Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tortoise czy T95

CoY12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oba czołgi godne polecenia. Najlepszy DMP w grze vs OP pancerz. Ja wybrałbym żółwia.

Opublikowano

Ale weźcie pod uwagę to, że ogromną przewagą żółwia jest działo, które ma najlepszy DPM w grze. Pancerz też sporo dinga, gdy strzelają do niego retardy nie znające weakspotów, nie przebiją go. Oczywiście pod tym względem bezkonkurencyjnie wygra T95, ale weźcie też pod uwagę jego mobilność... Najgorszą w grze.

Tak czy siak, oba czołgi wydaje mi się, że planujesz kupić, a lepiej najpierw wziąć Tortoisa, aby potem odblokować OP EVFała. 

Opublikowano

Ale weźcie pod uwagę to, że ogromną przewagą żółwia jest działo, które ma najlepszy DPM w grze. Pancerz też sporo dinga, gdy strzelają do niego retardy nie znające weakspotów, nie przebiją go. Oczywiście pod tym względem bezkonkurencyjnie wygra T95, ale weźcie też pod uwagę jego mobilność... Najgorszą w grze.

Tak czy siak, oba czołgi wydaje mi się, że planujesz kupić, a lepiej najpierw wziąć Tortoisa, aby potem odblokować OP EVFała. 

Co mu po FV jak ma dostać nerfa. 

Opublikowano

Pamiętaj o tym, że fv ma tam 12 pestek czy coś koło tego a to dużo nie jest (to bardzo mało).

Opublikowano

WT E-100 ma dostać nerfa, o FV nie było słowa.

Opublikowano

Szczerze mówiąc ja bym wybrał Torta. Ma spamerskie działo i w porównaniu do T95 jest mobilny i jako tako można nim gdzieś dojechać.
W większości przypadkach T95 nie dasz rady dojechać na pole bitwy, bo zostaną same ogryzki albo skończy się bitwa. Tak samo gdy capują bazę nie dojedziesz, bo za wolny jesteś i od razu przegrywasz bitwę.

Porównując oba tdki w walce stanowczo t95. Tort ma ogromne weakspoty w które wbijają się nawet 8 tiery.

Ma tylko jednego weakspot'a i on jest ogromy? Jeżeli czołg skątujesz nic nie wejdzie.

P.S W T95 wbijają się również 8 tiery. ;)

Opublikowano

kURA - chyba Torta nie widziałeś. Cała powierzchnia na bok od działa to 230mm bez kątu albo 130mm z jakims kątem = banalne do przebicia. Do tego ten wielki karabin.

A w T95 dużo trudniej się wbić, bo jego półka odbija więcej niż powierzchnia Torta obok działa, a we włazy trudno trafić i wbić się.

Do tego: camo i wielkość przemawiają dużo korzystniej dla T95.

No i jeszcze taki fakt, że wolę walnąć raz za 800 niż w tym samym czasię 2.5 raza za 400 (a i tu często poniżej średnich), przy lepszej penetracji.

Opublikowano

kURA - chyba Torta nie widziałeś. Cała powierzchnia na bok od działa to 230mm bez kątu albo 130mm z jakims kątem = banalne do przebicia. Do tego ten wielki karabin.

A w T95 dużo trudniej się wbić, bo jego półka odbija więcej niż powierzchnia Torta obok działa, a we włazy trudno trafić i wbić się.

Do tego: camo i wielkość przemawiają dużo korzystniej dla T95.

No i jeszcze taki fakt, że wolę walnąć raz za 800 niż w tym samym czasię 2.5 raza za 400 (a i tu często poniżej średnich), przy lepszej penetracji.

Tak, ale jak wcześniej kupi żółwia, to wcześniej zbada FV'ała, który bardziej przyda się np. na CW, niż E3.

Opublikowano

Tak, ale jak wcześniej kupi żółwia, to wcześniej zbada FV'ała, który bardziej przyda się np. na CW, niż E3.

Bardziej ? Nie sądzę, na cw bierze się max dwa fv, żeby przeciwnik się bał, trzymają stronę z właśnie E3.

