Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Talon/skarner czy orianna?

Mentalism

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ludziki pytanko jak w temacie.

Głównie zastanawiam się przy talonie/skarnerze.

Skarner teraz broken jest i niszczy wszystko i wszędzie ,ale może dostanie nerfa ,a raczej na 100% :(.

A talonem się fajnie gra ,ale aż takiego carra nie ma :(.

Opublikowano

Moim zdaniem- jeśli znasz podstawy junglowania i masz takie parcie na Skarnera to może być bardzo dobry wybór.

Zakładam, że jesteś początkowym graczem, więc masz mało championów i traktujesz każdy zakup jak inwestycje w lepszą dywizje. Niestety, ale po zakupie championa może okazać się, że raz zagrasz i już więcej nie wrócisz do tego championa, więc polecam Ci poprosić jakiegoś kolege o użyczenie konta z tymi chamiponami, na pewno jakiś się znajdzie.

Opublikowano

Skarner dostanie nerfa, ale nie znerfią go to tego poziomu, na jakim był wcześniej. Bardzo dobra postać, fajny jungler.

Talon też jest ok, ale nie grany. Myślę, że skarner ze względu na skille lepszy.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Moim zdaniem- jeśli znasz podstawy junglowania i masz takie parcie na Skarnera to może być bardzo dobry wybór.

Zakładam, że jesteś początkowym graczem, więc masz mało championów i traktujesz każdy zakup jak inwestycje w lepszą dywizje. Niestety, ale po zakupie championa może okazać się, że raz zagrasz i już więcej nie wrócisz do tego championa, więc polecam Ci poprosić jakiegoś kolege o użyczenie konta z tymi chamiponami, na pewno jakiś się znajdzie.

Znaczy skarnera miałem ,grałem ,ale nawet po tym "reworku" był słaby więc go zwróciłem ,teraz w patchu 4.10 dodali mu te bajery i teraz jest b. dobry z tego co zauważyłem. Kiedyś w s2 grałem nim całkiem sporo był to wręcz mój main jungler ,ale potem większość chempów go wywalało z gry więc..

Orianna raczej odpada ,gdyż trzeba do niej mieć fajny teamcomp ,gdzie na soloQ w goldzie trudno o taki.

Talonem mi się b. przyjemnie gra i nie zapowiada się na żadnego nerfa + ludzie nie widzą jaki dmg on ma! Zresztą to samo skarner!

Albo poczekaj aż w rotacji będzie któryś z tych champów i wtedy zdecyduj , który Ci lepiej wpadnie do gustu

Talon jest w rotacji grałem i całkiem fajnie się nim gra ,grałem też na koncie kolegi na brązach ,ale meh...  Tam jest zbyt prosto xD ,więc trudno stwierdzić.

Ogólnie moimi main pozycjami jest właśnie mid i jungla dlatego aż tak się zastanawiam. Teraz głównie staram się grać w jungli bo zaniedbałem tą pozycje i czasami mam nawet problemy z walką na smite. Aczkolwiek do jungli mainuję obecnie tylko ww i udyra ,czasami Vi gram jak potrzeba jest wbita.

A na mida mam prawie wszystkie chempy (z wyjątkiem takich które niezbyt mnie interesują).

Opublikowano

Nie rozumiem takiego toku myślenia: nie jest grany, więc Ty również nim nie graj. Jak na moje tym bardziej powinno grać się tymi postaciami, które są najmniej wybierane, ponieważ nie każdy może pamiętać/wiedzieć jak unikać ataki, można fajnie wykazać się, itd. Osobiście polecam Ci Oriannę, bardzo dobry champion, 1 vs 1, jak i w TF. Jednak wolisz bardziej Talona lub Sakrnera, hmm... Skoro napisałeś, że bardzo dobrze gra Ci się Talonem, dobrze ulti do dobicia/ucieczki, więc w sumie możesz odpuścić sobie trochę grę nim. Napisałeś:

Teraz głównie staram się grać w jungli bo zaniedbałem tą pozycje i czasami mam nawet problemy z walką na smite. Aczkolwiek do jungli mainuję obecnie tylko ww i udyra ,czasami Vi gram jak potrzeba jest wbita.

Skoro ostatnio grasz głównie w jungli, wybierz Skarner'a. Mało go widać, a jest to dobra postać, bardzo wytrzymała + ulti, które jest baaaaardzo przydatne w tf (najlepiej, gdy złapie adc).

Opublikowano

Nie rozumiem takiego toku myślenia: nie jest grany, więc Ty również nim nie graj. Jak na moje tym bardziej powinno grać się tymi postaciami, które są najmniej wybierane, ponieważ nie każdy może pamiętać/wiedzieć jak unikać ataki, można fajnie wykazać się, itd. Osobiście polecam Ci Oriannę, bardzo dobry champion, 1 vs 1, jak i w TF. Jednak wolisz bardziej Talona lub Sakrnera, hmm... Skoro napisałeś, że bardzo dobrze gra Ci się Talonem, dobrze ulti do dobicia/ucieczki, więc w sumie możesz odpuścić sobie trochę grę nim. Napisałeś:

Skoro ostatnio grasz głównie w jungli, wybierz Skarner'a. Mało go widać, a jest to dobra postać, bardzo wytrzymała + ulti, które jest baaaaardzo przydatne w tf (najlepiej, gdy złapie adc).

Dziękuje ,bardzo mi pomogłeś. Temat cls.

Opublikowano

Znaczy skarnera miałem ,grałem ,ale nawet po tym "reworku" był słaby więc go zwróciłem ,teraz w patchu 4.10 dodali mu te bajery i teraz jest b. dobry z tego co zauważyłem. Kiedyś w s2 grałem nim całkiem sporo był to wręcz mój main jungler ,ale potem większość chempów go wywalało z gry więc..

Orianna raczej odpada ,gdyż trzeba do niej mieć fajny teamcomp ,gdzie na soloQ w goldzie trudno o taki.

Talonem mi się b. przyjemnie gra i nie zapowiada się na żadnego nerfa + ludzie nie widzą jaki dmg on ma! Zresztą to samo skarner!

Tak więc polecam powrót do skarnera, nie będziesz żałował jesli umiesz nim grac lub sie nauczysz jeszcze raz.

Nowicjusz
Opublikowano

Talon jest dobry do kerowania bronzu a skarner ma mocnego ulta więc wybrał bym skarnera jak nie jesteś w brązie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...