Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja androida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić tablet PRESTIGIO MultiPad 8.0 Prime Duo który ma wersję androida 4.1.1. Tu jest moje pytanie czy będę mógł je zaktualizować do 4.2.2?

Opublikowano

Jeśli masz aktualizację przez OTA to przez ustawienia. Jeśli nie, to musisz poszukać ROMa.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Poprawka:
Przez OTA tak, wgrywając custom rom NIE

Więc tak, raczej na twój tablet nie wyjdzie żadna aktualizacja, jak już to max. do 4.2, a później będziesz musiał liczyć na custom romy, których pewnie też nie będzie, ponieważ na tablety bardzo rzadko robią romy, jak już to na Galaxy Taby. Gwarancje utracisz poprzez wgranie CR. Pozdrawiam

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

4.2 też spotka w miarę stabilne, sam ostatnio kompilowałem sobie nawet do 4.4.3 i 4.4.4 ( za słaby tablet by działał system ale np Nexusy już idą spokojnie )  ale taka masa błędów i problemów że stanęło na wersji 4.1.1 najbardziej stabilnej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Poprawka:

Przez OTA tak, wgrywając custom rom NIE

Więc tak, raczej na twój tablet nie wyjdzie żadna aktualizacja, jak już to max. do 4.2, a później będziesz musiał liczyć na custom romy, których pewnie też nie będzie, ponieważ na tablety bardzo rzadko robią romy, jak już to na Galaxy Taby. Gwarancje utracisz poprzez wgranie CR. Pozdrawiam

Też zależy. Po wgraniu stocka i kilku innych operacjach, jest 90% szans na odzyskanie gwarancji.

Opublikowano

a może ktoś się orientuje czy ten model ma aktualizacje przez OTA do 4.2?

i tak po za tematem, wolelibyście 4.1.1 czy 4.2? I jak z apkami w sklepie, każda będzie dostępna?

P.S.  PRESTIGIO MultiPad 8.0 Prime Duo 16GB vs Acer Iconia A1-810 16GB?

Opublikowano

a może ktoś się orientuje czy ten model ma aktualizacje przez OTA do 4.2?

i tak po za tematem, wolelibyście 4.1.1 czy 4.2? I jak z apkami w sklepie, każda będzie dostępna?

P.S. PRESTIGIO MultiPad 8.0 Prime Duo 16GB vs Acer Iconia A1-810 16GB?

Sprawdź sam. Ustawienia - > Informacje o urządzeniu - > Aktualizacja oprogramowania.

Lepiej mieć nowszego androida.

Opublikowano

Sprawdź sam. Ustawienia - > Informacje o urządzeniu - > Aktualizacja oprogramowania.

Tylko, że on go jeszcze nie kupił  <_< .

A co do pytania, to raczej nie ma. Producent podałby, że Android na tablecie to 4.2.2. Także zostaje tylko Custom Rom.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie zawsze.

Skoro aktualizacji od producenta nie ma i CM'a brak, to raczej nie masz co liczyć na aktualizację. W ogóle przy tabletach/smartfonach im "pierwszejszy" system (tj. wersja systemu z jakim trafił do sklepów) tym lepszy.

Opublikowano

Nie zawsze.

Skoro aktualizacji od producenta nie ma i CM'a brak, to raczej nie masz co liczyć na aktualizację. W ogóle przy tabletach/smartfonach im "pierwszejszy" system (tj. wersja systemu z jakim trafił do sklepów) tym lepszy.

W przypadku tanich urządzeń to prawda. Nad droższymi producenci się już starają i dodają nowe opcje, udogodnienia.

Zawsze może także poszukać nieoficjalnych buildów CM, jednak mają często błędy (WiFi nie działa itp).

Opublikowano

Czy nie lepiej dołożyć do nexusa 7 z tegra 3? Ten pierwszy model.

Nie będzie problemu, bo oficjalny android na niego to 4.4.4

Opublikowano

Czy nie lepiej dołożyć do nexusa 7 z tegra 3? Ten pierwszy model.

Nie będzie problemu, bo oficjalny android na niego to 4.4.4

nie chcę się wtrącać ale ty to odrazu do najlepszych a prestigio przewarznię ma 4.2.2 i bez problemu będzie mugł to aktułalizować np.kolega z 4.1.1 drugi dzień 4.2.2 prestigio tak ma że wolno najwyrzej do wersi 4.2.2 i to jest zalecane i dodał bym jeszcze jedno z androida 4.0.4 mam teraz 4.2.2 i gwarancja nadal jest i stabilnię.

Opublikowano

nie chcę się wtrącać ale ty to odrazu do najlepszych a prestigio przewarznię ma 4.2.2 i bez problemu będzie mugł to aktułalizować np.kolega z 4.1.1 drugi dzień 4.2.2 prestigio tak ma że wolno najwyrzej do wersi 4.2.2 i to jest zalecane i dodał bym jeszcze jedno z androida 4.0.4 mam teraz 4.2.2 i gwarancja nadal jest i stabilnię.

Patrzę na ten post i płaczę.

Co do wersji jest różnie. Producent ma obowiązek wydać urządzenie na rynek z najnowszym Androidem. Ale czy będą aktualizacje, to zależy od jego woli. W tanich tabletach zazwyczaj nie ma, bo to nie opłacalne. Lepiej wydać nowe urządzenie.

Oczywiście, że po aktualizacji przez OTA gwarancja zostaje. W końcu to aktualizacja wydana przez producenta.

Według mnie warto aktualizować. Nie chodzi nawet o nowe funkcje, ale też o luki w systemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...