Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić max. Średnie Obrażenia, Obrażenia Umiejętności na własnym serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak.. Mam pytanie odnośnie nazwy tematu nie wiem jak zmienić max. średnie obrażenia jakimi są 60-61% Max. Np: na 70-75%?

Oraz max. Obrażenia Umiejętności jakimi są 30% na 40% ? Da się wgl.? :)

Chodzi oczywiście o Średnie oraz Umiejętności które będą wbijać np: W Truciaku czy Fms,ie :P

Zacne odpowiedzi nagrodzę lajkami! ;3

image.png

Opublikowano

@TygrysMetin , tak na serio Rly :D

int iSkillBonus = MINMAX(-30, (int) (gauss_random(0, 5) + 0.5f), 30);, to by odpowiadało za Max. 30% Umiejętności, tak mi się zdaje czy to jednak nie to? :3

Jeszcze.. Nie mogę znaleźć Średnich Obrażeń? o.O Nie ma ich tu chyba :P

Pytanko, czy wystarczy zmienić te 30 na końcu na 40 i będą wchodziły max. 40 UM ? :)

image.png

Opublikowano

@TygrysMetin , tak na serio Rly :D

int iSkillBonus = MINMAX(-30, (int) (gauss_random(0, 5) + 0.5f), 30);, to by odpowiadało za Max. 30% Umiejętności, tak mi się zdaje czy to jednak nie to? :3

Jeszcze.. Nie mogę znaleźć Średnich Obrażeń? o.O Nie ma ich tu chyba :P

Pytanko, czy wystarczy zmienić te 30 na końcu na 40 i będą wchodziły max. 40 UM ? :)

Nie potrzebne już. TOP SECRET!
Opublikowano

To ładnie że się da :3 Nigdy w tym pliku nie grzebałem, dlatego mam malutką prośbę, bo aktualnie nie mam dostępu do plików serwera dlatego bym prosił byś znalazł dla mnie troszkę czasu i wyedytował to tak: Max. SR (75%) , Max UM. (40%) , dzięki^^

image.png

Opublikowano

No to tak, nie odpisywałem, bo pierw musiałem sprawdzić (nie lubię czegoś pisać bez sprawdzenia :)), a czasu nie miałem. ;x
Zaczynamy, oryginalnie jest:

Czyli średnie maksymalne w pierwszym if'ie to: 60
A przeciwnie to wartość: 65 (Jeśli Ci wejdzie -30 um i wylosuje z przedziału od 1 do 5 akurat :D czyli praktycznie nie ma szans xD)
I jeśli się nie mylę w obliczeniach, przejdzmy dalej. ;d
A ty chcesz 40 i 75 max, to będzie tak wyglądać:

I sorki za tak długo czas czekania. :P

Opublikowano
iNormalHitBonus = -2 * iSkillBonus; // MAX ŚR = 80 

Dlaczego 80%? :D Jednak zmieniłem zdanie i chciałbym by Max SR wchodziły 70%, (Czyli o 10% powiększone niż standardowo), a UM 40%, spoczko mogę poczekać :) To nie problem ;3 Jak na razie zbieram pliki :)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...