Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Start.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących startu w świecie wowa.

1. Czy opłaca się zaczynać na globalu? Jestem już troche wciągnięty w świat wowa ( heartstone, TCG, prywatne serwery )i wiem co jest grane, ale czy nie będę samotny na serwerze?

2. Czy mogę zrobić tak: Kupuję battlechesta i tego samego dnia dokupuję Pandarię i będę mia£ w sumie 40 dni grania. Czy to tak działa? Mogę grać w wowa z battlechestem + pandarią ( bez cataclysmu )

Sensowne odpowiedzi będę nagradzał like-ami.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Z tego co się orientuje musisz mieć wszystkie dodatki, nigdy nie próbowałem bez jakiegoś dodatku. 

Jeśli chodzi o globca, no cóż lepszego serwera nie znajdziesz, privy są pobugowane więc odradzam. Samotny na serwerze ? Jest to raczej niemożliwe, no chyba że myślisz o Polakach, jest ich sporo, także tutaj też nie powinno być problemów.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących startu w świecie wowa.

1. Czy opłaca się zaczynać na globalu? Jestem już troche wciągnięty w świat wowa ( heartstone, TCG, prywatne serwery )i wiem co jest grane, ale czy nie będę samotny na serwerze?

2. Czy mogę zrobić tak: Kupuję battlechesta i tego samego dnia dokupuję Pandarię i będę mia£ w sumie 40 dni grania. Czy to tak działa? Mogę grać w wowa z battlechestem + pandarią ( bez cataclysmu )

Sensowne odpowiedzi będę nagradzał like-ami.

Witam,

1.Czy się opłaca to musisz zadecydować sam. Gra na globie ma swoje plusy i minusy. Plusem będzie na pewno to, że nie ma bugów oraz grasz na najnowszym patchu oraz cały czas masz updaty. Minusem natomiast jest to, że co 2 miesiące musisz płacić abonament w wysokości ok. 80/90zł. Jeśli chodzi Ci o samotność w sensie braku rodaków to zapraszam na serwer Burning Legion, tam jest bardzo dużo polskich gildii.

2.O ile dobrze wiem to teraz każdy battlechest ma już w sobie podstawke, tbc, wotlk oraz cata. Jeśli kupisz battlechesta i do tego mopa, aktywujesz to tego samego dnia to masz 30 dni darmowej gry, a nie 40. Nie wież innym bo ja tak zrobiłem i miałem 30 dni. Jeśli np. nie masz cataclysmu to nie możesz tam aktywować mopa ponieważ najnowszy dodatek wymaga aktywowania wszystkich starszych dodatków. Wystarczy, że kupisz taki battlechest:http://www.saturn.pl/krakow-galeria-krakowska/gra-pc-cdp-pl-world-of-warcraft-rozpocznij-niesamowita-przygode-2013,id-906290 i w nim masz od razu wszystkie dodatki do cata. Nawet bez mopa będziesz mógł grać, jedynie nie będziesz mógł zagrać monkiem. Nie jestem pewien czy te starsze battlechesty posiadają cataclysm, ja dla pewności kupiłem ten nowszy bo on ma w opisie napisane, że posiada cata.

Myślę, że była to sensowna odpowiedź, wyczerpałem temat. Proszę o like : > 

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Jeśli moge dodać...

Global podupada, jeśli nie masz cap'a nikt nawet nie będzie chciał z tb rozmawiać, większość czasu ludzie spędzają na pvp... Ogółem raczej nie polecam globala dla nowych graczy.

Za to mogę polecić ci Molten. Dużo osób, cały czas jakiś update, widać że ktoś się interesuje tym.

https://www.molten-wow.com

Opublikowano

Jeśli moge dodać...

Global podupada, jeśli nie masz cap'a nikt nawet nie będzie chciał z tb rozmawiać, większość czasu ludzie spędzają na pvp... Ogółem raczej nie polecam globala dla nowych graczy.

Za to mogę polecić ci Molten. Dużo osób, cały czas jakiś update, widać że ktoś się interesuje tym.

https://www.molten-wow.com

Molten? Ten zbugowany serwer na którym nic nie działa tak jak trzeba? Global jest robiony właśnie pod nowych graczy jakbyś nie wiedział. Na globalu jest wszystko łatwiejsze i prostsze niż na starszych dodatkach. Skoro chce grać na globie to po co się męczyć na pobugowanych serwerach ze starymi dodatkami. Co do tego moltena to ludzie którzy to prowadzą chcą tylko kasę za dotacje, nic więcej. Cały czas jakiś update? Jak ja tam grałem kilka miesięcy temu to oni mieli gdzies updaty, chyba że coś się zmieniło. Co do tego capa to na 100% znajdzie się ktoś kto będzie chciał wbić ten cap. Global nei podupada, tylko jest koniec dodatku i po prostu starzy gracze nie mają już co robić bo nie opłaca się nawet im już grać bo wszystko co teraz zdobędą to zastąpią i tak zielonymi itemami za questy na warlods of draenor. Może teraz jest tak, że większość czasu ludzie spędzają na pvp dla rozrywki bo po co robić ten sam raid dziesiąty raz i nic z tego nie mieć? Jeszcze dodam, że na moltenie na tych "najpopularniejszych" realmach po godz. 15:00 są kolejki po 500 osób, miłego stania w kolejce po 2h. Po 18:00 to nie ma po co wchodzić bo kolejki są tak duże, że trzeba czekać kilka godzin. To byłoby tyle na temat tego serwera.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Grałem na moltenie. ( 2x 80 i nawet niezłe EQ ) Powiem szczerze, że levelowanie to udręka. Masa bugów, dużo Questów nie działa. Jak na serwery prywatne jest ok, ale można się załamać. Kupiłem już Complete Packa. Ten temat jest do zamknięcia. I zapraszam do mojego nowego tematu (  z nowymi 2 pytaniami ) Nie chcę ich zadawać tutaj bo ludzie zniechęcają się nazwą tematu.

Diss_Stream.png