Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ vs Infestation - Optymalizacja

ActiZz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ma się optymalizacja gry DayZ na tle Infestation? Ponieważ planuję kupić Dayz a inf. działa mi na około 30 fps przy minimalnych detalach.

Mam laptopa i spełniam rekomendowane wymagania Dayz.

Opublikowano

Jaki sprzęt?

Optymalizacja DayZ jest dziwna. Na niektórych słabszych sprzętach chodzi świetnie, a na niektórych mocniejszych chodzi słabo.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

HP Pavilion Dv7

4 GB RAM

Intel i5 - 2430M - 2,40 Ghz

Windows 7 , 64 bitowy

Karty Graf :

Radeon HD 6770M

Intel HD Graphics Family.

Opublikowano

HP Pavilion Dv7

4 GB RAM

Intel i5 - 2430M - 2,40 Ghz

Windows 7 , 64 bitowy

Karty Graf :

Radeon HD 6770M

Intel HD Graphics Family.

Może być ciężko, ale czy ja wiem. Moim zdaniem na najniższych ustawieniach powinno ze spokojem działać, ale tak jak kolega @RADTOR wspomniał optymalizacja DayZ jest strasznie specyficzna i po prostu ciężko ocenić na jakim sprzęcie zadziała. ;)

Opublikowano

Tak jeszcze może wtrącę do tematu , wiecie czemu słabsze graficznie gry  , typu minecraft mi lagują? Kiedyś w Catalyst Control Center ustawiłem , ze wszystkie gry działają mi na maxymalnej wydajności , ale po formacie zapomnialem jak to ustawić.

Opublikowano

Gracze DayZ SA popelniaja zasadniczy blad. Problem polega na tym, ze trzeba znalezc "zlota rownowage" miedzy procesorem a karta graficzna. Ustawienie wszystkiego na LOW mozw powodowac bardzo duzy spadek fps'ow a nawet niemozliwosc grania. Proponuje, zaczynajac gre aby ustawic wszystko na przyslowiowym MEDIUM i kombinowac z ustawieniami. Z tego co czytalem, wieksze obciazenie karty graficznej, poprzez ustawienia, przynosi lepszy efekt niz procesora.

A odpowiadajac na Twoje pytanie, powiem, ze lepiej dziala u mnie ISS (przy porownywalnych ustawieniach), a najlepiej to Netcher, ktory ma o 1/4 wiecej fps niz reszta :)

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...