Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System pasów/pety i mounty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 2 problemy na swoim serwerze bardzo proszę o pomoc zostaną one opisane na dole

1.Otóż tak problem polega z systemem pasów, który chcę dodać na serwer dodałem slot do klienta wgrałem quest  liby wrzuciłem do folderu lib i teraz mam problem z podpięciem ich pod game otóż dodałem je do start.sh wszystko działało, lecz niestety musiałem usunąć serwer ponieważ miałem przerwę i tylko mi zalegał start.sh sobie gotowe zostawiłem lecz gdy teraz je wrzucam i odpalam mam błąd łączenia z serwerem dlatego proszę o poprawne podpięcie ich pod game 

Moje start.sh 

xxx

Tutaj mam już dodane i mi to działało ale teraz mam błąd nazwy libów znajdziecie w środku 

Dodam że serwer mam na najnowszych plikach terenzo

2. Otóż tak dodałem nowe pety oraz mounty na swój serwer postawiony na plikach terenzo dodałem odpowiednie pliki do npc, npc2 oraz wpisy do npclist wszystkie pety działają ładnie a więc dodałem je do mob_proto i teraz mam pytanie jak zrobić aby zostały przywoływane i odwoływane przez pieczęć wiem że za pomocą questa ale może mi ktoś to bardziej wytłumaczyć szukałem tut'ów ale nic nie znalazłem jedynie co to gotowe jakieś ale na inne game 

Za pomoc limit plusów 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Specjalista
Opublikowano

Co do drugiego możesz w npclist stary model zastępujesz nowym.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Co do drugiego możesz w npclist stary model zastępujesz nowym.

Dzięki nie pomyślałem o tym aby zastąpić np. bengala nowym wierzchowcem 

Zobaczymy czy wszystko zadziała :)

A więc proszę tylko jeszcze o pomoc w 1 o dodanie tych libów poprawnie 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

pokaz start.sh na wklej.to

http://wklej.to/m2oVd

Ktoś mi pisał że to zle ale poprzednio odpalało wszystko i działało a teraz mam błąd łączenia z serwerem jak to wrzucę 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Zobacz 

http://wklej.to/bcGy6

liba libgame_item2_pc2.so dodajesz do :

/usr/home/mt2/share/.

liba :

libstdc++.so.6

dodajesz do /usr/lib.

Niestety jak zmieniłem na to w start.sh nadal miałem błąd łączenia ale twoja wypowiedz naprowadziła mnie do naprawienia błędu wbrałem swoje start.sh i wszystko działa a spowodowane było to tym że miałem w złym miejscu lib'a którego jak wrzuciłem do /usr/home/mt2/share/ wszystko ładnie odpaliło i działa 

Korzystając z okazji mam jeszcze 1 pytanie chcę zamienić standardową mapę m1 czerwonych na tą z tego tematu http://www.mpcforum.pl/topic/1231964-nowa-mapa-m1/ jak to zrobić ? 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Musiałbyś difa napisać.

ehh to lipa

A jak dodam normalnie mapkę po stronie serwera i klienta to jak pózniej ustawić aby po wybraniu królestwa czerwonego rozpoczynać na tej nowej mapie ? 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Specjalista
Opublikowano

ehh to lipa

A jak dodam normalnie mapkę po stronie serwera i klienta to jak pózniej ustawić aby po wybraniu królestwa czerwonego rozpoczynać na tej nowej mapie ? 

No to na to właśnie trzeba difa ;).

graphic.png

Opublikowano

No to na to właśnie trzeba difa ;).

Aha a da sie to zrobić bez diffa ? 

lub masz może takiego ? 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Specjalista
Opublikowano

jak masz src to i można bez difa,jeszcze nie mam,ale jak będę robił mapki do m1 i bd robił dify to Ci podeślę,lecz nw kiedy to będzie,tydzień może dwa nw.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...