Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tekstury zbroi

Ortar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na swój serwer dodałem 1 set zbroi dla każdej postaci.

Wgrałem do mysql, do item list, icony ,item_proto itd lecz gdy chce dodać w rootach w plikach assassin_m.msm itd

textury to potem gdy spakuje i wrzuce do clienta to potem w grze  nie widze żadnej postaci tylko miecz wbity w ziemie, niezależnie jaką zbroje będę miał na sobie ...

tu są moję przykładowe m.msm dla wojownika :

http://wklej.to/YzcOp

mógłby ktoś sprawdzić co jest nie tak ? i poprawić lub wytłumaczyć co jest nie tak ?
 z góry mówie że chodzi dokładnie o wpis : "

}		Group ShapeData57	{		SpecialPath			"d:/ymir Work/pc/warrior/"		ShapeIndex			57		Model				"warrior_armor.gr2" 	}"
Specjalista
Opublikowano

ShapeIndex musi się zgadzać z value3 w item_proto client.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Raczej to co @E69 podał ale jeśli dalej nie działa zacznij od sprawdzenia czy taby są prawidłowo postawione. Oraz pokarz nam tutaj syserr.txt

gdyby zbroja była biała należy z zaimportować jej pliki .dss tak jak masz podane w innych groupach.

Opublikowano

Po 1 tak jak mówili powyżej, ShapeIndex musi zgadzać się z value3 z item_proto

Po 2 ShapeData musi iść po kolei, jeśli masz ShapeData52, a potem ShapeData57 to nie będzie ci działała zbroja. Musisz ustawiać ShapeData po kolei.

Jeśli nadal nie działają ci zbroje, sprawdź:

- czy na pewno model znajduje się w lokacji, jaką podałeś we wpisie (ymir Work/pc/warrior/)

- czy nie masz gdzieś we wpisie spacji zamiast tabulatorów

7u31.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...