Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop sam się gasi

GubernatorKurwa

Pytanie

Opublikowano

Siema ziomeczki,

sprawa wygląda tak: mam lapka już kilka lat i od dłuższego czasu, co chwile laptop sam mi się gasi. Gram sobie gram, nagle czarny ekran na około 1-2s i komputer cały gaśnie bez żadnego komunikatu ani nic.  Wie ktoś może czym to może być spowodowane? Limit lajków za odp

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie się przegrzewa (z reguły laptopy dla tego powodu się wyłączają), jest pełno kurzu w środku, system/procek/grafa jest za bardzo obciążona grami albo już dawno nie robiłeś formata ;)

To teraz zrób tak, rozkręć go, pozbądź się kurzu z środka, na procesor daj nową pastę termiczną czy jakoś tak :P jak nadal będą problemu to zrób format systemu jak nadal nie pomoże to kup nowego PC lub zanieś go do informatyka technika czy jakoś tak :D.

Opublikowano

Jeżeli w środku jest dużo kurzu, a wiatraki sś nimi zapchane, to lepiej ci go rozkręcić :)

Tak btw bo nie mówiłeś, grzeje ci/jest gorący laptop? a szczególnie jak grasz? i podaj parametry oraz jakiej firmy i sprzed ilu lat.

//EDIT

Jeżeli mówisz że laptop sam ci się gasi, i masz go kilka lat, to może z powodu baterii ale to pod warunkiem że jak grasz gdy laptop jest nie podłączony do ładowarki.

Opublikowano

możliwe w sumie, że coś z grafą bo ostatnio kupiłem cs:go i nie idzie w niego wgl grać bo gdy tylko go odpalam to komp gaśnie. Z drugiej strony czasami też potrafił zgasnąć np. przy lolu a czasami grałem w niego tygodniami i wszystko było ok.

Miałem gdzieś w domu sprężone powietrze to psikałem tam w te ''szary'' u dołu laptopa, nwm czy to wystarczy? 

Opublikowano

Podłączony jest cały czas, nigdy go nie odłączam. Koleżanka mowila mi, że to źle, to prawda?

Co do grzania się, to nie jest jakiś gorący + do tego mam pod nim wiatraczki chłodzące 

Sprzed ilu lat ci nie powiem bo nawet nie pamiętam ale obstawiam, że coś koło 3-4. 

Firma: Samsung  model: R580/R590

tutaj masz wszystkie parametry itd:

http://zapodaj.net/7a196674a8c1e.png.html

http://zapodaj.net/d3d5cf0e66836.png.html

Opublikowano

wyczyszczenie nic nie daje, on po prostu wysechł!

rozkręcić, przesmarować radiatory wszystkie i skręcić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ogólnie jak masz laptopa ciągle pod ładowarką to bateria nie musi być podłączona, bo im dłużej używasz baterii w laptopach (podłączona do ładowania czy nie) to ci bateria  jakby się zużywa i psuje oraz krócej działa, może dlatego masz takie problemy oraz z powodu że masz już laptopa te 3/4 lata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...