Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie na temat SoYouStart - hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze? To jest beznadzieja jak czytałem opinie na forum to śmiać się chce wejdź poczytaj masz na tej stronie :>

Wiesz kiedyś też mi wmawiali że kimsufi z ovh to lipa a do dzisiaj już przez cały rok mam jednego kimsufiaka który mnie nie zawiódł.

Wiesz dlaczego tak mówią? bo nie potrafią go zoptymalizować, skonfigurować tak by działał, a jak chcesz dowody to Ci udowodnie.

Posiadam kimsufi 2g oraz 24g i zabezpieczony z infrastruktury OVH co daje mi możliwości o wiele więcej niż te ze strony kimsufi.pl ;p

Nigdy problemów nie miałem a z DDoSami mogą mnie połaskotać ;D

Dedyki z SoYouStart są podobne do kimsufiaków ale mają nowsze płyty główne oraz pamięci ram mają szybsze i no wolniejsze procki ale tutaj nie ma problemów ;p

Jeżeli ktoś potrafi dobrze zaopiekować się dedykiem i się zna, to będzie chodził pięknie i ładnie.

Tutaj akurat testowałem FreeBSD na kimsufi i nie restartowałem go:

http://scr.hu/34x/5jefq 

A dlaczego takie obciążenie RAM? już mówię bo wiadome że jak komp długo chodzi i ciągle online to pamięć idzie do pamięci przetworzonej, na dedykach jest to pamięć zwana INJECT ale można też to zoptymalizować w taki sposób że wystarczą 3-4 dodatki do freebsdka by sam opróżniał sobie pamięć z INJECTa bez restartu dedyka ;p miałem odpalonego metina ;D

A nie mam jeszcze zainstalowanego dodatków bo sprawdzałem wtedy ile dedyk bez optymalizacji ogólnej wyciągnie, jak widać kimsufiak 24g sporo i 0 lagów.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Gdzie jest sens serwerowni która korzysta z serwerów ovh? Bezsens, to tak jakbyś kupował serwer ovh za pośrednictwem jakiejś innej pseudo serwerowni.

Co do tematu ovh/kimsufi, ich serwery są tanie, niby chodzą plotki na temat "zawalonych dysków, nie stabilnych serwerów" ale to nie prawda, serwery mają całkiem dobre jak za taką cenę, polecam ;)

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Serwerownia jest żałosna. To tak, jakby kupować serwer pośrednio, przez jakąś osobę.

Lepiej zakup sobie serwer na ovh, kimsufi itp.

Opublikowano

Serwerownia jest żałosna. To tak, jakby kupować serwer pośrednio, przez jakąś osobę.

Przecież kimsufi i soyoustart to bliźniaki, nie rozumiem twojej wypowiedzi. Dlaczego żałosna ? Wydaje mi się, że ma lepszą ofertę niż kimsufi, między innymi łącze 250mb przy 100mb oferowanych przez kimsufi.

Opublikowano

Buhahah stary nie wiesz a mówisz.. a wiesz co Ci powiem? w sumie poczytaj niżej, napiszę w jednym ciągu.

Gdzie jest sens serwerowni która korzysta z serwerów ovh? Bezsens, to tak jakbyś kupował serwer ovh za pośrednictwem jakiejś innej pseudo serwerowni.

Co do tematu ovh/kimsufi, ich serwery są tanie, niby chodzą plotki na temat "zawalonych dysków, nie stabilnych serwerów" ale to nie prawda, serwery mają całkiem dobre jak za taką cenę, polecam ;)

Mylisz się mówiąc że SoYouStart korzysta z serwerów ovh... bo ech pomyśl teraz dlaczego OVH nie mają SySów? Przypominam kiedyś ovh posiadały serwery SyS, dlatego taka nazwa SoYouStart a miałem jednego SySa i bardzo dobry był.

Dokończę niżej.

Przecież kimsufi i soyoustart to bliźniaki, nie rozumiem twojej wypowiedzi. Dlaczego żałosna ? Wydaje mi się, że ma lepszą ofertę niż kimsufi, między innymi łącze 250mb przy 100mb oferowanych przez kimsufi.

No i widzę że się kolego nie mylisz :)

To teraz kończąc..

Generalnie dedyki pochodzą z Francji itd itp, SoYouStart posiada serwery z ovh gdyż ovh nie może poradzić sobie z klientami gdyż mają ich za dużo + ovh zastosowały zarąbiście mocne firewalle że tak powiem po naszemu xD

Generalnie SoYouStart i kimsufi są na infrastrukturze OVH. SoYouStart i Kimsufi nie mają opcji AntyDDoSa Pro.

Teraz pomyślcie dlaczego :) i teraz widać przejrzyście że OVH jest jak ojciec dla serwerów Kimsufi oraz SySów ;)

Kiedyś jak wspomniałem wyżej były serwery SyS i OVH posiadały takie serwery itd ale pomyśleli że może kogoś znajdą, jakąś firmę z którą będą współpracować, no i heh taram jest o to nagle firma SoYouStart ale dawniej nikt o takiej serwerowni nie słyszał prawda? prawda.

Bo ta firma pochodzi z OVH i mają serwery które dawniej OVH posiadały.

Ale kto był pierwszy itd?

Wpierw powstało OVH(W Polsce, bo 1 raz w Francji), 0 zabezpieczeń itd..

Potem OVH otrzymało serwery kimsufi z Francji oczywiście też 0 zabezpieczeń..

