Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Linkowanie folderów

Zaacny

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zakupiłem i zamontowałem dysk SSD, a Windows-a przeinstalowałem na nowy dysk na czysto po sformatowaniu dysków. 

Korzystam z windowsa 8.1 i mam pytanie:

Jak przenieść/podlinkować foldery aplikacji z dysku SSD na HDD. Chodzi tutaj o jego żywotnoś?

Dokładniej zależny mi, aby przenieś folder "Updates" i "Replays" z głównego folderu gry World Of Tanks na dysk HDD.

Folder "Updates" służy do przechowywania pobieranych aktualizacji za pomocą protokołu torrnent-a, który dość mocno eksploatuje dysk SSD.

Zaś "Replays" zapisywane są na bieżąco powtórki z bitew co również obciąża dysk. 

Zależny mi, aby reszta plików była na dysku SSD, aby mapy w grze ładowały się szybciej. 

Z góry dzięki i pozdrawiam!

ps. Przenoszenie folderu opcją w "Narzędziach głównych" nie spisuje roli. Gra automatycznie sama tworzy sobie nowy folder. 

Utworzenie skrótu o nazwie folderu również nie działa.

x

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz zapytać na forum WoTa, bo to zależy raczej od ustawień gry. A ja w nią nie gram.

"protokół torrnent-a dość mocno eksploatuje dysk SSD" - potrafisz napisać, dlaczego

Dysk "zużywa" się tylko podczas nadpisywania danych, czyli podczas mijania każdego cyklu zapisu. Nie ma znaczenia to, czy pobierasz pliki przez torrenta, czy z serwera NSA. I tak są zapisywane w ten sam sposób.

Jeżeli plik jest zapisywany raz to nie mam nic przeciwko. Ale torrent dzieli plik na tysiące części, które potem składa. Oto mi chodziło. 

To samo tyczy się powtórek z bitwy. Są one nagrywane na bieżąco i plik jest co chwilę nadpisywany. 

Masz rację, pójdę z tym na oficjalne forum gry. 

Dzięki i pozdrawiam!

x

Opublikowano

Musisz zapytać na forum WoTa, bo to zależy raczej od ustawień gry. A ja w nią nie gram.
"protokół torrnent-a dość mocno eksploatuje dysk SSD" - potrafisz napisać, dlaczego

Dysk "zużywa" się tylko podczas nadpisywania danych, czyli podczas mijania każdego cyklu zapisu. Nie ma znaczenia to, czy pobierasz pliki przez torrenta, czy z serwera NSA. I tak są zapisywane w ten sam sposób.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...