E3 jest lepsze na CW, ponieważ na dalsze dystanse nawet z golda trudno go przebić, a jak broni jakiejś strony to przeciwnicy nie mają co zrobić.

Juri pls ;x

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ze swojego doświadczenie mogę powiedzieć tylko tyle ze jak mnie tortem rzuciło na himla na VIII to ja jechałem jedną flanką sam, mój team drugą to i tak ja szybciej na capie byłem.

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

smiechlem

Jakieś info ?

Wątpię, aby dostał ten td nerfa, jakby miał dostać to w patchu gdzie znerfili td.

fv dostal nerfa juz w paczu 8.4  wiec nie sluchaj tego kolegi bo bredzi jak ktos pisal  on ma 12 pestek i  dlatego nie dostanie nerfa po 2 aby jebnac za 1.6k w is7 to albo w dupe albo fuksem  z przodu

nie gralem t95 dlatego sie nie wypowiem gralem tortoisem i jest zajebisty :) skampisz sie nie jest tak wolny jak t95 szybkie przeladowanie 5/6sek i bije tyle co kw-1s tylko z wieksza penetracja :)

Ludzie, patrzcie, że tortoise ZAWSZE trafi w cel, a nie jak ten T95 - tort ma 0.3 celności przy kal. 120mm - + skill załogi  ~0,28 =.=

potwierdzam :P

Opublikowano

Ludzie, patrzcie, że tortoise ZAWSZE trafi w cel, a nie jak ten T95 - tort ma 0.3 celności przy kal. 120mm - + skill załogi  ~0,28 =.=

76561198018588473.png
Opublikowano

@adi8pl

G****o prawda. Nie musi nigdy trafić. Bardzo często wali zeza. To RNG. Jakoś nikt nie ma na tym czołgu 100% celności - wacha się około 85% zazwyczaj.

Na T95 podobnie.

A co do E3 - w tej chwili jest to najlepszy TD - ma pancerz, ma dobre działo, camo i niezłą mobilność.

Opublikowano

@adi8pl

G****o prawda. Nie musi nigdy trafić. Bardzo często wali zeza. To RNG. Jakoś nikt nie ma na tym czołgu 100% celności - wacha się około 85% zazwyczaj.

Na T95 podobnie.

A co do E3 - w tej chwili jest to najlepszy TD - ma pancerz, ma dobre działo, camo i niezłą mobilność.

Nie powiedział bym.

Jeżeli dobrze zagrasz FV to wynik będzie lepszy od E3, bo FV biję po 1500 (jeżeli znasz weakspotsy). FV również odbija, ale mniej niż E3, lecz on jest o wiele szybszy niż E3.

Opublikowano

@adi8pl

Na T95 podobnie.

@marvelus113

Miałeś ten czołg? Nie? nie dziwie się, że dziecko z wiedźmina siedzi na wocie i wie najlepiej.... Ja mam FV, gram nim codziennie i wiem co mówie / piszę

76561198018588473.png
Opublikowano

Nie powiedział bym.

Jeżeli dobrze zagrasz FV to wynik będzie lepszy od E3, bo FV biję po 1500 (jeżeli znasz weakspotsy). FV również odbija, ale mniej niż E3, lecz on jest o wiele szybszy niż E3.

No to traf kolega z 300 m w weakspota e3, is7, e4 ;)

UggNk9.gif

Opublikowano

No to traf kolega z 300 m w weakspota e3, is7, e4 ;)

wystarczy ze jest bok wierzy i wchodzi za 1700 nawet :) mialem kiedys sytuacje e4 2k hp i na hita poszedl (no ale mial wierze bokiem) a odeglosc nie wiem z 300/400 m

Opublikowano

wystarczy ze jest bok wierzy i wchodzi za 1700 nawet :) mialem kiedys sytuacje e4 2k hp i na hita poszedl (no ale mial wierze bokiem) a odeglosc nie wiem z 300/400 m

Czy ja mówię o boku wieży, czy o weakspotach z 300m ? Czytanie ze zrozumieniem. 

UggNk9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...