Ale dlaczego? bo OVH chciał się wybić z serwerami a potem stworzyć ogromną WŁASNĄ SIEĆ SERWERÓW, i po zjednoczeniu się z innymi Państwami poszło im to bardzo szybko :)

Potem OVH z Polski zaszalało, mając fundusze itd postanowili także wykupić serwery które będą nieco się różniły od kimsufiaków itd..

No i powstawały różne serwery i no ostatni z upadłych to właśnie SyS, którą nazwę ponoć zamienili ale dlaczego? a dlatego że mieli na oku rozdzelić firmę Francusko-Niemiecką od Polskiej Firmy OVH bo Admini z OVH mieli po kilkaset pytań na temat serwerów importowanych z Francji zwanych Kimsufi no i Polacy nie mogli nic zrobić np. jak był atak DDoS bo zanim Administracja OVH zgłosi to do Administracji Kimsufi z Francji żeby coś zrobili to mijały dni.. zatem no jak widzicie rozdzielili tak by mieć święty spokój z Polskimi użytkownikami którzy mieli serwery z Francji.

Ale OVH musiało też zaszaleć.. trzeba było potem coś nieco porobić z zabezpieczeniami więc każdy z Państw postanowiło z własnymi siłami stworzyć najpotężniejsze dedyki które będą filtrowały ataki ddos itd.. no i jak widać udało się, oczywiście są 3 takie dedyki które filtrują połączenia, nazwano to AntyDDoSem gdyż w Polsce zoptymalizowali tak że no filtrowały szybciej niż pozostałe państwa no i heh OVH oczywiście mając swoich "braci" podzieliły się z zabezpieczeniami ale tylko automatyczne filtrowania, bo tylko OVH ma AntyDDoSa PRO a SyS i Kimsufi nie mogą mieć bo nie kiwnęli nawet palcem z zabezpieczeniami ;p a należą od wielu lat do tej samej infrastruktury więc możliwość filtrowania ataków jest dostępna, ale nie mają dostępu do Firewalli z OVH.

A SyS to i tak "upadłe" serwery z OVH więc jak coś nie tak będzie z tymi serwerami to się zajmie OVH ale nie zajmie się z serwerami Kimsufi gdyż to całkiem inne dedyki i inna historia.

No więc jak SyS to upadłe dedyki z ovh zatem łącze też pochodzi z OVH, bo kimsufi siedzi na łączu z OVH ale w Francji kimsufi nie mogą mieć nigdy więcej niż 100mb/s szybkości gdyż to może narazić na obciążenie z strony kimsufi jakby było tak jak kiedyś 1gb były kimsufiaki i musieli to wycofać bo narażone były na wszelakie wykorzystywanie typu ddosy z maszyn bo dobre łącze a to obciążało nieco Francuską sieć... ale to inna bajka ;d

No a SyS to z OVH były serwery więc większe zastosowanie i większą moc obliczeniową miały niż kimsufiaki ;p nowsza technologia a kimsufi należy do starszej technologi ;p

No zatem pewnie maszyny długo by nie pochodziły ;d a z OVH mają własne łącze zwanymi światłowodami i w Polsce są te światłowody zatem mogą zaszaleć z szybkością bo no działają na własnej infrastrukturze światłowodnej a nie tak jak kimsufi która należy tylko do ochrony infrastruktury a światłowody o dużej przepustowości nie mogą być udostępnione na kimsufiakach bo OVH z Francji nie zarobi wtedy na własnych serwerach ;p

No ale SyS to przydział z OVH więc to prawie brat ;p

Kimsufi jest bratem ;p

Przepraszam za rozpisanie ale nieco znam historię OVH, Kimsufi i innych serwerów OVH bo posiadałem nawet i ech dużo by mówić.

A ja tu dawniej na forumie do jakiegoś hejtera mówiłem że OVH będą mieli zabezpieczenia jakich do tej pory nikt nie widział, ale no wyśmiał mnie.. no i jak mówiłem tak też się stało i wtedy zaczynali wykupować serwery a ja miałem wykupionego jeszcze przed zabezpieczeniami ;p

Miałem Kimsufiaka ale z OVH, nie z strony kimsufi.com/ ;p Gdy OVH bierze pod opieke serwer to wykorzystywane jest łącze z OVH, a nie z łącza jakie teraz jest na kimsufi.pl ;p

Zatem jak mam serwer kimsufi z OVH i mam ich łącze itd to mam pełny pakiet ;D w tym AntyDDoS PRO ale oczywiście potem inne kimsufiaki które były OVH, ovh musiało blokować dostęp, no ale musiało ale nie musiało akurat tego robić ^^

Ja aktualnie mam AntyDDoSa pro i no hm dobrze się sprawował i sprawuje, ale jadę na automatycznym filtrowaniu bo na razie nie potrzebuje stałego filtrowania bo AntyDDoS PRO daje możliwość stałego filtrowania ;p

Wybaczcie za tą lekturę i nie hejtować mnie proszę bo sami nie macie czasami pewności a jak ja napisałem to ja mam pewność.

Skróciłem nieco wersję więc i tak tam nie opisałem całej hostorii, na google znajdziecie owszem historię OVH ale nie znajdziecie co i jak się działo z OVH szczegółowo ;p a ja wiem co. Nie ważne skąd ale ważne że wiem ;D

I jak hejter jakiś chce mnie hejtować to polecam wpierw się dowiedzieć, przeczytać a potem hejtować ;D

Jednym słowem w sumie SyS opyla się brać bo to są tylko starsze dedyki które były w OVH.

OVH ma teraz znacznie lepsze ale w magazynie były te SYS więc wykorzystali to by nieco więcej zarobić bo szkoda niszczyć serwerów które działają ;p

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...