Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Bootowaniem systemu.

JasioxXD

Pytanie

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio złapałem jakiegoś ohydnego gena który wyczyścił mi połowę Windowsa a przy starcie wywołuje Blue Screena.No więc jakby nie patrzeć jedyna opcja to formatowanie.Ściągnąłem sobie Windowsa siódemkę i zgrałem obraz na płytkę z dvd.(Zapodam obraz bo być może to głupi Jasiu coś źle ściągnął:

http://zapodaj.net/d9de531bcbed2.bmp.html )

W Biosie ustawiłem w zakładce BOOT aby pierwszy bootowany nośnik był cd/dvd [...].Po wszystkim zapisałem ustawienia,komputer sam się zresetował a dla pewności jeszcze w czasie loga płyty głównej wcisnąłem f11 i ustawiłem ponownie z czego ma bootować.(...cd/dvd)

Nie bootuje się,wyskakuje informacja~

Reboot and Select proper Boot devices or Insert Boot Media in selected Bot device and press a key.

Dla ścisłości klikałem spację a że Jasio w Angolu kuleje nie wie nawet o co chodzi tutaj.

Postanowiłem tutaj napisać bo byćmoże ktoś miał taki problem.Inne fora komputerowe lub elektroniczne wolę omijać szerokim łukiem.(Ci zazwyczaj czepiają się zasilacza,szukają powodów mechanicznych czy odrzucają temat bo pirat)

PS.Dysk jest okej,wszystkie wtyczki podociskane,informację wyrzuca nadal po odłączeniu dysku z komputera,dysk gdy jest podłączony jest wykrywany przez płytę główną(Tak twierdzę bo w końcu gdy wyłączę bootowanie, Windows na dysku ładuje się ale po wszystkim wyskakuje blu.)

Proszę o pomoc,najprawdopodobniej to ja jestem taki tępy że zbootować płyty nie potrafię ale wydaje mi się że robię wszystko dobrze.

Pozdrówka.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuciłem pliki z komputera na płytę przez nero. (Dane>Utwórz plik z danymi)

UltraIso twierdzi że obraz jest bootowalny UDF.

@Edit

Zrobiłem obraz płyty na której mam nagranego tego Windowsa na dysk po czym wrzuciłem go do Ultrasa.

Wyszło że obraz który jest na płycie nie jest bootowalny ale obraz który ściągnąłem i nagrałem na tą płytę jest bootowalny.(Tak jakby zmieniło się to w czasie nagrywania)

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Ogólnie źle nagrałem płytę-tym razem użyłem Nero Burn i bez problemu zaczęło się od bootu bez tego komunikatu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...