Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid

TheGuardiaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że Ahri,czemu ?

W porównaniu do Zed'a jest to postać AP a te bardziej przydają się na mid'a,do tego w early game ma świetny roam(zed również ale Ahri niszczy dashami + "tauntem"-jak można to tak nazwać).

Warto wspomnieć o tym że Ahri ma wysokie przeliczniki oraz jak Zed ich główna rola to zburstowanie głównie ADC,lecz Ahri może zadać trochę obszarowych obrażeń,co wychodzi na + :)

Opublikowano

Ahri jest dobra, ale uważam, że Zed lepszy.

Ultem może sobie uciec, uniknąć skilli, dobry poke. Nie ma many, więc może sobie rzucać skillami.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

W TF polecam Ahri.

Czemu? Ponieważ swoim Q może uderzyć kilku wrogów, ultem sprytnie goni.

Jeśli się nie mylę to pod E ma to serduszko które przyciąga wroga do niej i to jest najlepsze do focusu na ADC.

Przeskakujesz ultem potem serduszko, Q, te takie duszki ^-^ i uciekasz ultem na koniec.

Ult stackuje się do 3 użyć chyba, więc masz czas na ucieczkę.

Co prawda Zed jest postacią bez many, dużo zrobi lecz nie tyle co Ahri.

Może równie łatwo sfocusować ADC swoim ultem.

Opublikowano

w TF wg. mnie lepszy Zed, bo Ahri przy 1 cc padnie, a Zed może jeszcze coś ugrać. Dodatkowo Zed ściąga adc/apc na combo, więc to jest w chui przydatne dla twojego teamu. Zabijesz jako Zed nafeedowanego typa w enemy i team fight win. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

To jak się gra ahri akurat ogarniam, bo grałem nią dosyć sporo jak była w rotacji i grało się bardzo dobrze. Zedem nigdy nie grałem, ale tyle się nasłuchałem jaki to jest OP i nie do skontrowania, że sam nie wiem.

Opublikowano

Ja polecam Zeda.W TF zdejmuje ADC/AP na combo i ma escape z ulta.

Problem jest z tym, że Mikeal/QSS/Zhonya blokuje ult Zed'a przez co traci on 60% potencjału zabijania.

@topic

Ahri sprawuje się lepiej w Team Fight'ach, dzięki swoim Multi Mark Skills (czyt. W i R), jednak nie są to jedyne jej umiejętności zadające obrażenia. Q zadaje True Dmg co świetnie sprawdza się przeciwko mocno wyregistowanym postacią. Dzięki DFG zyskuje spory potencjał do burstu ze swojego combo. Trzeba również pamiętać o tym, że jej Charm zwiększa zadawany Magic DMG :)

Zed w obecnej mecie nie jest dobrym Assasinem, istnieje strasznie dużo mechanizmów kontrujących go, dlatego też polecam kupić Ahri, jest o wiele lepszym mid laner'em od Zed'a.

Saitoshi_eune_412_2_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...