Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy spadki FPS

Pernoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak temacie spadki z 70 fps nawet do !!6!! szczególnie przy nagłych obrotach np za plecy i nie tylko.

Mój PC\

Proc:AMD atchlon X4 4,1x4 GhZ

GPU:gigabyte GTX 550 ti 1 gb gddr 5

RAM:Goodram 4gb 1600 mhz

Motherboard:Asrock FM2A55m-DGS

Dodam iż moja stara grafika gt 630 ciągnęła tę gre na takich 30 fpsach ale bez tych hebanych dropów. Grafike zmieniłem 3 dni temu i myślałem że będzie widoczny wzrost komfortu a tu dupa.

Wyłączenie opcji origin w grze nie przeszedł a nawet jest gorzej.. 

Dzięki za pomoc

Opublikowano

To chyba przez 4gb ram. Jest trochę za mało wiem to po sobie też miałem takie spadki fps ale jeśli nie masz kasy na dodatkowe 2gb lub 4gb to zrób tak: Wyłącz wszystkie zbędne programy, wszystkie! wyłącz karty przeglądarki zostaw sobie jedynie tą z serwerami battleloga wyłącz antywirusa jeśli go masz, zaktualizuj sterowniki karty graficznej. Programy wyłączaj w procesach systemu powinno pomóc jeśli nie, dokup trochę pamięci ram. Pozdrawiam

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

To chyba przez 4gb ram. Jest trochę za mało wiem to po sobie też miałem takie spadki fps ale jeśli nie masz kasy na dodatkowe 2gb lub 4gb to zrób tak: Wyłącz wszystkie zbędne programy, wszystkie! wyłącz karty przeglądarki zostaw sobie jedynie tą z serwerami battleloga wyłącz antywirusa jeśli go masz, zaktualizuj sterowniki karty graficznej. Programy wyłączaj w procesach systemu powinno pomóc jeśli nie, dokup trochę pamięci ram. Pozdrawiam

Ta gra nie powinna zużywać nawet tych czterech. Chyba, że ma bardzo zasyfiony system.

Już prędzej spadki powoduje procesor, choć dziwne, że aż takie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Doinstaluj sobie do tego Razor Game Booster. Wyłączy ci do BF'a zbędne procesy. Przydatne, czasami coś da..
Spróbuj również wyczyścić system z plików tymczasowych i wgl. oczyść dysk systemowy.
Mam nadzieję, że coś pomoże.

Opublikowano

Pomiary temperatur wyglądają następującą

w stanie spoczynku

Cpu= 36 stopni

Gpu=29 stopni

free memory 1120-1300mb

w trakcie gry(mniej więcej tak po 10 min)

Cpu=57-62 stopnie

Gpu=48-51 stopni

free memory 150-190mb

Pomiary robiłem programem everest

Opublikowano

Za mało ramu masz . Przeczyść kompa , zmień pastę może to coś pomoże ale nie podejrzewam . Mam podobną konfiguracje kompa i po ostatnich aktualizacjach BF klatki wariują, być może to spowodowane przez to 

k0ksmanPL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...