Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC

Gość ʞɔɐqǝɯoɔןǝʍ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc, jakiego adc polecicie? Który jest ogólnie najlepszy w aktualnej mecie? Za dowolną cenę, każdą ilość ip idzie uzbierać.

Opublikowano

Lucian, imo jest to teraz najlepszym adc, ze względu na podwójny AA po użyciu skilla. Ma dobre uniki, jakiś mini system escape.

Druga moja propozycja to Draven, w late game nie ma sobie równych, z hitów robi taki dmg, że tanki składa na kilka hitów.

Opublikowano

@Zarax ma rację

Ale ja mogę polecić też Jinx. Mimo, że nie ma escape, jak ktoś ją "opanuje", to na prawdę robi cuda. Przykładowo ostatni ranked:

W moim teamie Jinx, w enemy Lucian. Wyszła z linii Jinxik 10/1.

Myślę, że jest jakaś "topka", ale to zależne jest głównie od umiejętności.

Jeżeli szukasz podobnego do Luciana, to Ezreal. Co prawda ostatnio poszedł w zapomnienie, ale jest na prawdę mocny, szczególnie blue ezreal z tycim AD.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Polecam Vayne, co z tego że Draven ma lepsze kryty w late, jeśli Vayne by go zmiotła na 4 strzały na ulcie, a on by zdążył 2 razy max ją walnąć. Tak samo jak jest z Lucianem i Caitlyn, w early trzeba tylko na nich uważać, a potem to można się w nich wbić jak się chce.

- true dmg

- Q do omijania skillshotow

- stun lub odepchnięcie

- niewidzialność na ulcie podczas Q

- ciekawa pasywka

Opublikowano

Lucian, Draven, Caitlyn <--- to są obecnie op adc

Quinn<--- uwielbiam tego ADC, nie jest on może teraz najczęściej grany champ, ale i tak jest zajebisty :P

Opublikowano

Jeżeli umiesz się pozycjonować to Twitch. Robisz Botrk -> Yoummu i tyle. Odpalasz ulta + yoummu w tfie i przy dobrym pozycjonowaniu zmiatasz wszystko. Upy pisali te całe plusy to też Ci napisze.
+ dodatkowy dmg z pasywu
+ niewidzialność

+ nie wiem jak nazwać tego ulta, pewnie sam wiesz jak działa. strzelasz w kilka celów.
+ range z ulta
+ slow z W

- jedyny minus to ten nerf na Q. kiedy Cie biją wchodzisz w niewidzialność 6 sekund. :v

Opublikowano

Lucian:

- pasyw miodzo

- professional escape mechanizm

- dobry burst ( nie zdradzę wam ^_^ ) - kombinować z skillami + AA między nimi aby pasywka się nabijała.

- średni ult 

- adc z tier 1

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Polecam Catlyn lub luciana!

Catlyn:

- mobilnosc jest w pewnym sensie z e

- dobre q

- fajne ulti na dobitke

Lucian:

-rowniez fajne ulti na dobitkę

-e pomaga w ucieczce

-dobre obrazenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...