Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad Polski - co myślisz o takim serwerze?

Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż chciałem się zapytać forumowiczów gdyż kiedyś był plan założyć serwer Silkroad przez polaków ale oczywiście nic z tego nie wyszło. Teraz do was pytanie gdyż posiadam środki aby postawić taki serwer, konfiguracja serwera pozostawia 2 tyg na ustawienie wszystkiego jak należy zwłaszcza że jest tyle już poprawionych bugów że jedyną do zrobienia jest nie oszukujmy się spoty.

Teraz do rzeczy ktoś jeszcze gra w Silkroad gdyż widzę że forum ogólnie umarło, a jeżeli byście z chęcią zagrali w Silka to na jakich ratach.

Opublikowano

Jak do zrobienia są tylko spoty? O czym tu mowa? . Vsro pliki nigdy nie miały bugów a żeby stworzyć dobry grywalny server musisz mieć minimalną wiedzę na temat tego wszystkiego :). 2 tygodnie to chyba na stworzenie wypchanego featursami servera :D

TIOiE.jpg

Opublikowano

Jak do zrobienia są tylko spoty? O czym tu mowa? . Vsro pliki nigdy nie miały bugów a żeby stworzyć dobry grywalny server musisz mieć minimalną wiedzę na temat tego wszystkiego :). 2 tygodnie to chyba na stworzenie wypchanego featursami servera :D

vSRo nigdy nie miały bugów ? To chyba jesteś w błędzie. Pierwsze pliki nawet nie posiadały dobrze zaistniałych eventów takich jak przykładowo bitwa o fortecę. Jeżeli chodzi o silka to ogólnie poświęciłem jej bardzo dużo czasu nie śmiem nawet stwierdzić że z 6 lat. Starzy forumowicze znają mnie z powodu takiego że byłem 2 osobą która posiadała dostęp do forum na którym był podawany crack do niego. To chyba wtedy nawet nazywał się chyba isro bot :) 

Opublikowano

Pierwsze pliki nie posiadały zaistniałych eventów? Chyba raczej nie. Ja tu mówie o stawianiu servera nie o  wiedzy na temat samej gry bo to 2 odrębne rzeczy . I wszystko w VSRO było od samego początku i pliki te są i były najmniej zbugowanymi dostępnymi plikami na forach :)

TIOiE.jpg

Opublikowano

chętnie bym zagrał na typowym servie Polskim żeby się pobawić raty mogą być np 300x lvl 120-130-140 czmu nie? np dg 16 :) bardzo fajny pomysł popieram :D

Opublikowano

Jeżeli już server to coś na podobę blubb'a, na którym grałem. Czyli cap 120,11dg, skile do 110lvl, rate od 300 do 500. Resp unique na każdym spocie co 2h. Alchemia 1-3 (100%), 4-5 (80%), 6-8 (90%), 9-10 (50%), 11-13 (80%), 14-15 (35%), coś około tego. Set na start clean i npc też mają być takie, jedyne bonusy, to u typka z potami od 1-60lvl ( scrolle i bronie sun +0 ). Job rate podwyższony. Brak wszelakich npc gościów z itemami i avatarami (chyba, że nic nie można do nich dodać). Można dodać T1,T2,T3, bronie i sety dla urozmaicenia gry. Na start 50 reversów, 1000mp/hp, 1 grab pet 28 dniowy, 5 berserków, zakaz przekładania tego do inventory. I dla zachęcenia, od 120lvl za każdego zabitego unique 1 silk, aby można było coś kupić z sklepu. Nic nie mówię o tym, że powinno znajdować się co tyg, event najlepszej postaci pvp i najlepszej gildii pvp ( dla zwycięsców 40 silków, a reszty 5 silków [ na pocieszenie ] ). Dla zabawy, gm może upuszczać torbę z itemem lub goldem gdzieś na mapie. Dużo można wymyśleć, ale takie zabawy mogą zachęcić graczy. To tak z mojej strony, nie każdy musi to tolerować i wiem, że każdemu, to by się nie podobało. ;)

ichimaru7.jpg
Opublikowano

z silkami wg. mnie dobrze jest zrobione na thora.se, ze dostaje sie tyle silkow na godzine, co posiadane dg. np. majac 8lvl mamy juz 2dg czyli 2 silki / h.

Raty powinny byc male max. x30 (x40 w pt ). Max + alchemi +13, elixiry zwyczajnie z mobow, elki adv (tylko A) z unique dosc rzadko.

lvl 120-125, skille 110-115, max dg. 14

eq do 10dg sun + 7 w sklepach oraz 11dg nova +7 FB, w sklepach za 1kk gold + 1 silk (part seta) 10kk + 10 silkow (bron) czyli na cale eq na dane dg potrzeba 20kk gold + 20 silkow

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

vSRO mialo tak naprawde wszystko od poczatku tylko nie kazdy umial "zsetowac" plikow dopiero teraz wyszlo 500krall poradnikow/tutow jak co robic :)

Designer & Front-End Developer

www.favorek.pl

facebook.com/favorek

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

kurde a myślałem że jakoś bd mógł pomóc bo tak mi się nudzi... ehh :(

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

Opublikowano

Rafdzio jak zawsze pierdoli głupoty bo tylko to umie. Weź go do pomocy on ci pomoże pro elo człowiek... 

