Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na dodatku

Ricardo98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóz mam pewien problem dotyczacy BF'A. Gram w niego dosc dawno ale nigdy az tak nie zagrywalem sie na dodatkach , bo wolalem grac z kolegami na mapach z podstawki przez to ze oni nie mieli premki.

Ale ostatnio zaczalem wiecej pogrywac na Close Quarters i dziwnym trafem mam lagi na tych mapach :O (wykluczajac chyba tutaj tylko mape forteca donia) ale już na pozostalych lagi niemilosierne. Nie mowie tutaj , że nie da sie wgl grać ale jednak to przeszkadza i to dużo.

Podkreslam , że na dodatkach Aftermatch,End Game , Armored kill i Back to Karkand nie mam wcale lagow.

Co moze byc tego przyczyna ??

Opublikowano

@harcok66 Lag to lag, opóźnienie z jakim reaguje gra na czynności wykonywane przez użytkownika (ruch myszką, wciśnięcie czegoś na klawiaturze itp.).

Ale przejdźmy do tematu, jeśli chodzi typowe lagi to sprawdź czy nic nie obciąża łącza internetowego. Jeśli zaś chodzi Ci o przycinanie gry (''klatkowanie'', które jest bardzo często mylone z lagami) to najprawdopodobniej winą są ustawienia albo sprzęt, na którym grasz. Mapy z CQ, jak sama nazwa wskazuje to bardzo małe mapy, na których wiele rzeczy dzieje się na małej przestrzeni, przez co komputer nie wyrabia i gra zaczyna ''klatkować'' (notuje chwilowe lecz drastyczne spadki fps - frames per second (ang. klatki na sekundę), nie mylić z first person shooter). Sprawdź, czy ilość fpsów jest cały czas wystarczająca (dla płynnej gry przyjmijmy liczbę 60), zrobisz to wpisując w konsoli komendę ''Render.Draw.Fps 1'' (konsolę otwierasz tyldą, czyli ''~'').

lts2.png

Opublikowano

Zapytałem ponieważ jedni określają tym duży Ping a inni spadki FPS.

Opublikowano

Wystarczy , że będziesz miał stabilne 30 fpsów to takie minimum .

joker%20sygnatura.jpg

Moje Wideo poradniki :

http://www.youtube.com/watch?v=GxIE_-D48Mo&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=STxO41rFQus&feature=channel&list=UL

Opublikowano

Nie ma co się dziwić. Jeżeli chodzi o dodatki do bf3 to cq ma chyba największe wymagania. Dużo się na ekranie dzieje i pewnie komputer nie wyrabia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...