Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da rade?

PaczajLeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w lola około 3 lat. Gra już dla mnie sie robi nudna wiec pomyslalem nad Dota2.

I takie pytanie odemnie, dam rade grac w Dote2 ? czy te nawyki z lola beda mi utrudnialy rozgrywke?

Legenda
Opublikowano

Wszystko normalnie się da. Sam grałem w LoLa trochę czasu, a dziś w docie mogę powiedzieć, że ogarniam na jakimś tam poziomie (5.2k mmr, a od 5.8 zaczyna się TOP200 EU). Zależy czy Ci zależy grać bo jak tak 4fun to nauczysz się tak czy siak, ale nie tak jak się napalisz. Ja się napaliłem na dote ze względu na jakoś gry oraz zarobek na tej grze.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Mój kumpel gra w tą i w tą gre i mówi tak: Lol jest bardziej intuicyjny i przez w to pewien sposób łatwiejszy. Na początku może być trochę ciężko się przestawić ale kilkanaście godzin spędzonych z Dotą i będzie dobrze ;) Jeśli chodzi o osobiste odczucia, to zaczynałem niby od Lola ale zagrałem 5 meczy i wyjebałem to z dysku, a od Doty nie mogę się oderwać ^^

Opublikowano

Mój kumpel gra w tą i w tą gre i mówi tak: Lol jest bardziej intuicyjny i przez w to pewien sposób łatwiejszy. Na początku może być trochę ciężko się przestawić ale kilkanaście godzin spędzonych z Dotą i będzie dobrze ;) Jeśli chodzi o osobiste odczucia, to zaczynałem niby od Lola ale zagrałem 5 meczy i wyjebałem to z dysku, a od Doty nie mogę się oderwać ^^

Powiedzmy, że miałem podobnie i dzięki mpc forum a dokładnie zakładce "Dota2" przerzuciłem się z lola Diament 1 i powiem, że dośw. z lola daj mi tylko lepsze last hity czy delajowanie(nie wiem jak się pisze).Z początku 2 dni to były bym powiedział mordęga bo masa bohaterów, obczajenia nowej jungli, inne zasady walki bo gra jest bardziej dynamiczna. Itemy dają spora przewagę, brak startowego powrotu no chyba że mamy zwój do tp. Fajnie pomyślane z tym kurierem oraz głównym bossem roshanem (jest on mniej więcej słabszy o 50% niż baron w lolu :P)

@Edit

@PaczajLeci jak coś możesz do mnie na PW napisać to możemy popykać razem :).

Opublikowano

Każdy da rade kwestia przyzwyczajenia, ale ogólnie większość z tego co widzę ma trudności z przerzuceniem się z lola na Dote2. Osobiście grałem w to i to i zdecydowanie wole Dote2 jedyny minus ruskie błazny. Czy nawyki Ci utrudnią grę? Nie sądzę, tylko dochodzi Ci ogarnięcie postaci na nowo i z tego co wiem, to w lolu nie ma last hitów swoich creepów i towerów, a tak, to dasz rade ! Trzymam kciuki i życzę miłej gry "Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana... " :)

Everyone is entitled to it, yet it cannot be bought. People waste it without a second thought, and they ultimately regret doing so, as it's supply gets exhausted. What exactly is "it"?

118jaft.png

Opublikowano

Nawyki z lola:

-płacz po tym, jak ktoś nie oznaczy missa ze swojego lane

-płacz po tym, jak support zgarnie killa

-płacz po tym, jak support zgarnie creepa

-płacz po tym, jak mid nie gankuje w 3. minucie

-płacz po tym, jak na midzie jest carry, który nie gankuje

-płacz po tym, jak enemy zrobią 5-0 w 10 minucie

-płacz po tym, jak ktoś nie zbuduje tego, co polecają na dotafire

-płacz spowodowany tym, że każda postać(prócz twojej) jest op.. do momentu, w którym ty jej nie pickniesz

-harassowanie jak ostatni debil i strata cs -> płacz, że enemy cię zjada 10 minut później i nie masz startu

-płacz po tym, jak koleś z lasu nie gankuje

-płacz po tym, jak wejdziesz na hardlane i jesteś 1v2 "bo przecież w lolu jungla tylko"

I tak, te nawyki znacząco utrudniają grę. Najlepszy jest właśnie cyrk po missach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...