to jest dobry sposób jesli chce sie zostac w dywizji?

x

Opublikowano

Najlepiej się mainuje postacie na normalach, bo masz więcej swobody, oraz nie boisz się, że masz throwa,

najlepiej pograj trochę na topie, potem midzie, jungli, adc, supp, zdecyduj jaką postacią Ci się najlepiej gra,

a mainy kieruj na postacie które są, tylko iwyłącznie TWOIM zdaniem prze kozackie, bo to ty mainujesz postać dla siebie, 

a nie ktoś dla ciebie :), nie można mainować postaci z musu, bo to nie jest już mainowanie..

Mainujesz postać - uczysz się/doskonalisz grę postacią którą 'kochasz' grać, która Ci się nie nudzi, którą dobrze Ci idzie..

Spróbuj Hecarima na jungli, jest to bekowy chemp, zawsze mam radoche jak nim gram rankeda, a jak nim przegram to nic sb z tego nie robie

Opublikowano

nie pytaj sie co mainowac graj tym czym lubisz i nie patrz na dywizje tylko na to jak bardzo polepszasz swoje umiejetnosci gry

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...