Jak dla mnie to wystartować z cap 80 EU/CHN z niskimi ratami i potem dodawać update 90 cap 100 cap itp itd z nowymi rzeczami 

Wola tworzenia wciąż każe nam iść

Depcząc co marne, bez strachu przed złem

Zachować w pamięci odległe te dni

Gdy honor był prawem jak dzisiaj jest krzyż!

Z upadku zaplutych świętości się śmiać

Bez maski ukazać bezprawie ich praw

Przekonać swój naród jak ślepym jest dziś

By w gruzach odnalazł znów źródło swych sił

Ułomnych miliony trwających by trwać

Bękartów Kościoła bez wiary w ten kraj

Spaczonych Chrystusów, w cierpieniu ich cel

To wszystko zniszczymy by spłonął ich świat!

W dziejów zamęcie jest droga przez noc

Ostatnia nadzieja by wolnym się stać

Ukryta przed okiem upiorów za dnia

Mozolna i trudna - idziemy nią tam!

Opublikowano

@up 

Pewnie zrobiłem więcej od Ciebie :D bo co niby zrobiłeś postawiłeś dwa serwery ? już nawet nie pamiętam i tak męczyliście się z tym jak... piz**** w gnoju 

aa i zapomniałem napisać, że robię :D

Wola tworzenia wciąż każe nam iść

Depcząc co marne, bez strachu przed złem

Zachować w pamięci odległe te dni

Gdy honor był prawem jak dzisiaj jest krzyż!

Z upadku zaplutych świętości się śmiać

Bez maski ukazać bezprawie ich praw

Przekonać swój naród jak ślepym jest dziś

By w gruzach odnalazł znów źródło swych sił

Ułomnych miliony trwających by trwać

Bękartów Kościoła bez wiary w ten kraj

Spaczonych Chrystusów, w cierpieniu ich cel

To wszystko zniszczymy by spłonął ich świat!

W dziejów zamęcie jest droga przez noc

Ostatnia nadzieja by wolnym się stać

Ukryta przed okiem upiorów za dnia

Mozolna i trudna - idziemy nią tam!

Opublikowano

Kiedys był projekt Etrinum, W1nt0r (wiNt) polak na yt,4,7k subów, pracowal nad tym, jest pare filmików z jego pracy, moze lepiej by bylo mu pomóc ? wiem ze bazował na silkroadzie, tylko chciał dodać pare nowych map itd,

https://www.youtube.com/watch?v=_mhhM01AD_M&list=UU_cpnb6SOuCmZFCJSJvWnEw
tutaj jego projekt, napisz do niego ze pomozesz mu sfinansowac , pewnie odpuscil sobie z braku kasy,a takie cos by bylo czyms

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hm , ktoś chetny może do pobawienia się w servery?

Opublikowano

ostatnio byl sylian polski server, ale juz padl

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

wiem , grałem razem z tobą.. , mi nie chodzi o postawienie serwera .. dla kogos .. tylko dla siebie i paru innych osob z ktorymi mozna sie cos nauczyc  hehe

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

grałem kiedyś na DragonRoad (czy jakoś tak) polska administracja i 80% graczy to polacy, mam z tego serwera miłe wspomnienia. :) A jeżeli chcecie coś takiego zrobić to jak najbardziej za. :)

Opublikowano

Zamiast robić polski server ;) Lepiej zebrać się i wbic w grupie polaków na 1 server ^^  

Polecam old scholl poniewaz system jobow byl najlepszy nie liczyl sie bot i lv tylko zabawa ;) 

EryxOnline gra troche polakow ale to ciagle zbyt malo ;) 

Pisz w grze gdy by ktos sie skusil Piotrus_Pan ;)

Niema co na sile robil polskiego silrkoad wystarczy zrobic polska guild ;) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, przepraszam ale wróciłem z długiego odpoczynku. 

Jeżeli chodzi o sam projekt został on zawieszony z powodu braku czasu. Zostanie on odnowiony ale potrzebuje parę osób do współpracy, jeżeli jest ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. na nr gg 10093150 lub PW. Jeżeli chodzi o dedyka/maszynę niema problemu zostanie ona zakupiona w odpowiednim czasie. 

Opublikowano

Witam, przepraszam ale wróciłem z długiego odpoczynku. 

Jeżeli chodzi o sam projekt został on zawieszony z powodu braku czasu. Zostanie on odnowiony ale potrzebuje parę osób do współpracy, jeżeli jest ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. na nr gg 10093150 lub PW. Jeżeli chodzi o dedyka/maszynę niema problemu zostanie ona zakupiona w odpowiednim czasie. 

Noo to i ja się wypowiem... nie chce mi się czytać postów wszystkich osób powyżej - ja mam pomysły, znajomy ma wiedzę i oryginalne pliki których nie znajdziesz w internecie. Postawienie serwera to kwesta dnia ( pliki są w 100% działające ) - jestem grafikiem , coś by się znalazło z poprzednich projektów. Wypromowanie serwera również nie stanowi problemu, jesteś zainteresowany? pisz PW .

Ogółem jeżeli chciałbym z nami współpracować to warunki byśmy jakoś ustalili . Nie wiem co potrafisz więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć na ten temat ale wiem z doświadczenia że potrzeba dwie osoby które znają się na db w celu wprowadzania jakiś zmian. Oprócz tego że jestem grafikiem jak już wcześniej wspomniałem to również znam się na promowaniu produktów / serwerów. Jest tylko jedno ale serwer musiałby być na cały świat, a nie tylko na Polskę :)

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...